Meni

Premiera kratkometražne kriminalke Krvava scena (2018) v piranskem Mediadomu
Premiera kratkometražne kriminalke Krvava scena (2018) v piranskem Mediadomu

Produkcijska skupina Vili in Ve, katero sestavljamo mladi perspektivni filmski ustvarjalci, in Gimnazija, elektro in pomorska šolo Piran, v sodelovanju z Mediadom Pyrhani, organizira projekcijo kriminalke, Krvava senca režiserja Matevža Zebca. Projekcija bo v piranskem Mediadomu na sporedu v petek 5. 4. 2018 ob 18. uri. Po ogledu filma bo sledil kratek pogovor o filmu z ekipo filma. Vstop je brezplačen.

O filmu: Kriminalka, posneta po vsebini romana Alamut nas popelje v kriminalno družbo 21. stoletja. Glavna tema filma je človekova želja po oblasti in nadvladi nad drugimi. A deset minutni film je veliko več kot samo to, postavlja nam različna moralna vprašanja in opozarja na ključne ideje človeštva.

Filip se po smrti svojega ljubljenega brata odloči, da bo njegovo smrt raziskal, želi namreč izvedeti, kaj se je zares zgodilo. Njegova prijateljica Mija mu ob tragični izgubi stoji ob strani, obljubi mu, da bo z njeno pomočjo resnica prišla na dan. Mija s Filipom manipulira,vodi ga do kriminalne organizacije. Z Mijino pomočjo se Filip dokoplje do resnice, a kaj ko je ta prevelika za nič hudega slutečega Filipa.

Ideja za film se je porodila mladim nadobudnežem, združenim v skupino Vili in Ve. Z izdelkom; Vas želijo opozoriti na enega temeljnih problemov  21. stoletja.

Organizatorja projekcije sta Vili in Ve ter Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran, soorganizator pa je Mediadom Pyrhani.

Mediadom Pyrani, četrtek 5. april 2018 ob 18.00

Vljudno vabljeni!