Meni

Z brezplačnim parkiranjem na prireditve v mesto Piran

1 okt 2022

Dobrih razlogov za obisk Pirana zlepa ne zmanjka, nemalokrat pa nas od tega  odvrne skrb za parkiranje.

Avditorij Portorož – Portorose sporoča prijetno novico za vse, ki boste jesensko-zimske večere želeli oplemenititi z  obiskom glasbenih, gledaliških in filmskih večerov v piranskih kulturnih hramih: žlahtnem Gledališču Tartini in gostoljubnem kulturnem središču in multimedijskem muzeju Mediadom Pyrhani.

Želimo vam poenostaviti dostop do izbranih kulturnih vsebin in vas spodbuditi k obisku kulturnih prireditev v mestu Piran. Od jeseni do pomladi  imate z nakupom vstopnic za dogodke v organizaciji Avditorija Portorož zagotovljeno brezplačno parkiranje v garažni hiši Amfora na Fornačah.

Vstopnice za prireditve lahko kupite na blagajni Avditorija v Portorožu, v multimedijskem muzeju Mediadom Pyrhani in na spletni strani www.avditorij.si.

Veselimo se skupnih snidenj in kulturnih doživetij v Piranu.
Dobrodošli, Avditorij Portorož

Obvestilo urnik muzeja Mediadom 30.9.2022

26 sep 2022

OBVESTILO / AVVISO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v petek 30. septembra 2022 izjemoma odprt med 09.00 in 14.00 zaradi izvedbe dogodka.
Hvala za razumevanje

Obvestilo urnik muzeja Mediadom 6.7.2022

5 jul 2022

OBVESTILO / AVVISO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v sredo 6. junija 2022 izjemoma zaprt med 09.00 in 12.00 zaradi izvedbe dogodka.
Hvala za razumevanje

Obvestilo urnik muzeja Mediadom med 27.6. in 1.7.2022

26 jun 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani med 27. junijem in 1. julijem 2022 izjemoma zaprt za oglede med 09.00 in 12.00 zaradi izvedbe poletne šole Univerze v Ljubljani. Hvala za razumevanje!

Mladi val festival se vrača po treh letih – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!

24 maj 2022

Mediadom Pyrhani pod okriljem in v sodelovanju z Avditorijem Portorož-Portorose po treh letih premora ponovno organizira Mladi Val festival, ki se bo zgodil 17.6.2022 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin Pantaloons, One Cupcake Away in Peška. Vstop bo prost.

O projektu:

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival v organizaciji Avditorija Portorož-Portorose in Mediadoma Pyrhani je  priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora – nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje! Zato naj ne ostajajo znotraj svojih prostorov, v ožjem krogu sodelujočih, brez prepotrebnega medsebojnega povezovanja in priložnosti za skupni nastop!

Potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa in kot prireditvenega prostora, je v povezovanju vseh teh mladih akterjev. Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce. Tovrstnih dogajanj v našem kraju že dolgo primanjkuje – Mladi val festival bo znova zapolnil ta primanjkljaj.

Program Mladi Val Festival:

Mladinska tržnica –  predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

Predstavili se bodo: ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran, Združenje Muzofil, Studio Mortis – Tine Dekorti art., društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož, Center Mladih Koper, Klub študentov občine Koper, Klub Izolskih študentov in dijakov, Društvo mladih Italijanske narodne skupnosti (Associazione dei giovani della comunità Italiana), Društvo Swank ter Twirling in mažoretni klub Lucija.

Aktivnosti, delavnice: Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KŠD Dolga Štorija bodo predstavili igro pandolo, Neodvisni obalni radio bo v času festivala zbiral izjave in intervjuje s prizorišča ter prenašal dogajanje, Združenje Muzofil pa bo festival video dokumentiral. Uradni afterpary bo po zaključku dogodka v Tamkotzmeraj Lucija.

Koncert obalnih skupin, 20.00 – 23.00

  • Pantaloons (Koper),
  • One Cupcake Away (Koper),
  • Peška (Koper).

Organizatorja Mladi val festivala sta Avditorij Portorož-Portorose in Mediadom Pyrhani.  Projekt so omogočili: ZKD in OI JSKD Piran, Turistično združenje Portorož ter Občina Piran. Podporniki festivala: Okolje Piran, Rižanski vodovod Koper, Studio Matris, Radio Koper, Radio Capris, Vinakoper, Generali ter portal Muzikobala.com.

Podrobne informacije o festivalu so dostopne na uradnih spletnih straneh organizatorjev www.avditorij.si, www.mediadom-piran.si ter na uradni Facebook strani Mladi Val Festival.

Urnik muzeja v torek 24.5.2022

20 maj 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v torek 24. maja 2022 odprt od 16.00 do 19.00. zaradi izvedbe prireditve v dopoldanskem času. Hvala za razumevanje.

Mediadom Pyrhani zaprt za oglede med 27.4. in 30.4.2022

26 apr 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani od 27. 4 do 30.4. 2022 ZAPRT za oglede. Vabimo vas, da nas obiščete ponovno 1.5.2022. Hvala za razumevanje!

 

Dokumentarni film Mediadom Pet let (in pol) tudi na velikem platnu!

