Meni

Predstavniki festivala Sete Sois Sete Luas bodo mostove letos gradili v Piranu
Predstavniki 20 mest iz 10 držav bodo danes in jutri v Piranu delili izkušnje in predloge za novo izdajo festivala Sete Sois Sete Luas (Sedem sonc, sedem lun). Etno festival že od leta 1993 z medsebojnim dialogom in povezovanjem spodbuja umetnost in kulturo med sredozemskimi državami, del te družine pa je od leta 2012 tudi Piran. Od junija do novembra se v 30 mestih iz 11 držav odvijajo koncerti etno glasbe, svoja dela razstavljajo različni umetniki, vsako leto pa sestavijo multikulturni orkester, poimenovan po festivalu. V minulih letih sta v sklopu festivala Sete Sois Sete Luas svoja dela razstavljali Fulvia Zudič in Mira Ličen Krmpotič, letos pa je Portugalska gostila razstavo Ganija Llalloshija. Mesta v festivalsko mrežo prinesejo tudi za kraj značilne izdelke, Piran se predstavlja s piransko soljo.

V četrtek in petek, 21. in 22. aprila, bo letno srečanje mest, ki so del festivalske mreže, gostil Piran. Na mednarodni konferenci v Mediadomu Pyrhani bodo udeleženci izmenjevali sporočila o miru in bratstvu ter kovali ideje za letošnji festival Sete Sois Sete Luas, ki bo 15. in 16. julija gostoval tudi na Tartinijevem trgu v Piranu. Konference, ki ji bo sledilo spoznavanje lepot Občine Piran, se bo udeležilo 36 predstavnikov festivalske družine. Med njimi bodo župani iz številnih mediteranskih mest, in sicer iz Portugalske in Italije, kjer se je festival pred 24 leti rodil, Grčije, Španije, Hrvaške, Izraela in Zelenortskih otokov. V Piran pa bo prišel tudi predstavnik maroškega kralja, guverner province El Jadida.

Za Občino Piran je to odlična priložnost, da z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi navduši visoke goste, ki bodo dober glas o destinaciji Portorož & Piran širili tudi v svojem kraju.