Meni

Srečanja v Mediadomu – s klepeti z (ne)znanci nadaljujemo tudi letos
Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo »Srečanja v Mediadomu – klepeti z (ne)znanci«. Ponedeljkovi in četrtkovi zimski večeri bodo ponovno  namenjeni spoznavanju znanih, kot tudi manj znanih osebnosti obalnih krajev, ki s svojim delovanjem, ustvarjanjem, zavzemanjem ter aktivizmom pripomorejo k razvoju našega skupnega prostora – slovenske Istre. Vsi klepeti bodo prenašani (streaming) na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Tokrat bodo naši gosti: Antonija Senčar (17.1.2022), Franco Juri (20.1.2022), Sandi Štor (24.1.2022), Erik Toth (27.1.2022), Miran Ibrahimagić  (31.1.2022),  ter Nejc Špeh (3.2.2022).

Srečanja v Mediadomu, bodo dopolnila naš program v januarju in februarju, ko so ostali dogodki možni le z omejenim številom obiskovalcev. Vabljeni na Youtube kanal Mediadom.

Program Srečanj v Mediadomu (januar/februar):

Program klepetov za mesec marec bomo objavili prihodnji mesec na spletnih straneh in omrežjih Mediadoma Piran.

SREČAnja v Mediadomu

Sodobna tehnologija nam ponuja neskončne možnosti izmenjave informacij, brskalniki pomnijo sezname iskanih in najdenih podatkov, in oblikujejo individualizirano shemo za vsakega od nas.

To so sofisticirani zmikavti časa, porečejo nekateri. Drži pa tudi, da so nam v izrednih razmerah bile dostopne učne vsebine, delali smo od doma, s pretakanjem dogodkov podoživljali vzdušje koncertov, se dogovarjali in družili na zoom sestankih, prav po zaslugi spleta. Ohranjali smo stike, sodelovali in se vzpodbujali, saj so pristna, neposredna druženja pristala na seznamu odsvetovanega, celo prepovedanega vedenja.

Dotaknilo se nas je spoznanje, da je že pričakovanje snidenj s prijatelji in znanci stkano iz svetlih občutenj. Iz besede SREČAnje se nasmiha SREČA, zvesta sopotnica naši prazničnih voščil. V preteklem letu smo jo večkrat napisali in prebrali kot pa izgovorili…Prijazno vabljeni na SREČAnja v Mediadomu, na večerne klepete z (ne)znanci iz sosednje ulice ali mesta, na katerih ste dobrodošli preko našega Mediadom Youtube kanala vsak četrtek ob 18.30.

O spletnih dogodkih v Mediadomu

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili zadni dve leti prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z osemnajstimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.  S spletnim kulturnim programom podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, odslej tudi s klepeti.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Organizatorji Srečanje v Mediadomu so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!