Meni

Mediadom filmski večeri: Mladi Levi – Polnost časa
Mladi Levi: Polnost časa (2016) * glasbeno dokumentarni, 81 min * Dejan Batoćanin.
Janez Bončina, Jernej Jung, Tomaž Habe, Dušan Kajzer.

Mladi levi, ki so med leti 1966 in 1975 kot ena prvih slovenskih električnih zasedb ob koncih tedna polnili Halo Tivoli ter z beat, r’n’b, rock in jazz glasbo navduševali publiko po vsej Jugoslaviji, so se po štirih desetletjih odločili za vrnitev na glasbene odre. V dokumentarnem filmu Mladi levi: polnost časa režiserja Dejana Batoćanina jih spremljamo skozi mesece priprav in številnih vaj ter se vračamo v čas njihove mladosti, ko so prek glasbe stkali prijateljske vezi, ki so uresničile to, kar se je marsikomu zdelo nemogoče.

»Glasba je pač glasba,« pravi v filmu Jernej Podboj, ustanovni član skupine, ki je z vrsto glasbenikov, med katerimi odzvanjajo tudi znana imena kot so Bor Gostiša, Tomaž Habe, Janez Bončina – Benč, Jernej Jung, Stanko Arnold in Petar Ugrin, soustvarjal zgodovino slovenske popularne glasbe. V njej sta pomemben pečat nedvomno pustila tudi lansko leto preminuli legendarni pisec besedil Dušan Velkaverh, ki je bil z Mladimi levi tesno povezan že od samega začetka, in avtor številnih skladb in aranžmajev, Dečo Žgur. V najnovejši zasedbi, ki se je občinstvu predstavila leta 2014, pa so se starim mačkom na odru pridružili še trije vrhunski glasbeniki mlajše generacije – Igor Matković, Peter Ugrin in Matevž Šalehar – Hamo.

Glasbeni dokumentarec Mladi levi: polnost časa ni le zgodovinski dokument in omaž legendarni glasbeni skupini, ampak tudi zgodba o tem, kako ljubezen do glasbe in pravo prijateljstvo premagata čas.

Več o filmu: Uradna spletna stran FIVIA

Mediadom Pyrhani, petek 9.3.2018 ob 20.00.
Vstop prost!