Meni

Pogovor pred izidom knjige “Piranski Bitlesi” – Slobodan Simič Sime
Spoštovani ljubitelji rocka, popa, Pirana in vsega lepega, Mediadom Piran vas dne 2. aprila 2019 ob 19. uri vabi na nekaj nepredvidljivega.

Skupina Črni angeli leta 1968. Z leve Marino Dugaro, Marino Kastelic, Igor Kos, Claudio Benčič

V kratkem bo namreč izšla knjiga Piranski bitlesi, ki govori o rojstvu in puberteti rock in pop glasbe v piranskem prostoru. Kdo so ti junaki, ki so pred več kot pol stoletja šopali Beatle, Rolinge, spravljali z razmišljanjem in obnašanjem ob živce starejšo generacijo, si upali imeti dolge lase, čeprav so jih metali iz šol, jih hoteli kar javno ostriči, nosili čilentanke, minice (najlepša moda v zgodovini) in podobno?

O vsem tem se bomo pogovarjali z avtorjem prihajajoče knjige, prve takšne sploh, Slobodanom Simičem Simetom. Ja, ja! Ni obseden le z zgodovino Istre, tradicionalnimi plovili, fotografijo in kdo ve še s čim, ampak tudi, kot nepopravljiv rocker, z rockom. Zanj pravi, da je najpomembnejša glasbena zvrst v zgodovini!

Videli bomo piranske skupine iz 60′, 70′, 80′, prve video posnetke (ne moreš, da ti ne gre na smeh). Mogoče bo kdo še kaj zaigral, mogoče bomo potem kaj spili, pojedli, mogoče se bodo nekateri po mnogih desetletjih srečali, mogoče v kaj ali nekoga zaljubili, mogoče bo vse skupaj zanič, a če ne pridete, ne boste imeli pojma, kako je bilo.

Dvorana Mediadom, 2.4.2019 ob 19.00.
Vstop prost!

Organizator: Zavod Mediteranum