Meni

Tartini Festival 2017: koncert Michel Bourdoncle, klavir (Francija)
Tartini Festival 2017: koncert Michel Bourdoncle, klavir (Francija).
Mediadom Pyrhani, ponedeljek 21.8.2017 ob 20.30.

Vstopnice za koncert so na voljo na spletni strani Eventim

Program:

  1. Brahms (1833 – 1897): Trije intermezzi op. 117
  2. van Beethoven (1770 – 1827) : Sonata Op. 13 št. 8 v c-molu “Patetična”
  3. S. Prokofijev (1891 – 1953): Sonata št. 7 op. 83 v B-duru

O Avtorju:

Po študiju na konservatoriju Darius Milhaud v Aix-en-Provence, pri Jacqueline Courtin in Bernardu Flavignyju je bil sprejet na višji državni konservatorij za glasbo in ples, kjer je bil učenec Genevieve Joy, Jeana Hubeaua, Christiana Ivaldija in Dominique Merlet. Leta 1984 je osvojil prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju v Acanthesu, ki mu je predsedoval Iannes Xenakis. Leta 1986 je dobil štipendijo za študij na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, kjer so ga poučevali Henrietta Mirvis, Samvila Alumian, Mikhail Vosskressensky in Lev Naumov. Istega leta je osvojil nagrado na prvem klavirskem tekmovanju Franz Liszt v Utrechtu.

Michel Bourdoncle redno igra v znanih koncertnih dvoranah po svetu: Carnegie Hall v New Yorku, Sala v Sao Paulu, Teatro Municipal v Rio de Janeiru, veliki dvorani moskovskega Konservatorija Čajkovski, palači Aničkov v Petrogradu, Sala Verdi v Milanu, Weinbrenner Saal v Baden-Badnu, Teatro Real v Madridu, Salle Gaveau in Theatre du Chatelet v Parizu, Toursky Theatre v Marseju, Montpellier Corum, Salle Paderewsky v Lozani, veliki dvorani Kraljevskega konservatorija v Bruslju, filharmoničnem teatru v Odesi, dvorani Smetana v Pragi, dvorani Suntory v Tokiu, dvorani Poly v Pekingu, Šanghajski veliki dvorani, Mahidol univerzi v Bangkoku, Hanojski veliki dvorani in mnogih drugih.

Michel Bourdoncle je v svoji bogati karieri igral z mnogimi znanimi glasbeniki, med njimi so Mark Peskanov, Yuri Bashmet in Moskovski solisti, Kirill Rodin, Stephen Kates, Dominique de Williencourt, Frédéric Lagarde, Philippe Cuper, Giampiero Sobrino, Jean-Marc Boissière, Amaury Wallez, Konstantin Lifschitz, Jacques Rouvier, Georges Pludermacher. Izdal je plošče pri založbah Doron Music, Ems Master Sound, Naxos Marco Polo, 3D Classics.

Več informacij o festivalu dobite na Uradni spletni strani

Organizator koncerta: Tartini Festival