Meni

Srečanja v Mediadomu – sklop klepetov z (ne)znanci, ki oblikujejo naš skupni prostor
Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo »Srečanja v Mediadomu – klepeti z (ne)znanci«. Četrtkovi večeri bodo odslej namenjeni spoznavanju znanih, kot tudi manj znanih osebnosti obalnih krajev, ki s svojim delovanjem, ustvarjanjem, zavzemanjem ter aktivizmom pripomorejo k razvoju našega skupnega prostora – slovenske Istre. Vsi klepeti bodo prenašani v živo (streaming) ob četrtkih na uradnem Youtube kanalu Mediadom. V prvem sklopu klepetov bomo gostili: Slobodana Simiča »Simeta« (4.3.2021), Boruta Jermana (11.3.2021), dr. Manjo Rogelja (18.3.2021), dr. Majo Bjelica (25.3.2021) ter Rudija Bučarja (1.4.2021). Ta nova spletna oddaja se bo v bodoče razvila v čisto pravo prireditev, s publiko v dvorani Mediadoma – a le ko bo to spet mogoče.

Srečanja v Mediadomu, bodo dopolnila obstoječ, nad pričakovanji uspešni koncertni cikel »Mediadom Streaming«. V kratkem pripravljamo namreč tudi četrti sklop teh koncertov, ki pa bodo na sporedu ob torkih. Več informacij sledi!

Program Srečanj v Mediadomu (marec/april):

SREČAnja v Mediadomu

Sodobna tehnologija nam ponuja neskončne možnosti izmenjave informacij, brskalniki pomnijo sezname iskanih in najdenih podatkov, in oblikujejo individualizirano shemo za vsakega od nas.

To so sofisticirani zmikavti časa, porečejo nekateri. Drži pa tudi, da so nam v izrednih razmerah bile dostopne učne vsebine, delali smo od doma, s pretakanjem dogodkov podoživljali vzdušje koncertov, se dogovarjali in družili na zoom sestankih, prav po zaslugi spleta. Ohranjali smo stike, sodelovali in se vzpodbujali, saj so pristna, neposredna druženja pristala na seznamu odsvetovanega, celo prepovedanega vedenja.

Dotaknilo se nas je spoznanje, da je že pričakovanje snidenj s prijatelji in znanci stkano iz svetlih občutenj. Iz besede SREČAnje se nasmiha SREČA, zvesta sopotnica naši prazničnih voščil. V preteklem letu smo jo večkrat napisali in prebrali kot pa izgovorili…Prijazno vabljeni na SREČAnja v Mediadomu, na večerne klepete z (ne)znanci iz sosednje ulice ali mesta, na katerih ste dobrodošli preko našega Mediadom Youtube kanala vsak četrtek ob 18.30.

O spletnih dogodkih v Mediadomu

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z osemnajstimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.  S spletnim kulturnim programom podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, odslej tudi s klepeti.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Organizatorji Srečanje v Mediadomu so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.