Meni

FOTO: Praznik športa in kulture 14.9.2019 Park Sonce Lucija
16 Sep 2019

V soboto 14.9.2019 Praznik športa in kulture je v Parku sonce Lucija povezal piranska društva! Prireditev, ki je potekala v sončnem vremenu je pripomogla k mreženju športnih in kulturnih društev občine Piran. Na prireditvi so s zvrstili nastopi, številne predstavitve, aktivnosti ter nagradna igra za najmlajše. Prireditev se je zaključila z koncertom lokalnih glasbenikov: Drill, Masayah in Infamous Love.

Predstavili so se: Mladinski Epicenter, Mediadom Piran, Pihalni Orkester Piran, Folklorno društvo VAL Piran, Plesna skupina Metulj Piran, Likovno društvo Solinar, Društvo likovnih ustvarjalcev Vrtnica, Foto klub Portorož, Twirling in mažoretni klub Lucija, Mepz Sveta Lucija, Portoroški Zbor, Comunità degli Italiani Giuseppe Tartini , Smučarski Klub Portorož, Veslaški klub Piran, Rod Sergeja Mašere Piran, Rokometni klub Piran, ŠD PIRAN – odbojka, Plavalni Klub Biser Piran, Volley club Portorož, ŠK FLIP Piran, NK Portorož – Piran, Košarkarski klub 3×3 Piran, Aerobika ANJA, Društvo za borilne veščine Piran, Košarkarski klub Portorož, YC Portorož, Vinyasa Yoga z Martino, Športno društvo KEKA Piran, Gasilci Piran in še mnogi drugi.

Organizatorji dogodka: Športni in mladinski center Piran, Zveza Kulturnih Društev Piran, JSKD Piran. Soorganizatorji dogodka: Mediadom Piran, Zmigajmo. Projekt je omogočila Občina Piran.

Fotografije: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož)

Urnik muzeja v soboto 14.9.2019
12 Sep 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v soboto 14. september 2019 izjemoma odprt od 10.00 do 15.00 ure zaradi prireditve PRAZNIK ŠPORTA IN KULTURE 2019 v Parku Sonce Lucija. Vabljeni na prireditev! Hvala za razumevanje!

Urnik Muzeja 1.9. do 15.9.2019
30 Aug 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bodo uradne ure muzeja v prvi polovici septembra vsak dan od 10.00 do 18.00. Vabljeni v Mediadom!

Promocijski video Mladi Val Festival 2019
5 Aug 2019

Vabljeni k ogledu novega promocijskega videa “Mladi Val Festival 2019”.

Urnik Muzeja Mediadoma v mesecu Juliju in Avgustu
1 Jul 2019

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Piran v Juliju in Avgustu odprt VSAK DAN, tudi v ponedeljkih, po poletnem urniku! Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Mladi Val Festival 21.6.2019 – večerni koncert: Drill & Masayah, Jazz band GŠP, Noair
24 Jun 2019

Mladi Val Festival je doživel svojo drugo izvedbo v petek 21.6.2018 v Parku Sonce Lucija. Na mladinski tržnici so se predstavili: ŠIMC – Mladinski EPICenter Piran, Studio Reobscura, Mortis Gallery – Tine Dekorti art. ter društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod Morskih Viharnikov Portorož. Hoops from Herc so predstavili hulahop, KDSI Punta Piran in Zveza društev igre Pandolo Slovenije so predstavili igro Pandolo, društvo Lucija Snakes Skateboard Club pa so organizirali skate-contest v sklopu svetovnega dneva skate-anja Go-skateborting day. Letos je Mladi Val Festival bil tudi ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe – temu namen nas je med dnevnim dogajanjem z nenapovedanim nastopom presenetil tudi Pihalni orkester Piran! Okrog 20.00 se je pričel koncert obalnih skupin, ki so nastopile po vrstnem redu: Drill & Masayah, Jazz Band GŠ Piran ter NOAIR. Uspešna druga edicija je dober povod za prihodnja leta. Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Piran, Zveza Kulturnih Društev Piran ter O.I. JSKD Piran. Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Medijski pokrovitelj je portal Muzikobala. Mladi val festival je finančno podprt s strani Luka Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Fotografije v galeriji: Peter Litavsky (Foto Klub Portorož)

 

FOTO: Mladi Val Festival 21.6.2019 – dnevno dogajanje, mladinska tržnica
23 Jun 2019

Mladi Val Festival je doživel svojo drugo izvedbo v petek 21.6.2018 v Parku Sonce Lucija. Na mladinski tržnici so se predstavili: ŠIMC – Mladinski EPICenter Piran, Studio Reobscura, Mortis Gallery – Tine Dekorti art. ter društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod Morskih Viharnikov Portorož. Hoops from Herc so predstavili hulahop, KDSI Punta Piran in Zveza društev igre Pandolo Slovenije so predstavili igro Pandolo, društvo Lucija Snakes Skateboard Club pa so organizirali skate-contest v sklopu svetovnega dneva skate-anja Go-skateborting day. Letos je Mladi Val Festival bil tudi ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe – temu namen nas je med dnevnim dogajanjem z nenapovedanim nastopom presenetil tudi Pihalni orkester Piran! Okrog 20.00 se je pričel koncert obalnih skupin, ki so nastopile po vrstnem redu: Drill & Masayah, Jazz Band GŠ Piran ter NOAIR. Uspešna druga edicija je dober povod za prihodnja, leta. Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Piran, Zveza Kulturnih Društev Piran ter O.I. JSKD Piran. Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Medijski pokrovitelj je portal Muzikobala. Mladi val festival je finančno podprt s strani Luka Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Fotografije v galeriji: Janez Šimon (Foto Klub Portorož)

Mladi Val festival že drugič v Parku Sonce Lucija
13 Jun 2019

Mladi val festival že drugič – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran tudi letos organizirajo Mladi Val festival, ki se bo zgodil 21.6.2019 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin Noair, Drill & Masayah ter Jazz band GŠ Piran. Vabljeni!

O projektu:

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival organizirajo Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran in območna izpostava Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS Piran kot priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora – nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje! Zato naj ne ostajajo znotraj svojih prostorov, v ožjem krogu sodelujočih, brez prepotrebnega medsebojnega povezovanja in priložnosti za skupni nastop!

Potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa,  kot prireditvenega prostora je v povezovanju vseh teh mladih akterjev. Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce.

Tovrstnih dogajanj v našem kraju že dolgo primanjkuje – Mladi val festival bo tudi letos zapolnil ta primanjkljaj. Letos festival sovpada z mednarodnim dnevom glasbe, zato bo ob tej priložnosti Mladi Val Festival ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe, ki bo na isti dan potekal po celotni slovenski obali. 21.6. je med drugim tudi Mednarodni dan rolkanja, zato bodo tudi »Skate« aktivnosti na festivalu v znamenju njihovega praznika.

Program Mladi Val Festival:

Na Mladinski tržnica bo predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran, Klub študentov občine Piran, Mortis Gallery – Tine Dekorti art., Studio ReObscura,  društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož.

Aktivnosti, delavnice, razstave:

 • Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran: predstavitev igre pandolo,
 • Hoops from Herc: Predstavitev HulaHop-a,
 • Lucija Snakes skateboard klub: Tekmovanje v Skateboardu (»Go Skateboarding day«).

V času Mladi val festivala bo Neodvisni obalni radio zbiral izjave in intervjuje s prizorišča, Vili in ve pa bodo festival dokumentirali z video posnetki.

Koncerti obalnih skupin, 20.00 – 22.30

 • NoAir (Koper),
 • Drill (Izola)
 • Masayah (Ankaran)
 • Jazz Band Glasbene šole Piran (Piran)

Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter O.I. JSKD Piran.  Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož.

Mladi val festival je finančno podprt s strani Luke Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Podrobne informacije o festivalu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na uradni Facebook strani Mladi Val Festival.

Spremenjen urnik muzeja 28.5.2019
27 May 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v torek 28. maja 2019 izjemoma odprt od 9.00 do 12.00 ter od 16.00 do 18.00 ure zaradi prireditve Mladinskega EPICENTRA Piran. Hvala za razumevanje!