11 apr 2022

Ekipa Mediadom Pyrhani je v času izrednih razmer posnela dokumentarni film »Mediadom Pyrhani – Pet let (in pol)«, s katerim izčrpno predstavi svojih prvih pet let (in pol) sodelovanj in delovanja na odru Kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani, kot na zunanjih prizoriščih, od odprtja 2015. leta, do spomladi 2021. V enournem dokumentarnem filmu smo nanizali utrinke iz vseh naših dogodkov. V  izjavah in vtisih smo obudili spomine s številnimi sodelujočimi, partnerji, obiskovalci, nastopajočimi, ter s predstavniki organizacij in zavodov, s katerimi smo sodelovali pri izvedbi različnih dogodkov in projektov.

Naš dokumentarni film bomo predvajali premierno tudi na velikem platnu,  v četrtek 21.4.2022 ob 19.00 v dvorani Mediadom. Vljudno vabljeni, vstop prost!

Zamisel dokumentarnega filma:

Poleti 2020 smo v Mediadomu načrtovali program za obeležitev pete obletnice delovanja Mediadoma, vendar smo pri tem bili zelo skeptični, saj epidemiološka slika ni bila najboljša za izvedbo prireditev nasploh.

Razmišljali smo kaj lahko ponudimo na daljavo? Idejna zamisel o kratkem reklamnem spotu za pet let delovanja se tako rekoč hitro razvila v dokumentarni spot, nato pa še v enourni dokumentarni film. Projekta smo se lotili povsem ljubiteljsko, saj nismo imeli nikakršnih izkušenj s snemanjem, še manj pa z montažo. Napisali smo scenarij oz. scenosled dokumentarnega filma in upali, da bomo imeli dovolj kvalitetnega materiala, da bomo lahko sestavili celovit dokumentarni film. Na pomoč pri montaži smo zato povabili vsestranskega piranskega umetnika Vaska Vidmarja, ki je seveda sprejel naš izziv. Slikovnega in avdio materiala smo imeli na pretek, nismo pa imeli video vsebin. Temu namen smo povabili vse, ki so kadarkoli sodelovali z nami, da prispevajo svoje videnje oz. izkušnje z Mediadomom. Izjave za dokumentarec so prispevali številni nastopajoči, partnerji, obiskovalci ter predvsem predstavniki sodelujočih organizacij s katerimi smo sodelovali pri izvedbi različnih dogodkov in projektov. Glede na znanje, izkušnje in tehnične zmožnosti smo uspeli sestavit prijeten kolaž zgodb, ki so zaznamovale dogajanje prvih pet let delovanja Mediadoma. Še več – drugi val epidemije nam je zamaknil izvedbo vsega načrtovanega, tako da smo s snemanji namesto v decembru 2020 uspeli zaključiti šele v mesecu marcu. Zato smo se odločili, da dokumentarni film o prvih petih letih delovanja podaljšamo za polovico leta ter tako predstavimo še vse dogajanje, ki smo ga v enem letu ustvarjali prek spleta. Zamik dela je pripomogel, da smo lahko v dokumentarec vključili še več video vsebin lastne produkcije. Več kot 50 ur video materiala, 4 ure posnetih izjav, smo strnili v eno uro in tako je nastal naš prvi dokumentarni film. Vsa glasba, ki je uporabljena v dok. Filmu je v celoti bila posneta v Mediadomu. Izvedba, scenarij in režija je plod ekipe Mediadom, v sodelovanju z vsestranskim piranskem umetniku Vaskom Vidmarjem.

Dokumentarec, ki je bil narejen ljubiteljsko nam bo vsekakor ostal v spominu predvsem zato, ker smo ga naredili v letu, ko se je cel svet obrnil na glavo in je večina dogajanja bila odpovedana ter zaznamovana s prepovedjo približevanja.

Dokumentarni film je dostopen tudi na našem uradnem Youtube kanalu

Organizatorji: Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran, s podporo OI JSKD Piran in Občine Piran.

Naši dokumentarci – cikel dokumentarnih filmov, ki so povezani z našim okoljem

5 apr 2022

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran s podporo OI JSKD Piran ter Zavoda SI-Film organizirajo filmski cikel “Naši Dokumentarci”. V sklopu  dokumentarnih večerov na sporedu med 11.4. ter 14.4.2022 bomo predvajali dokumentarne filme, ki so tako ali drugače povezani z našim obalnim okoljem in so hkrati del naše skupne zgodovine. V štirih večerih bomo predvajali naslednje dokumentarne filme: Delamaris (11.4.2022), Transatlantico Rex (12.4.2022), Tomos – Narejeno v Jugoslaviji (13.4.2022) ter Kameleoni – Beatlesi bivše Jugoslavije (14.4.2022). Projekcije bodo vsak dan ob 19.00 v piranskem Mediadomu. Vstop prost!

Spored dokumentarnih filmov:

Napovednik dogodkov ter opise filmov lahko preberete na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si. Vse projekcije imajo PROST VSTOP!

Opisi filmov:

Delamaris (2018)
Dokumentarni film “Delamaris” podrobno obravnava življenje delavk v tovarni za predelavo rib v Izoli. Skozi osebne izpovedi in s pomočjo še ne objavljenih arhivskih materialov, spoznavamo življenje in takratne družbene razmere na območju slovenske Istre. Danes, poleg spominov, ostaja le zapuščena, propadajoča tovarna, ki čaka nekoga, ki ji bo vdahnil neko drugo novo življenje.

