Meni

Mediadom Streaming – naš novi projekt, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organiziramo nov projekt »Mediadom Streaming«. Sklop koncertov v živo bo potekal v »prazni« dvorani Mediadoma v prihajajočem mesecu, v času, v katerem še niso dovoljenje javne prireditve. Sprva bodo prenosi v živo (streaming) potekali vsak ponedeljek in četrtek na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Kasneje bodo glasbenim dogodkom sledile gledališke, lutkovne, stand-up in plesne predstave, ki bodo prav tako  potekale brez publike, s katero s streamingom ohranjamo stik.  Premostili bomo začasne prepovedi in omejitve glede večjih prireditev in podprli umetnike, ki so v danih razmerah v zelo nezavidljivem položaju.

V prvem sklopu koncertov bodo nastopili Drago Mislej Mef, Žiga Rustja, Jure Lesar, Iztok Novak Easy, Elvis Šahbaz, Lean Kozlar Luigi, Stanly Bakan, Krkuča Kunekšon ter Aleksander Novak. Vabljeni!

 

 

Novi termini odpovedanega Kulturnega programa v Mediadomu

Zaradi izrednih razmer v času epidemije virusa covid19, smo bili primorani odpovedati ves spomladanski kulturni program. Nove, točne termine bomo sporočili v kratkem, ko bodo tudi znane nove direktive glede javnih prireditev v zaprtih prostorih.

Filmski cikel FEMF po FEMFu ter Mediadom Stand-up večere bomo predvidoma izvedli oktobra, sklop obalnih dokumentarnih filmov “Naši dokumentarci” pa v novembru. Prav tako smo bili primorani odpovedati vse redne spomladanske šolske nastope Glasbene šole Piran, ki večkrat mesečno potekajo v našem kulturnem središču v organizaciji GŠ Koper.

Mladi Val Festival, kot edini dogodek na odprtem, namenjen povezovanju in druženju mladih, promociji prostovoljstva, športnih, kulturnih, ipd nevladnih organizacij za mlade v občini Piran, letos ne bo možno izpeljati. Cilj projekta je druženje in mreženje mladih, v danih razmerah prav to ni možno, zato bo MVF v začrtani obliki organiziran junija 2021. Pozorno spremljamo dane okoliščine in upoštevajoč navodila, načrtujemo manjšo koncertno prireditev proti koncu letošnjega poletja, na odprtem v parku Sonce Lucija.

 O novem projektu Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, bomo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. V opustelih koncertnih dvoranah in gledališčih zaenkrat publike (še) ni in je nekaj časa tudi ne bo. Po zatišju bo najprej zaživel oder,  glasba bo pospešila kulturni utrip Mediadoma Pyrhani! Nastope glasbenikov, skupin, vokalistov….boste lahko spremljali preko spleta, v živo, na našem kanalu.

Z novim projektom »Mediadom Streaming« podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Glasbenim dogodkom bodo sledile gledališke, lutkovne, stand-up, plesne predstave, ki bodo sicer potekale v prazni dvorani, a ne brez gledalcev! Z vsemi vami navezujemo in ohranjamo  stike, Mediadom streaming vas vabi pred zaslone na ogled naših koncertov in prireditev, ki jim bodo sledile. Vsi prenosi bodo potekali ob 19.00 uri na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani, ob ponedeljkih in četrtkih, med 25.5.2020 in 22.6.2020.

Program Mediadom Streaming:

  • 25.5.2020 – Drago Mislej Mef,
  • 28.5.2020 – Žiga Rustja,
  • 1.6.2020 – Jure Lesar,
  • 4.6.2020 – Iztok Novak Easy,
  • 8.6.2020 – Elvis Šahbaz,
  • 11.6.2020 – Lean Kozlar Luigi,
  • 15.6.2020 – Stanly Bakan,
  • 18.6.2020 – Krkuča Kunekšon,
  • 22.6.2020 – Aleksander Novak.

Organizatorji Mediadom Streaminga so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran in je tudi osrednji dogodek ob letošnjem Tednu ljubiteljske kulture, ki je posvečen glasbi.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!