Meni

Piranski poletni utrip: Ante Upedanten Banda (Ana Pupedan)
Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu “Piranski poletni utrip”. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu. Vljudno vabljeni!

Piranski poletni utrip je sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

Ana Pupedan (Ante Upedanten Banda)

Ane Pupedan je stanje duha štirih mož, ki izhajajo iz Pivške kotline in jih zob časa načenja le pogojno saj v svojem srcu še vedno nosijo tiste obrise, ki so iz steklenice pobegnili davnega 7. Novebmbra 1992. Ana Pupedan se že od samih začetkov nagiba k raznim transformacijam in se pojavlja pod različnimi imeni, v raznolikih glasbenih frakcijah in oblikah. Najbolj prepoznaven je odvod v etno vode, ki sliši na ime Ante Upedanten Banda, v tej zasedbi isti člani igrajo na bolj ljudska glasbila kot so: violina, tamburaška berda, akustična kitara (melodija tista s palmo) in boben obešen čez ramo, ki ima na vrhu pritrjeno činelo. Sicer se v zadnjih letih v tej zasedbi redkeje pojavljajo, ker prvenstveno stremijo k ustvarjanju in izvajanju lastne avtorske glasbe.