Meni

Počitniški program Mediadom: Projekcija risanke “Pošast Moli”
animirani družinski film, 72 min. “sinhroniziran v slovenščino.
od 4 leta.” Režija: Ted Sieger.

Film izpostavlja otrokove občutke ob novem družinskem članu, navezanost na družino in domišljijsko potovanje. Prava dogodivščina iz perspektive majhnega otroka.

  • Moli – MAJA KUNŠIČ
  • Očka – ANDREJ MURENC
  • Mama – VESNA PERNARČIČ
  • Edison – IZTOK LUŽAR
  • Kapitan – GAŠPER MALNAR

 

Pošast Moli odrašča v ljubeči pošastni družini z očkom, mamico in malim prijateljem Edisonom. Pričakujejo pa tudi novega člana. Moli komaj čaka, da se izvaljeno jajce odpre in da ven pokuka bratec ali sestrica. Mama in oče se odpravita na Jajčni otok, kjer morata po pošastnih pravilih pričakati novega družinskega člana. Toda s seboj pozabita vzeti kapo, ki mu jo je spletla Moli. Da se mladič ne bi prehladil, mora Moli za njima … Napeto, barvito in potovanje čez hribe in doline, mimo žgečkljivcev in puhajočih grmičkov.

»Pa preštejmo … vsaka sekunda filma ima 24 sličic, vsaka minuta pa 1440. Film traja 70 minut, torej vsebuje prek 100.000 sličic. Vsaka od teh sličic pa je zahtevala več risb – risbe likov, risbe detajlov, ozadij, ki smo jih združili kot različne plasti ene slike. Če preštejemo vse te risbe in zraven še storyboarde, smo ustvarili prek milijon risb!« Matthias Bruhn, sorežiser.

V sklopu počitniškega programa Mediadom:
Ponedeljek 19.2.2018 ob 10.00.
Vstop prost!