Meni

Piranski spletni dogodki v počastitev kulturnega praznika
Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo spletna dogodka v počastitev kulturnega praznika. Prvi bo na sporedu v soboto 6.2.2021 – koncert klavirskega dua Excentury, drugi pa v nedeljo 7.2.2021 – ekskluzivni pogovor z nagrajencem Tartinijevega priznanja (katerega ime zaenkrat ostaja še skrivnost). Oba prenosa v ŽIVO bosta potekala na Youtube kanalu Mediadom ob 18.30 uri.

Poleg omenjenih dveh dogodkov, Mediadom sodeluje tudi pri izvedbi projekta »Galerije navzven«, v organizaciji Obalnih galerij Piran. V ponedeljek 8.2.2021 se bo zvrstilo vrsto dogodkov, ki jih bomo prav tako prenašali prek spleta. Celoten program je dostopen na našem Youtube kanalu ter na spletnih straneh Mediadoma Pyrhani in Obalnih galerij Piran. Vabljeni, da se nam pridružite na spletu.

Program spletnih prenosov:

6.2.2021 ob 18.30 – Koncert v počastitev kulturnega praznika: Klavirski duo Excenutry
(org. Mediadom Pyrhani, ZKD Piran, OI  JSKD Piran, KD Ars Magna)

7.2.2021 ob 18.30 – Pogovor z nagrajencem Tartinijevega priznanja
(org. Mediadom Pyrhani, ZKD Piran, OI  JSKD Piran)

8.2.2021 – »Galerije navzven«
(org. Obalne Galerije Piran, soorganizacija: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran, OI  JSKD Piran)
– ob 14.00 – Jaka Jeraša, predstavitev monografije
– ob 16.00 – Branje poezije: Vanja Pegan, Marko Matičetov, Marino Maurel, Luna Rosso, Denise Ventrella.

Dogodke smo preselili na splet – Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu, zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili v letu 2020 prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. V opustelih koncertnih dvoranah in gledališčih zaenkrat publike (še) ni in je nekaj časa tudi ne bo. Po zatišju je najprej zaživel oder,  glasba je pospešila kulturni utrip Mediadoma Pyrhani! V letu 2020 smo prek spleta prenašali osemnajst koncertov lokalnih glasbenikov, ki so presegli vsa pričakovanja. V živo si je koncerte ogledalo okrog 2600 gledalcev, do decembra pa so ogledi presegli število 100000. Vsi koncerti »Mediadom Streaming« so še vedno na voljo za ogled na našem Youtube kanalu. V zaključku  leta smo premierno preko spleta organizirali tudi »Novoletni Mediadom Comedy Show«, na katerem so nastopili Perica Jerkovič, Lucija Ćirović, Uroš Kuzman in Dino Kapetanović. Tudi slednji, zares poseben dogodek je požel velik uspeh.

S spletnimi dogodki smo podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Sedaj želimo kulturno dogajanje še dodatno razširiti in ga vsaj delno prenesti na splet – v upanju, da bomo v letu 2021 lahko ponovno organizirali klasične prireditve.

Vsi spletni dogodki so podprti s strani Občine Piran.

Povezava na youtube kanal Mediadom: https://www.youtube.com/mediadompyrhani

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si ter na ostalih socialnih omrežjih Mediadom .

Vljudno vabljeni!