Meni

Unplugged at Mediadom 3.1.: akustični koncert DRILL & MASAYAH
Ribarski emsi Drill se je v zadnjih letih uveljavil kot najprepoznavnejši raper slovenske obale. Če se je sprva držal jasne špure klasičnega boombapa, ki je hitro tudi postal značilna komponenta njegovega stila, pa na zadnjem, četrtem albumu “Ribolov z dinamitom” prožno brca rime tudi v smeri trapa in nizkofideličnega hiphopa, s kar nekaj pritiklinami žive instrumentacije. Bolani Doktor je v zadnjem letu ali dveh postal pravi “go to guy” glasbenikov raznih kontekstov, saj je nanizal kar nekaj sodelovanj, tako na lokalni pop sceni (z Leo Sirk), kot v podzemlju (pred kratkim nametani banger “Fonkdat” z MRIGO & GHET ter produkcijskim podpisom SunnySuna).
Je tudi eden redkih slovenskih raperjev, katerega naveze sežejo preko Kolpe, saj je pred kratkim sodeloval tudi s splitskim raperjem Krešom Bengalko in beograjskima trgalcema Bvano iz Lagune ter Smokom Mardjelanom.

Masayah je prebrisana najstnica, ki ceni drugačnost in zabavo. Njen cilj je širiti ljubezen na enak način kot jo pridobi sama. Z glasbo živi, glasbo ustvarja in glasbo deli – vsakič z večjim nasmehom na obrazu. Mia Puhar Rodin z umetniškim imenom Masayah (ima zanimivo osebno zgodbo, kako se je odločila za to ime) je 18-letna glasbenica iz Ankarana. Rojena je 21.3.2001. Ukvarja se s hip-hop in akustično glasbo. Njeni začetki segajo približno desetletje nazaj, ko je začela z igranjem kitare. Po prvih nastopih v sklopu šolskih prireditev je hitro doživela preboj na večje odre. Pri šestnajstih je skupaj z Robertom Vatovcem nastopila kot kitaristka na Melodijah morja in sonca ter osvojila 10. mesto. Že nekaj let pa je njena največja strast rap. Napisala je že več kot 40 pesmi, predvsem v slovenščini, tuja pa ji nista niti angleščina in španščina. Njene pesmi izražajo družbeno kritiko kar se tiče tehnologije, interakcije med mladimi, neenakosti, diskriminacije, poleg tega pa so ji blizu tudi tematike v povezavi z družino, odraščanjem, ljubeznijo, prvimi življenjskimi razočaranji, umetnostjo … Njen največji mentor je izolski reper Drill, ki jo je veliko naučil o ustvarjanju rap glasbe.

Več o izvajalcih: Drill https://www.muzikobala.com/drill Masayah https://www.muzikobala.com/masayah

Dvorana Mediadom, torek 28.11.2020 ob 20.00.
Vstop Prost – Obvezna rezervacija kart (info@mediadom-piran.si)