Transatlantico Rex Nave No° 296 (2018)
Zgodba o REX-u, najbolj znani in legendarni liniji italijanske mornarice. Simbol fašistične Italije, prvak v hitrosti pri prečkanju Atlantika, ladja, ki je revolucionirala način potovanja po morju in utrla pot sodobnemu konceptu križarjenja. Zgodba, raziskana z neposrednimi pričevanji, zgodba strokovnjakov in navdušencev za rekonstrukcijo zgodovine in legende o kratkem življenju ladje, od prvega potovanja leta 1932 do potopitve v rokah zaveznikov leta 1944.

Tomos – Narejeno v Jugoslaviji (2019)
Dokumentarni film prinaša kulturološko in sociološko raziskavo fenomena Tomosa, ki je v svojih zlatih letih v primorski regiji in širše presegel golo tehnično dediščino in spisal globalno zgodbo. V krajih okoli Kopra je bilo v petdesetih letih prejšnjega stoletja veliko delavcev brez zaposlitve. Kraji so bili brez tovarn ali pomembnejših industrijskih centrov. V takih okoliščinah je leta 1954 nastala Tovarna motornih vozil Sežana, ki so jo nato preselili v Koper.

Kameleoni – Beatlesi nekdanje Jugoslavije (2019)
je glasbeno dokumentarni film, o petih gimnazijcih iz Kopra, ki je v poznih 60-ih letih obnorela Jugoslavijo. Kljub peščico lastnih avtorskih skladb, so polnili dvorane in nogometne stadione z več 10.000 obiskovalci. V Ljubljani so otvorili Gospodarsko razstavišče in Halo Tivoli. Postavili so temelje jugoslovanski glasbeni industriji. Imeli so celostno podobo, čevljarje, krojače, klube oboževalk, na koncertih pa jih je spremljala menedžerka in  koncertna ekipa. Leta 1968 so nastopili v največji evropski diskoteki Piper Club v Milanu, kjer so igrali ob Jimi-ju Hendrix-u in Joan Baez. Njihovi posnetki so takrat prišli celo do Beatlsov. Konec leta 1969 so dopolnili 18 let, z Boštjanom Hladnikom so posneli kultni film Sončni krik, nato pa so ji vpoklicali k vojakom in skupina je razpadla. Kameleoni so priprli Jugoslovansko železno zaveso in se celotni generaciji pomagal osvoboditi spon idejnega in kulturnega povojnega monumentalizma.

Organizatorji dokumentarnih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter območne izpostave JSKD Piran

Vljudno vabljeni!

 

Muzej Mediadom v mesecu aprilu odprt po posebnem urniku!

4 apr 2022

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v mesecu Aprilu za oglede odprt od četrtka do nedelje, med 10.00 in 16.00. Vabljeni, da nas obiščete!

Projekcija filma Piran Underground in Večer EPI Filma v Mediadomu

14 mar 2022

Projekcija filma Piran Underground in Večer EPI Filma v Mediadomu

 

Marca bomo v Mediadomu imeli dva filmska večera. V sredo 16.3.2022 ob 19.00 bomo predvajali film “Piran Underground”, v sredo 23.3.2022 ob 18.30 pa bomo v sodelovanju z Mladinskim EPIcentrom Piran organizirali “Večer EPI Filma v Mediadomu”. Vljudno vabljeni v Mediadom, oba večera bosta imela vstop prost!

 

Za kulturni praznik ogled muzeja s 50% popustom

7 feb 2022

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bomo na kulturni praznik, 8.2.2022 odprti od 10.00 do 16.00.
Ob prazniku pa vam nudimo 50% popust pri nakupu vstopnic za ogled muzeja.

V kolikor se boste sprehajali po Piranu vas vabimo, da nas obiščete!

Obvestilo: Muzej Mediadom ZAPRT zaradi rednih vzdrževalnih del

16 jan 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo med 17. in 30. Januarjem 2022 zaradi rednih vzdrževalnih del muzej Mediadom ZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje!

V tem času vas vabimo, da sledite našemu spletnemu programu vsak ponedeljek in četrtek na našem Youtube Kanalu: Srečanja v Mediadomu – Klepeti z (ne)znanci.

 

Srečanja v Mediadomu – s klepeti z (ne)znanci nadaljujemo tudi letos

12 jan 2022

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo »Srečanja v Mediadomu – klepeti z (ne)znanci«. Ponedeljkovi in četrtkovi zimski večeri bodo ponovno  namenjeni spoznavanju znanih, kot tudi manj znanih osebnosti obalnih krajev, ki s svojim delovanjem, ustvarjanjem, zavzemanjem ter aktivizmom pripomorejo k razvoju našega skupnega prostora – slovenske Istre. Vsi klepeti bodo prenašani (streaming) na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Tokrat bodo naši gosti: Antonija Senčar (17.1.2022), Franco Juri (20.1.2022), Sandi Štor (24.1.2022), Erik Toth (27.1.2022), Miran Ibrahimagić  (31.1.2022),  ter Nejc Špeh (3.2.2022).

Srečanja v Mediadomu, bodo dopolnila naš program v januarju in februarju, ko so ostali dogodki možni le z omejenim številom obiskovalcev. Vabljeni na Youtube kanal Mediadom.

Program Srečanj v Mediadomu (januar/februar):

Program klepetov za mesec marec bomo objavili prihodnji mesec na spletnih straneh in omrežjih Mediadoma Piran.

SREČAnja v Mediadomu

Sodobna tehnologija nam ponuja neskončne možnosti izmenjave informacij, brskalniki pomnijo sezname iskanih in najdenih podatkov, in oblikujejo individualizirano shemo za vsakega od nas.

To so sofisticirani zmikavti časa, porečejo nekateri. Drži pa tudi, da so nam v izrednih razmerah bile dostopne učne vsebine, delali smo od doma, s pretakanjem dogodkov podoživljali vzdušje koncertov, se dogovarjali in družili na zoom sestankih, prav po zaslugi spleta. Ohranjali smo stike, sodelovali in se vzpodbujali, saj so pristna, neposredna druženja pristala na seznamu odsvetovanega, celo prepovedanega vedenja.

Dotaknilo se nas je spoznanje, da je že pričakovanje snidenj s prijatelji in znanci stkano iz svetlih občutenj. Iz besede SREČAnje se nasmiha SREČA, zvesta sopotnica naši prazničnih voščil. V preteklem letu smo jo večkrat napisali in prebrali kot pa izgovorili…Prijazno vabljeni na SREČAnja v Mediadomu, na večerne klepete z (ne)znanci iz sosednje ulice ali mesta, na katerih ste dobrodošli preko našega Mediadom Youtube kanala vsak četrtek ob 18.30.

O spletnih dogodkih v Mediadomu

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili zadni dve leti prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z osemnajstimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.  S spletnim kulturnim programom podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, odslej tudi s klepeti.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Organizatorji Srečanje v Mediadomu so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!

Mediadom Piran ODPIRA svoje arhive – Unplugged at Mediadom

4 jan 2022

Mediadom Piran ODPIRA svoje arhive!
Zadnji dve leti smo bili primorani odpovedati “Unplugged at Mediadom”, ki je že skoraj postal tradicionalna piranska glasbena prireditev.
Letos upamo, da bomo imeli nekoliko več sreče….med čakanjem, pa bomo odprli svoje arhive!
V naslednjih dneh namreč, bomo na našem Youtube kanalu objavili posamezne skladbe vseh akustučnih koncertov, ki smo jih gostili v Mediadomu.
O festivalu:
Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti so posneti, tako imajo glasbeniki možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Unplugged at Mediadom, kot prvi tovrstni festival na Obali, z leti postaja tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. Organizatorja Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.
Tokrat namesto k ogledu, vabljeni k posluhu!
Za vsako objavo sporočimo sproti seveda!
Hvala, da nas podpirate!
Ekipa Mediadom Piran


