Meni

Novoletni Mediadom Comedy Show – Zaključek »spletnega« programskega leta
Mediadom Pyrhani ter Zveza kulturnih društev Piran v sodelovanju z OI JSKD Piran, organizira »Novoletni Mediadom Comedy Show«. Za prav posebni spletni dogodek, ob zaključku »spletnega programskega leta« v Mediadomu, bodo moči združili štirje slovenski stand-up komiki: Perica Jerković, Lucija Ćirović, Uroš Kuzman ter Dino Kapetanović. Prenos v ŽIVO bo potekal na Youtube kanalu Mediadom v ponedeljek, 28.12.2020, ob 19.00 uri. Za razliko od ostalih naših spletnih dogodkov in streaming-ov, bo Novoletni Mediadom Comedy Show dostopen na kanalu Mediadom le za omejen čas. Torej ne gre zamuditi enkratne priložnosti! Vabljeni, da se nam pridružite še zadnjič v tem letu.

Leto 2020 v znamenju odpovedi (skoraj) vsega kulturnega programa v Mediadomu

Zaradi izrednih razmer v času epidemije virusa SARS-CoV-2, smo bili primorani odpovedati ves spomladanski, nato pa še jesenski kulturni program v Mediadomu. Najprej smo odpovedali Mediadom Stand-up večere ter filmski cikel FEMF po FEMFu, v jeseni pa smo bili primorani odpovedati še festival Unplugged at Mediadom 4.0 ter cikel »Naši dokumentarci«, ki smo ga letos želeli premierno izvesti. Poleti smo odpovedali tudi Mladi Val Festival v Parku Sonce Lucija. Mladi Val Festival, kot edini dogodek na odprtem, namenjen povezovanju in druženju mladih, promociji prostovoljstva, športnih, kulturnih, ipd. nevladnih organizacij za mlade v občini Piran – Cilj projekta je druženje in mreženje mladih, v danih razmerah prav to ni bilo možno, zato bo MVF v začrtani obliki organiziran junija 2021.

Dogodki smo preselili na splet – Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu, zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili letos prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. V opustelih koncertnih dvoranah in gledališčih zaenkrat publike (še) ni in je nekaj časa tudi ne bo. Po zatišju je najprej zaživel oder,  glasba je pospešila kulturni utrip Mediadoma Pyrhani! V letu 2020 smo prek spleta prenašali osemnajst koncertov lokalnih glasbenikov, ki so presegli vsa pričakovanja. V živo si je koncerte ogledalo okrog 2600 gledalcev, do decembra pa so ogledi presegli število 100000. Vsi koncerti »Mediadom Streaming« so še vedno na voljo za ogled na našem Youtube kanalu.

S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Novoletni Mediadom Comedy Show – prvič in (upajmo) zadnjič

»Novoletni Mediadom Comedy Show« letos premierno organiziramo v upanju, da bomo v prihajajočem letu lahko spet organizirali klasične prireditve, Stand-up večere s publiko v dvorani Mediadoma. Trdno verjamemo, da bo leto 2021 vsekakor lepše, kot je bilo letošnje – predvsem z vidika zbliževanja in druženja. V teh težkih časih, katerim smo priča, smo si organizatorji zaželeli, da s smehom pospremimo zaključek tega do kulturnikov neprijaznega leta – za to bodo poskrbeli komiki, ki so sprejeli naše povabilo.

Organizatorja Novoletnega Mediadom Comedy Showa sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran, soorganizator je OI JSKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si ter na ostalih socialnih omrežjih Mediadom .

Prenos prireditve bo potekal na spodnji povezavi: