Meni

Piranski poletni utrip: Elvis Šahbaz
Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu “Piranski poletni utrip”. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu. Vljudno vabljeni!

Piranski poletni utrip je sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

Elvis Šahbaz

človek, ki ne pozna niti ene same note, igra pa, kot bi se rodil v času velikih kitarskih mojstrov. Zdi se, da je kot avtor, ki svojih kompozicij nikoli ne zapiše, zato pa vanje vključuje motive, sodeč po katerih gre za umetnika z močno izraženim občutkom za lepo, vir svoje ustvarjalnosti našel prav v teoretični nepodkovanosti. Pristnosti. Kako bi sicer pisal in izvajal tako srčno glasbo, ki kar kliče in vabi v dežele, kjer človek sočloveku zna še vedno prisluhniti? V pozabljene kotičke, kjer vsak živi življenje skladno z lastnim hotenjem, hrepenenjem in čutenjem? Tisto, kar v njegovem srcu poraja melodije, so izkušnje in življenje sámo. V njih zato ne gre iskati perfektnosti, pač pa zgolj čustva. A navsezadnje so le ta zares pomembna.