Meni

Mladi Val festival že drugič v Parku Sonce Lucija
Mladi val festival že drugič – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!
Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran tudi letos organizirajo Mladi Val festival, ki se bo zgodil 21.6.2019 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin Noair, Drill & Masayah ter Jazz band GŠ Piran. Vabljeni!

O projektu:

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival organizirajo Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran in območna izpostava Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS Piran kot priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora – nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje! Zato naj ne ostajajo znotraj svojih prostorov, v ožjem krogu sodelujočih, brez prepotrebnega medsebojnega povezovanja in priložnosti za skupni nastop!

Potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa,  kot prireditvenega prostora je v povezovanju vseh teh mladih akterjev. Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce.

Tovrstnih dogajanj v našem kraju že dolgo primanjkuje – Mladi val festival bo tudi letos zapolnil ta primanjkljaj. Letos festival sovpada z mednarodnim dnevom glasbe, zato bo ob tej priložnosti Mladi Val Festival ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe, ki bo na isti dan potekal po celotni slovenski obali. 21.6. je med drugim tudi Mednarodni dan rolkanja, zato bodo tudi »Skate« aktivnosti na festivalu v znamenju njihovega praznika.

Program Mladi Val Festival:

Na Mladinski tržnica bo predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran, Klub študentov občine Piran, Mortis Gallery – Tine Dekorti art., Studio ReObscura,  društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož.

Aktivnosti, delavnice, razstave:

  • Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran: predstavitev igre pandolo,
  • Hoops from Herc: Predstavitev HulaHop-a,
  • Lucija Snakes skateboard klub: Tekmovanje v Skateboardu (»Go Skateboarding day«).

V času Mladi val festivala bo Neodvisni obalni radio zbiral izjave in intervjuje s prizorišča, Vili in ve pa bodo festival dokumentirali z video posnetki.

Koncerti obalnih skupin, 20.00 – 22.30

  • NoAir (Koper),
  • Drill (Izola)
  • Masayah (Ankaran)
  • Jazz Band Glasbene šole Piran (Piran)

Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter O.I. JSKD Piran.  Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož.

Mladi val festival je finančno podprt s strani Luke Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Podrobne informacije o festivalu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na uradni Facebook strani Mladi Val Festival.