FOTO: Gledališka predstava ŠtudenTeater “V Sobi”
24 May 2019

V četrtek 23.5.2019 smo v Mediadomu gostili avtorsko gledališko predstavo “V Sobi”, nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji. Foto: Mediadom.

Muzej Mediadom Pyrhani ODPRT tudi v ponedeljek 22.4.2019
16 Apr 2019

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom odprt tudi na velikonočni ponedeljek s posebnim prazničnim urnikom! Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Pogovor pred izdajo knjige “Piranski Bitelsi” – Slobodan Simič Sime 2.4.2019
2 Apr 2019

V torek 2.4.2019 je v Mediadomu potekal pogovor pred izdajo knjige “Piranski Bitlesi”, ki jo bo v letošnjem letu izdal piranski domoznanec in publicist Slobodan Simič – Sime. Ob sproščenem klepetu v polni dvorani, so nastopili tudi Gianni Collori, Tulio Furlanič ter Piero Pocecco. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

FOTO: Mediadom Stand-up večer 28.3.2019 – Admir Baltić
29 Mar 2019

V četrtek 28.3.2019 je v sklopu Mediadom Stand-up večerov 2019 v razprodani dvorani Mediadoma nastopil Admir Baltić z monokomedijo “Slaba družba”. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto klub Portorož).

FOTO: Mediadom Stand-up večer 27.3.2019 – Gašper Bergant
28 Mar 2019

V sredo 27.3.2019 je v sklopu Mediadom Stand-up večerov 2019 v razprodani dvorani Mediadoma nastopil Gašper Bergant. Fotografije v galeriji: Martin Bobič (Foto klub Portorož).

Tudi drugi stand-up večer z Admirjem Baltićem RAZPRODAN!
16 Mar 2019

Cenjene obiskovalce obveščamo, da je drugi Mediadom Stand-up Večer z Admirjem Baltićem v rekordnem času RAZPRODAN! V naslednjem tednu bomo odprli čakalno listo, v kolikor bo prišlo do kakšne odpovedi rezervacij! Hvala za razumevanje!

 

Prvi stand-up večer z Gašperjem Bergantom RAZPRODAN!
14 Mar 2019

Cenjene obiskovalce obveščamo, da je prvi Mediadom Stand-up Večer z Gašperjem Bergantom v rekordnem času RAZPRODAN! Nekaj vstopnic je na voljo le še za drugi večer z Admirjem Baltićem, pohitite in si zagotovite vstopnico na info@mediadom-piran.si!

Tudi letos na sporedu Mediadom Stand-up večeri
11 Mar 2019

Mediadom Pyrhani ter Zveza kulturnih društev Piran v sodelovanju z OI JSDK Piran, tudi letos organizirata »Mediadom Stand-up večere«. Po uspešnih filmskih večerih bosta 27. in 28.3.2019 v znamenju stand-up komedije, ki v Piranu ni ravno stalnica. Prvi večer bo nastopil Gašper Bergant, drugi večer pa Admir Baltič z monokomedijo »Slaba Družba«. Vstop je prost, vendar je obveza rezervacija vstopnic!

Program Mediadom Stand-up večerov 2018:

Admir Baltič (Ljubljana) – Monokomedija »Slaba družba«

Predstave so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

O stand-up Komikih:

Gašper Bergant

Gašper Bergant je Zgornje savinjčan, ki ima rad suho meso, pivo, vonj po senu ter starejše ženske (se pravi nad 26). V tem vrstnem redu. Orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji.  Obiskoval je Škofijsko klasično gimnazijo, nekaj časa. Obiskoval je Fakulteto za arhitekturo, nekaj časa. Pred nekaj leti je prišel do točke, ali gre k psihiatru, ali pa se prične ukvarjati s komedijo. Odločil se je za slednjo. Dobra odločitev!

Admir Baltić

Hitronogi Žuti, otrok ljubljanskih ulic, se po dolgoletni karieri v kriminalu na drobno znajde v priložnosti za analizo svojih preteklih poklicnih in osebnih “uspehov”. Čisto po naključju, skozi zgodbe o sebi, svoji družini in svojih prijateljih, spregovori tudi o številnih družbenih problemih sodobne Slovenije, pri tem pa vas ne razjoče, temveč do solz nasmeje!

