Meni

FEMF 2019: Hči moja
HČI MOJA
Daughter of Mine / Figlia mia

© 2018, 97 min, drama / drama

Jezik / Language: italijanščina / Italian
Država / Country: Italija, Nemčija, Švica / Italy, Germany, Switzerland
Režija / Director: Laura Bispuri
Scenarij / Writer: Laura Bispuri, Francesca Manieri
Direktor fotografije / DOP: Vladan Radović
Igrajo / Cast: Valeria Golino, Alba Rohrwacher, Udo Kier

Desetletna Viktorija ima topel in ljubeč odnos s svojo materjo Tino. A njuno mirno življenje na sardinskem podeželju vznemiri dekličino odkritje, da je lokalna žurerka Angelica njena biološka mati.

Poletje Vittorie bosta zaznamovali obe njeni materi, zlasti pa njihovo sovraštvo, ljubezen in odpuščanje. Sramežljiva Vittoria ima tesen odnos s svojo ljubečo in dobro materjo Tino. Vendar bo njuno mirno življenje na Sardiniji vznemirilo odkritje mladega dekleta, da je krajevna žurerka Angelica v resnici njena prava biološka mati. Ko se je Angelica zaradi finančnih težav prisiljena odseliti, si zaželi, da bi jo seznanili z Vittorio. Tina se strinja, saj jo tolaži misel, da Angelice kmalu ne bo več tam. Vittoria in Angelica vse več časa preživljata skupaj v iskanju nečesa globokega in nerazložljivega, njun čedalje tesnejši odnos pa začne Tini kmalu presedati.

»Hotela sem spregovoriti o tem, kaj pomeni biti danes mati. Ali je mogoče odraščati z več kot eno materinsko figuro? Ali je telesna vez z osebo, ki te nosi v trebuhu, te rodi in ti je po videzu podobna, pomembnejša od kulturne vezi s človekom, ki te vzgaja? Pod vprašaj sem hotela postaviti klasični starševski sistem. To je ena najpomembnejših tem današnjega časa. Leta, stoletja so bile ženske prisiljene igrati vloge popolnih mater. Zelo pomembno se mi zdi zamajati ta koncept in začeti ceniti nepopolnost.« – Laura Bispuri

Mediadom Pyrhani, 1.2.2020 ob 18.00
Vstop prost!