Meni

Andrej Voje: Multimedijska projekcija “Pod morjem okoli sveta”
Andrej Voje – Pod morjem okoli sveta

opis projekcije
Podvodni fotograf in snemalec Andrej Voje nas bo popeljal v čudoviti svet pod vodno gladino. Razkril nam bo skrivnosti potopljenih razbitin in popeljal med pisane koralne vrtove. Skupaj z njim se bomo podali v neskončno modrino in opazovali kite, delfine, mante in številne ribje jate. Razkril nam bo tudi, kako je iskal skrite bisere – drobna bitja, ki se skrivajo v zavetju koralnih grebenov. Od blizu bomo opazovali tudi različne vrste morskih psov, na koncu pa nas čaka še eno veliko presenečenje.

predstavitev avtorja – ponavadi me tako nekako predstavijo kjer gostujem
Andrej Voje je podvodni fotograf in snemalec, ki že 30 let raziskuje svet pod morsko gladino. Za seboj ima že več kot 1300 potopov, potapljal pa se je v vseh treh oceanih in morjih šestih kontinentov.  Podvodni fotoaparat ga spremlja že od prvih potopov, kasneje pa ga je nadomestila podvodna kamera. Barvitost koralnih grebenov, pestrost podvodnega življenja in spokojna tišina neskončne modrine je le nekaj razlogov, da se je svetu pod morsko gladino zapisal za vse življenje.
Andrej Voje je  avtor več samostojnih fotografskih razstav v Sloveniji in tudi v tujini. S različnimi podvodnimi projekcijami je gostoval širom po Sloveniji. Sodeloval je na več tekmovanjih in festivalih podvodne fotografije, kjer je prejel tudi nekaj nagrad. Kot zunanji sodelavec je sodeloval je z RTV Slovenija pri ustvarjanju oddaje Med Valovi. Svoje podvodne dogodivščine je delil z bralci večine slovenskih revij in časopisov. Dve njegovi zgodbi je objavila tudi ugledna revija National Geographic.

Vstop prost, vljudno vabljeni!