Meni

Prenos dogodka: Jure Pukl – Ray Colom Quintet (SI/ESP/FR/US)
Prenos dogodka Jure Pukl – Ray Colom Quintet (SI/ESP/FR/US)

Nedelja 22.8.2021, ob 21.30.

Ko se zberejo skupaj dobri glasbeniki je rezultat vedno dober, ko pa se s skupnemu projektu zberejo odlični, svetovno priznani, najboljši v tem kar delajo pa je rezultat presežek.
Jure in Ray sta se spoznala v New Yorku, kjer je Jure živel skoraj desetletje. Ray je prišel v NY, da bi posnel zgoščenko in izbral prav Jureta, kot saksofonista za njegov projekt. Od takrat sta glasbenika skoraj neločljiva in redno sodelujeta v različnih projektih in ta Kvintet je rezultat takšnega glasbenega odnosa.
Francoski kitarist Romain Pilon je eden najbolj vidnih kitaristov v evropi in je svoj čas prav tako živel v ameriki – Bostonu, kjer je študiral na slovitem Berklee College of Music. Poučuje na California Jazz Conservatory v Berkeley-u, vodi trio z Jeff Densonom in Brian Bladeom, ter nastopa po celem svetu. Joe Sanders je eden najbolj cenjenih basistov svoje generacije. Njegov zvok kontrabasa je prepoznaven in zato je sodeloval z zvezdniki kot so Herbie Hancock, Wayne Shorter, Charles Lloyd in Terence Blanchard, če samo omenimo nekatere. Greg Hutchinsona opisujejo, kot bobnarja, ki je vplival na jazzovske bobnarje zadnjih 20 let. Ko se ni napolnil 18 let je že igral z jazzovskimi legendami kot so Ray Brown in Betty Carter in od takrat je šla njegova kariera samo še navzgor. Joshua Redman, John Scofield, Dianne Reeves so samo nekatera imena, ki so bobnarski stol zaupali prav Gregu.
Zasedba igra avtorsko glasbo, ki temelji na kreativnosti, izletih v neznano, močni ekspresivni energiji, subtilnih baladah in seveda divjih improvizacijah. Napajajo se iz jazzovske tradicije, a ne ostajajo v zgodovini – glasbo peljejo v novo tisočletje, kot jih opisujejo svetovni kritiki in promoterji. Skupina in njihov nastop vas ne bodo pustili ravnodušne.

Zasedba:
Jure PUKL (SI) – saxophone
Ray Colom (ESP) – trumpet
Romain Pilon (FR) – guitar
Joe Sanders (US) – bass
Gregory Hutchinson (US) – drums

Koncert bo v nedeljo 22.8.2021 ob 21.30 v Pastoralno-kulturnem centru Georgios Piran. Vstop prost.
Dogodek organizira Občina Piran.
V kolikor ne uspete si ogledati koncerta v Piranu, bo na voljo tudi prenos preko Youtube Kanala Mediadom. Povezava do prenosa je tu spodaj: