Meni

Piranski poletni utrip: Jure Lesar
Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu “Piranski poletni utrip”. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu. Vljudno vabljeni!

Piranski poletni utrip je sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

Jure Lesar

Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri Eskobarsih, s katerimi je izdal dva albuma z naslovi “Eskobars” in “Ni dovolj”. Po razpadu skupine je Jure ustvarjal pesmi, iz katerih je kasneje nastal njegov prvi samostojni album “Zemljin sin”(2018). S pomočjo zasedbe, ki jo sestavljajo Denis Horvat (multiinštrumentalist in producent), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara) je nastala nova zgodba prijateljstva in glasbe, ki se odraža z močno energijo na odru.  V letu 2021 je izšel drugi samostojni album “Je kaj novega”. V Piranu bo Jure nastopil skupaj z Denisom Horvatom kot akustičen duo.