Previous news

1 oktobra, 2022 / Z brezplačnim parkiranjem na prireditve v mesto Piran
26 septembra, 2022 / Obvestilo urnik muzeja Mediadom 30.9.2022
5 julija, 2022 / Obvestilo urnik muzeja Mediadom 6.7.2022
26 junija, 2022 / Obvestilo urnik muzeja Mediadom med 27.6. in 1.7.2022
24 maja, 2022 / Mladi val festival se vrača po treh letih – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!
20 maja, 2022 / Urnik muzeja v torek 24.5.2022
26 aprila, 2022 / Mediadom Pyrhani zaprt za oglede med 27.4. in 30.4.2022
11 aprila, 2022 / Dokumentarni film Mediadom Pet let (in pol) tudi na velikem platnu!
5 aprila, 2022 / Naši dokumentarci – cikel dokumentarnih filmov, ki so povezani z našim okoljem
4 aprila, 2022 / Muzej Mediadom v mesecu aprilu odprt po posebnem urniku!
14 marca, 2022 / Projekcija filma Piran Underground in Večer EPI Filma v Mediadomu
7 februarja, 2022 / Za kulturni praznik ogled muzeja s 50% popustom
16 januarja, 2022 / Obvestilo: Muzej Mediadom ZAPRT zaradi rednih vzdrževalnih del
12 januarja, 2022 / Srečanja v Mediadomu – s klepeti z (ne)znanci nadaljujemo tudi letos
4 januarja, 2022 / Mediadom Piran ODPIRA svoje arhive – Unplugged at Mediadom
24 decembra, 2021 / Praznični urnik muzeja Mediadom Pyrhani
13 decembra, 2021 / FOTO: Mediadom Stand-up večer v Gledališču Tartini 11.12.2021
2 decembra, 2021 / Mediadom Stand-up večer 2021 v gledališču Tartini v Piranu
28 oktobra, 2021 / Mediadom Streaming 5.0 – spletni program Mediadoma se nadaljuje
24 oktobra, 2021 / Počitniški urnik muzeja Mediadom od 25.10. do 31.10.2021
18 oktobra, 2021 / FOTO: Pantaloons & Nevermind @ Festival Grando 16.10.2021
13 oktobra, 2021 / Muzej Mediadom Pyrhani zaprt med 14.10. in 17.10.2021
11 oktobra, 2021 / Piranski poletni utrip 2021 – Promocijski video
10 oktobra, 2021 / Mediadom Pyrhani praznuje 6 let
29 septembra, 2021 / Urnika muzeja Mediadom Pyrhani od 1.10. do 3.10.2021
27 septembra, 2021 / Muzej Mediadom Pyrhani bo 28.9.2021 ZAPRT zaradi snemanja prireditve
24 septembra, 2021 / Piranska godba se vrača domov – spletni koncert ob 170. obletnici Pihalnega orkestra Piran v piranskem Mediadomu
14 septembra, 2021 / OBVESTILO – Obvezen PCT pogoj za ogled muzeja
6 septembra, 2021 / Muzej Mediadom Pyrhani bo 7.9.2021 ZAPRT zaradi tehničnega vzdrževanja
30 avgusta, 2021 / Urnika muzeja Mediadom Pyrhani od 1.9. do 12.9.2021
12 avgusta, 2021 / FOTO: Piranski poletni utrip – Ane Upedanten Banda (Ana Pupedan) 11.8.2021
5 avgusta, 2021 / FOTO: Piranski poletni utrip – Tinkara Kovač 4.8.2021
29 julija, 2021 / FOTO: Piranski poletni utrip – Žiga Rustja 28.7.2021
22 julija, 2021 / FOTO: Piranski poletni utrip – Elvis Šahbaz 21.7.2021
8 julija, 2021 / FOTO: Piranski poletni utrip – Mef in NOB 7.7.2021
1 julija, 2021 / Piranski Poletni utrip – Glasbeni večeri na trgu!
14 junija, 2021 / Mladi val festival 2021 je žal odpovedan
11 junija, 2021 / 11.6.2021 bo muzej odprt le do 18. ure
22 maja, 2021 / Z dokumentarnim filmom »Mediadom Pyrhani – Pet let (in pol)« predstavljeno delovanje najmlajšega kulturnega središča v Piranu od odprtja do danes
2 aprila, 2021 / Mediadom Streaming 4.0 – Koncertni termini preloženi
31 marca, 2021 / Od 1. aprila bo Mediadom Pyrhani ZAPRT za obiskovalce
8 marca, 2021 / Urnik muzeja Mediadom v mesecu Marcu
2 marca, 2021 / Srečanja v Mediadomu – sklop klepetov z (ne)znanci, ki oblikujejo naš skupni prostor
27 februarja, 2021 / “Mediadom @ Casa Tartini” sodelovanje Mediadoma s skupnostjo Italijanov pod skupnim imenom
8 februarja, 2021 / Posnetek pogovora z Ubaldom Trnkoczy-jem
4 februarja, 2021 / Piranski spletni dogodki v počastitev kulturnega praznika
31 decembra, 2020 / Srečno 2021
28 decembra, 2020 / Muzej Mediadom Pyrhani je ponovno odprt za oglede
23 decembra, 2020 / Novoletni Mediadom Comedy Show – Zaključek »spletnega« programskega leta
11 decembra, 2020 / FOTO in VIDEO: Denis Beganovič & Bowrain @ Mediadom Streaming 10.12.2020
8 decembra, 2020 / FOTO in VIDEO: Goga Sedmak @ Mediadom Streaming 7.12.2020
4 decembra, 2020 / FOTO in VIDEO: Luka Zavišič @ Mediadom Streaming 3.12.2020
1 decembra, 2020 / FOTO in VIDEO: Patrik Mrak @ Mediadom Streaming 30.11.2020
28 novembra, 2020 / Mediadom Streaming 3.0 – tretji sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
25 oktobra, 2020 / OBVESTILO – Od 20.10.2020 bo Mediadom Pyrhani ZAPRT za obiskovalce
7 oktobra, 2020 / Sprememba urnik muzeja 8.10.2020
30 septembra, 2020 / Oktobra 2020 bo muzej izjemoma odprt vsak dan
14 avgusta, 2020 / FOTO: Denis Beganovič @ Piranski Poletni Utrip 13.8.2020
6 avgusta, 2020 / FOTO: Pantaloons @ Piranski Poletni Utrip 6.8.2020
4 avgusta, 2020 / FOTO in VIDEO: Nika Solce @ Mediadom Streaming 3.8.2020
31 julija, 2020 / FOTO: Marina Martensson @ Piranski Poletni Utrip 30.7.2020
28 julija, 2020 / Poletni Piranski utrip – Sklop glasbenih večerov na trgu
28 julija, 2020 / FOTO in VIDEO: Manuel Šavron in Jani Poklar @ Mediadom Streaming 27.7.2020
21 julija, 2020 / FOTO in VIDEO: Fabbro/Turk Eternal Duality @ Mediadom Streaming 20.7.2020
14 julija, 2020 / FOTO in VIDEO: Marty Favento @ Mediadom Streaming 13.7.2020
8 julija, 2020 / FOTO in VIDEO: Marino Kranjac in Zingelci @ Mediadom Streaming 6.7.2020
7 julija, 2020 / Posnetek Mediadom Streaming 2.0: Marino Kranjac in Zingelci 6.7.2020
2 julija, 2020 / Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
23 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Aleksander Novak 22.6.2020
19 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Krkuča Kunekšon 18.6.2020
16 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Stanly Bakan 15.6.2020
12 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Lean Kozlar Luigi 11.6.2020
9 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Iztok Novak Easy 8.6.2020
5 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Elvis Šahbaz 4.6.2020
2 junija, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Jure Lesar 1.6.2020
1 junija, 2020 / Sprememba koncertnih terminov Mediadom Streaming
29 maja, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Žiga Rustja 28.5.2020
26 maja, 2020 / FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Drago Mislej Mef 25.5.2020
20 maja, 2020 / Mediadom Streaming – naš novi projekt, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
18 maja, 2020 / Mladi val festival 2020 je ODPOVEDAN
7 maja, 2020 / Kulturni program Mediadom preložen na jesen
30 aprila, 2020 / OBVESTILO: Muzej Mediadom Pyrhani s 1. majem ponovno ODPRT!
13 marca, 2020 / OBVESTILO – Od 14.3.2020 bo Mediadom Pyrhani ZAPRT za obiskovalce
10 marca, 2020 / PRELOŽITEV MEDIADOM STAND-UP VEČEROV 2020
28 februarja, 2020 / Mediadom Stand-up večeri že četrto leto v Mediadomu
21 februarja, 2020 / FOTO: Počitniški program Mediadom – Raziskovalna delavnica 21.2.2020
19 februarja, 2020 / FOTO: Počitniški program Mediadom – Slikarska delavnica 19.2.2020
17 februarja, 2020 / FOTO: Počitniški program Mediadom – Glasbena Delavnica 19.2.2020
16 februarja, 2020 / Počitniški urnik muzeja 17.2. – 21.2.2020
10 februarja, 2020 / Počitniški program Mediadom 17.2. – 21.2.2020
30 januarja, 2020 / FOTO: Drill & Masayah @ Unplugged at Mediadom 20.1.2020
28 januarja, 2020 / Muzej Mediadom zaprt 30.1 in 31.1.2020
3 januarja, 2020 / Muzej Mediadom Pyrhani zaprt zaradi rednih vzdrževalnih del med 7.1. in 22.1.2020
29 decembra, 2019 / Urnik muzeja med novoletnimi prazniki
23 decembra, 2019 / Posebni urnik muzeja Mediadom od 23.12. do 29.12.2019
16 decembra, 2019 / Urnik muzeja med 17. in 24.12.2019
2 decembra, 2019 / FOTO: Koncert Tartini, Brahms, Schubert – Zdravko Pleše in Denys Masliuk 1.12.2019
27 novembra, 2019 / Urnik muzeja 28. in 29.11.2019
21 novembra, 2019 / FOTO: Grafenberg Und The Alkotesters @ Unplugged at Mediadom 20.11.2019
19 novembra, 2019 / FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019
17 novembra, 2019 / Unplugged koncert Drill & Masayah 19.11.2019 ODPOVEDAN
11 novembra, 2019 / “Unplugged at Mediadom” tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov
3 novembra, 2019 / Koncert Tartini, Brahms, Schubert ODPADE zaradi bolezni
30 oktobra, 2019 / Koncert “Tartini, Brahms, Schubert” je RAZPRODAN
25 oktobra, 2019 / Počitniški urnik muzeja Mediadom
22 oktobra, 2019 / Rezervacija vstopnic za koncert Tartini, Brahms, Schubert
21 oktobra, 2019 / FOTO: Predstavitev knjige Rezaka Hukanovića – Deseta vrata pekla
16 septembra, 2019 / FOTO: Praznik športa in kulture 14.9.2019 Park Sonce Lucija
12 septembra, 2019 / Urnik muzeja v soboto 14.9.2019
30 avgusta, 2019 / Urnik Muzeja 1.9. do 15.9.2019
5 avgusta, 2019 / Promocijski video Mladi Val Festival 2019
1 julija, 2019 / Urnik Muzeja Mediadoma v mesecu Juliju in Avgustu