Monokomedija »Slaba družba« traja 70 minut, Admir Baltić se v njej ne predstavi samo kot komik in igralec temveč tudi kot izvrsten pevec. Admir Baltić, ki igra Žutega, v predstavi večinoma govori, a ponekod tudi poje in repa. Jezik v predstavi je t.i. ljubljanska čefurščina, ki je v svoji preprostosti zelo lahko razumljiva povsod po Sloveniji.

Organizatorja stand-up večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran, soorganizator je OI JSKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

Vstop prost, Vljudno vabljeni!

Mediadom filmski večeri, drugi sklop prične marca
2 Mar 2019

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran organizirata Mediadom filmske večere, po prvem uspešnem sklopu  februaja, bo drugi v marcu. Drugi sklop filmov z glasbeno tematiko bomo predvajali v piranskem Mediadomu od torka, 5.3.2019 do petka, 8.3.2019, s pričetkom ob 19.00 uri. Vstop prost. Zaradi omejenega števila sedežev  si vstopnico obvezno rezervirajte prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali pokličete 030 703 110 (vsak dan od 9.00 do 17.00).

Drugi sklop – program po dnevih:

 • Torek 5.3.2019, ob 19.00

Pero Lovšin – Ti Lahko (2018)  *78 min, dokumentarni* Jani Sever.

 • Sreda 6.3.2019, ob 19.00

Gimme Shelter (2017) *glasbeno dokumentarni o skupini The Stooges, 108 minut.
Režija Jim Jarmusch *

 • Četrtek 7.3.2019, ob 19.00

Sex Pistols: FILM (2000) *113 min, glasbeno dokumentarni* Julien Temple.

 • Petek 8.3.2019, ob 19.00

Maria Callas (2017) *113 min, glasbeno dokumentarni.* Tom Volf.

V nizu dogodkov zimskega programa kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani v Piranu, bomo poleg filmskih večerov organizirali široko paleto kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje v mestu.

Organizatorja filmskih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran, območne izpostave JSKD Piran ter FIVIA Vojnik.

FOTO: Ustvarjalna delavnica “Krožniki starega Pirana” 28.2.2019
1 Mar 2019

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v četrtek 28.2.2019 izvedli delavnico “Krožniki starega Pirana”, kjer so si otroci izdelali svoje okrasni krožnike gavirane keramike. Foto: Mediadom.

FOTO: Ustvarjalna delavnica “Izdelajmo si glasbilo in preglasimo tišino” 26.2.2019
26 Feb 2019

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v torek 26.2.2019 izvedli delavnico “Izdalajmo si glasbilo in preglasimo tišino”, kjer so si otroci izdelali dva glasbila. Foto: Mediadom.

Urnik muzeja Mediadom v času zimskih počitnic
22 Feb 2019

Cenjene obiskovalce obveščamo, da Muzej bo Mediadom za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12.00 in 17.00 uro. Ne pozabite sprlemljati počitniškega programa Mediadom!

Počitniški program Mediadoma bo tudi letos mladim popestril dopoldneve v Piranu

Počitniški program Mediadoma bo tudi letos mladim popestril dopoldneve v Piranu
18 Feb 2019

Mediadom Pyrhani med 25. februarjem in 1. marcem 2019 organizira Počitniški program Mediadom. Pester program, sestavljen iz projekcij filmov in ustvarjalnih delavnic za otroke in mladino, bo dodobra popestril počitniško dogajanje v Piranu. Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar je potrebna predhodna najava. Muzej Mediadom bo za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12.00 in 17.00 uro.

Program po dnevih:

Ponedeljek 25.2.2019 ob 10.00:
Projekcija risanke »Čarobna zima v Mumindolu«
(animirana komedija, 82 minut, sinhronizirano v slovenščino (4+)

Torek 26.2.2019 ob 10.00:
Ustvarjalna delavnica »Izdelajmo si glasbilo in preglasimo tišino«
Izdelali si bomo troblico in bobenček iz umetnih materialov. Primerno za otroke 6+ let

Sreda 27.2.2019 ob 10.00:
Projekcija risanke »Čarobna zima v Mumindolu«
(animirana komedija, 82 minut, sinhronizirano v slovenščino (4+)

Četrtek 28.2.2019 ob 10.00:
Ustvarjalna delavnica »Krožniki starega Pirana«
na otroški delavnici Krožniki starega Pirana bomo okrasili iz “Das” mase pripravljene krožnike na način sgraffito, z renesančno motiviko. Primerno za otroke 7+ let.