24 junija, 2019 / FOTO: Mladi Val Festival 21.6.2019 – večerni koncert: Drill & Masayah, Jazz band GŠP, Noair
23 junija, 2019 / FOTO: Mladi Val Festival 21.6.2019 – dnevno dogajanje, mladinska tržnica
13 junija, 2019 / Mladi Val festival že drugič v Parku Sonce Lucija
27 maja, 2019 / Spremenjen urnik muzeja 28.5.2019
24 maja, 2019 / FOTO: Gledališka predstava ŠtudenTeater “V Sobi”
16 aprila, 2019 / Muzej Mediadom Pyrhani ODPRT tudi v ponedeljek 22.4.2019
2 aprila, 2019 / FOTO: Pogovor pred izdajo knjige “Piranski Bitelsi” – Slobodan Simič Sime 2.4.2019
29 marca, 2019 / FOTO: Mediadom Stand-up večer 28.3.2019 – Admir Baltić
28 marca, 2019 / FOTO: Mediadom Stand-up večer 27.3.2019 – Gašper Bergant
16 marca, 2019 / Tudi drugi stand-up večer z Admirjem Baltićem RAZPRODAN!
14 marca, 2019 / Prvi stand-up večer z Gašperjem Bergantom RAZPRODAN!
11 marca, 2019 / Tudi letos na sporedu Mediadom Stand-up večeri
2 marca, 2019 / Mediadom filmski večeri, drugi sklop prične marca
1 marca, 2019 / FOTO: Ustvarjalna delavnica “Krožniki starega Pirana” 28.2.2019
26 februarja, 2019 / FOTO: Ustvarjalna delavnica “Izdelajmo si glasbilo in preglasimo tišino” 26.2.2019
22 februarja, 2019 / Urnik muzeja Mediadom v času zimskih počitnic
18 februarja, 2019 / Počitniški program Mediadoma bo tudi letos mladim popestril dopoldneve v Piranu
5 februarja, 2019 / Tudi letos na sporedu Mediadom filmski večeri, prvi sklop prične februarja
4 januarja, 2019 / Muzej Mediadom Pyrhani zaprt zaradi rednih vzdrževalnih del med 7.1. in 23.1.2019
24 decembra, 2018 / Vesele praznike in srečno novo leto 2019
17 decembra, 2018 / Praznični urnik muzeja Mediadom med 19.12.2018 in 2.1.2019
28 novembra, 2018 / FEMF po FEMFu, zimski filmski cikel filmov letošnjega festivala FEMF
15 novembra, 2018 / FOTO: Nevermind @ Unplugged at Mediadom 14.11.2018
14 novembra, 2018 / FOTO: Jure Lesar @ Unplugged at Mediadom 13.11.2018
13 novembra, 2018 / FOTO: Yan Baray @ Unplugged at Mediadom 12.11.2018
28 oktobra, 2018 / »Unplugged at Mediadom« že drugič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov
26 oktobra, 2018 / Počitniški urnik muzeja Mediadom med 29.10. in 2.11.2018
16 oktobra, 2018 / Spremenjen urnik muzeja Mediadom 19 in 20.10.2018
1 oktobra, 2018 / V času festivala FEMF bo muzej Mediadom Pyhrani zaprt!
24 septembra, 2018 / FOTO: Kako je preteklost srečala prihodnost (DEKD), razstava KD Ris, 22.9.2018
1 septembra, 2018 / Spremenjen urnik muzeja 1.9. – 16.9.2018
1 avgusta, 2018 / Podaljšan urnik muzeja Mediadom v mesecu Avgustu
5 julija, 2018 / Promocijski video Mladi Val Festival
26 junija, 2018 / FOTO: Mladi Val Festival 22.6.2018, Park Sonce Lucija
18 junija, 2018 / Mladi Val Festival 2018 v parku Sonce Lucija
7 junija, 2018 / Muzej Mediadom bo 9.6.2018 ZAPRT!
22 maja, 2018 / Urnik muzeja Mediadom 23.5. in 24.5.2018
9 maja, 2018 / Mediadom gosti program festivala Druga Godba 2018
7 maja, 2018 / Muzej Mediadom bo 8.5.2018 ZAPRT!
10 aprila, 2018 / V mesecu aprilu še drugi sklop filmskih večerov Mediadom
9 aprila, 2018 / FOTO: Premiera filma Krvava Senca (GEPŠ), 5.4.2018
3 aprila, 2018 / Premiera kratkometražne kriminalke Krvava scena (2018) v piranskem Mediadomu
30 marca, 2018 / Praznični urnik muzeja Mediadom 1.4. in 2.4.2018
29 marca, 2018 / FOTO: Mediadom Stand-up večeri: Matic Kokošar, Rok Krivičič
28 marca, 2018 / FOTO: Mediadom Stand-up večeri: Kaja Grozina, Ljuba Miljušević, David Gorinšek
23 marca, 2018 / V soboto 24.32018 bo Muzej Mediadom Pyrhani ZAPRT za oglede
13 marca, 2018 / Tudi letos na sporedu Mediadom Stand-up večeri
1 marca, 2018 / Marca pričnejo filmski večeri v piranskem Mediadomu
22 februarja, 2018 / FOTO: Ustvarjalna delavnica “Pogled skozi mestna vrata” 22.2.2018
21 februarja, 2018 / Projekcija filma “Pojdi z mano” ODPOVEDANA
20 februarja, 2018 / FOTO: Ustvarjalna delavnica “Piran v igri” 20.2.2018
15 februarja, 2018 / Počitniški urnik muzeja 19.2. – 23.2.2018
6 februarja, 2018 / Počitniški program Mediadom 2018
7 januarja, 2018 / Muzej Mediadom Pyrhani zaprt zaradi rednih vzdrževalnih del med 8.1. in 24.1.2018
6 januarja, 2018 / Unplugged at Mediadom najboljši koncert leta 2017 po izboru Muzikobala.com
24 decembra, 2017 / Vesele praznike in srečno novo leto 2018
22 decembra, 2017 / Počitniški urnik muzeja Mediadom Pyrhani
14 decembra, 2017 / FOTO: V iskanju vode med piranskimi trgi in dvorišči – Predstavitev kataloga Daniele Paliaga Janković
16 novembra, 2017 / FOTO: NoAir @ Unplugged at Mediadom 15.11.2017
15 novembra, 2017 / FOTO: Valter Brani Sarajevo @ Unplugged at Mediadom 14.11.2017
14 novembra, 2017 / FOTO: Toxine @ Unplugged at Mediadom 13.11.2017
13 novembra, 2017 / Unplugged at Mediadom – RAZPRODANO!
12 novembra, 2017 / POMEMBNO: Unplugged at Mediadom – prevzem vstopnic
31 oktobra, 2017 / Unplugged at Mediadom – Sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov
27 oktobra, 2017 / Počitniški urnik Mediadom Pyrhani
17 oktobra, 2017 / Sprememba urnika muzeja 19.10.2017
2 oktobra, 2017 / FOTO: Kaj prinaša voda (DEKD) – razstava posvečena vodi
28 septembra, 2017 / V času festivala FEMF 2017 bo muzej Mediadom Pyrhani za oglede zaprt!
22 septembra, 2017 / Festival evropskega in mediteranskega filma – FEMF tudi letos v Mediadomu
6 septembra, 2017 / Sprememba urnika – petek 8.9.2017
28 avgusta, 2017 / Urnik Mediadom Pyrhani 1.9.2017 – 15.9.2017
21 avgusta, 2017 / FOTO: Michel Bourdacle @ Mediadom Pyrhani 21.8.2017
18 avgusta, 2017 / 5. Slovenski Festival Kamišibaj Gledališča tudi v Mediadomu Pyrhani
16 julija, 2017 / FOTO: Nogometni kamp Piran zaključna prireditev
15 julija, 2017 / FOTO: Predavanje Damirja Skomine – Nogometni sodnik
13 julija, 2017 / FOTO: Okrogla miza “Nevarnosti spleta”
8 julija, 2017 / FOTO: Pandolo na Mediteranu – Predstavitev mednarodnih delagacij 8.7.2017
2 julija, 2017 / OBVESTILO: Sprememba urnika Mediadom med 2.7. in 8.7.2017
1 julija, 2017 / Tartini festival 2017 gostuje v Mediadomu Pyrhani
29 junija, 2017 / Evropska mladinska kartica v Mediadomu Pyrhani
15 junija, 2017 / Sprememba urnika 15.6.2017
9 junija, 2017 / FOTO: Zaključna prireditev ŠIMC, Mladinski EPI Center Piran 8.6.2017
2 junija, 2017 / Sprememba urnika muzeja – sobota 3. junij 2017
29 maja, 2017 / FOTO: Druga Godba 2017 – Glasbena delavnica: Black String – Zvoki Koreje
17 maja, 2017 / FOTO: Okrogla miza “Jarek: kriza multikulturalizma v izključujočem svetu” 17.5.2017
15 maja, 2017 / Sprememba urnika Mediadom – sreda 17.5.2017
5 maja, 2017 / FOTO: Predstavitev knjige Mitje Zupančiča “Z morjem na ti” 5.5.2017
26 aprila, 2017 / Sprememba urnika Mediadom – Maj in Junij
19 aprila, 2017 / Popust pri vstopnini – Sv.Jurij-Solinarski praznik Piran
14 aprila, 2017 / Praznični ponedeljki – Urnik
13 marca, 2017 / FOTO: Donna in primo piano / Ženska v ospredju 10.3.2017
4 marca, 2017 / FOTO: Delavnica “Kje se skriva piransko obzidje?”
27 februarja, 2017 / FOTO: Delavnica izdelovanje tradicionalnih istrskih inštrumentov
25 februarja, 2017 / Počitniški urnik med 27.2. in 3.3.2017
23 februarja, 2017 / FOTO: Tretji Mediadom stand-up večer 23.2.2017
21 februarja, 2017 / Počitniški program Mediadom
17 februarja, 2017 / FOTO: Drugi Mediadom stand-up večer 16.2.2017
16 februarja, 2017 / Ženska v ospredju
10 februarja, 2017 / FOTO: Prvi Mediadom stand-up večer 9.2.2017
6 februarja, 2017 / 8. feburaja obiščite Mediadom s popustom
1 februarja, 2017 / Februarja na sporedu Mediadom Stand-Up večeri
26 januarja, 2017 / Mediadom Pyrhani gosti Regionalno srečanje Dnevov evropske kulturne dediščine
12 januarja, 2017 / Z novim letom prihajajo Mediadom Filmski večeri
2 januarja, 2017 / Mediadom Pyrhani zaprt zaradi vzdrževalnih del
24 decembra, 2016 / Srečno 2017
23 decembra, 2016 / Praznični urnik MEDIADOM PYRHANI
15 decembra, 2016 / Projekcija filma Fantozzi (1975) napoveduje filmske večere v piranskem Mediadomu
2 decembra, 2016 / Sprememba urnika muzeja v soboto 3.12.2016
21 novembra, 2016 / Gledališča predstava “Videl sem celo Ameriko, a nikoli nisem bil v Tržiču!”
1 oktobra, 2016 / V času festivala FEMF bo Mediadom Pyrhani za oglede zaprt!
23 septembra, 2016 / Dan odprtih vrat MEDIADOM PYRHANI
20 septembra, 2016 / Svetovni dan turizma v Mediadomu Pyrhani
11 septembra, 2016 / Mediadom Pyrhani bo za oglede zaprt med 12. in 19. septembrom 2016
13 avgusta, 2016 / Urnik Mediadom Pyrhani na dan 15. 8. 2016
10 avgusta, 2016 / Maskota Mediadom Pyrhani
12 julija, 2016 / Zaključni koncert 5. poletne glasbene akademije v Izoli
29 junija, 2016 / Poletni obratovalni čas Mediadom Pyrhani v mesecu juliju in avgustu
16 junija, 2016 / Bikers welcome – Podaljšan urnik Mediadom Pyrhani v petek 17.6.2016
31 maja, 2016 / FOTO: Zaključna prireditev ŠIMC – Mladinski EPI center Piran 30.5.016
20 maja, 2016 / Nove majice Mediadom Pyrhani na voljo