Petek 1.3.2019 ob 10.00:
Projekcija risanke »Zakaj ni(sem) pohrustal svojega očeta«
(animirana komedija, 95 minut, sinhroniziran v slovenščino).

Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizator Počitniškega programa Mediadom je Mediadom Pyrhani. Projekt je podprt s strani ZKD Piran, Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

Vstop prost, vljudno vabljeni!

 

 

Tudi letos na sporedu Mediadom filmski večeri, prvi sklop prične februarja
5 Feb 2019

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran organizirata Mediadom filmske večere, ki bodo potekali v dveh sklopih – prvi sklop v februarju, drugi v marcu. Prvi sklop filmov z glasbeno tematiko bomo predvajali v piranskem Mediadomu od torka, 12.2.2019 do petka, 15.2.2019, s pričetkom ob 19.00 uri. Vstop prost. Zaradi omejenega števila sedežev  si vstopnico obvezno rezervirajte prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali pokličete 030 703 110 (vsak dan od 9.00 do 17.00). Marca se bo zvrstil še drugi sklop Mediadom filmskih večerov.

Prvi sklop – program po dnevih:

 • Torek 12.2.2019, ob 19.00

The Beatles – Osem dni v tednu (2016) *glasbeni dokumentarni, 137 min* Ron Howard.

 • Sreda 13.2.2019, ob 19.00

Django (2017) *biografska glasbena drama*. Etienne Comar.

 • Četrtek 14.2.2019, ob 19.00

David Bowie: Zgodba Micka Ronsona (2017) * 102 min, dokumentarni* Jon Brewer.

 • Petek 15.2.2019, ob 19.00

Nick Cave: 20000 dni na zemlji (2014) *glasbeni dokumentarni, 97 min* Režija Ian  Forsyth.

V nizu dogodkov zimskega programa kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani v Piranu, bomo poleg filmskih večerov organizirali široko paleto kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje v mestu.

Organizatorja filmskih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran, območne izpostave JSKD Piran ter FIVIA Vojnik.

VSTOP PROST, Vljudno vabljeni!

Muzej Mediadom Pyrhani zaprt zaradi rednih vzdrževalnih del med 7.1. in 23.1.2019
4 Jan 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo med 7. in 23. Januarjem 2019 zaradi rednih vzdrževalnih del muzej Mediadom ZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje!

Vesele praznike in srečno novo leto 2019
24 Dec 2018

Praznični urnik muzeja Mediadom med 19.12.2018 in 2.1.2019
17 Dec 2018

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v času med 19.12.2018 in 6.1.2019 odprt po prazničnem urniku! Najmlajše obiskovalce pod jelko v Mediadomu čaka presenečenje! Vabljeni, da nas obiščete med prazniki!

FEMF po FEMFu, zimski filmski cikel filmov letošnjega festivala FEMF
28 Nov 2018

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran organizirata filmski cikel FEMF po FEMFu –  jagodni izbor letošnjih filmov, ki so bili predvajani oktobra letos na Festivalu evropskega in mediteranskega filma v Piranu. Prvi tovrstni cikel bomo izpeljali v piranskem Mediadomu od ponedeljka, 3.12.2018 do nedelje, 9.12.2018, s pričetkom ob 19.00 uri. Vstop prost. Zaradi omejenega števila sedežev si vstopnico rezervirajte prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si

FEMF po FEMFu 2018:

*Finding your feet, 111 min, komedija drama. Režija: Richard Loncraine.

* Cold war/Zimna wojna, 88 min, romantična drama. Režija: Pawel Pawlikowski.

* Spoor/Pokot, 128 min, kriminalna drama. Režija: Agnieszka Holland.

* Under the tree/Undir pokot, 89 min, črna komedija. Režija: Hafsteinn Gunnar Sigurdsson.

* 3 Days in Quiberon/ 3 tage in Quiberon, 115 min, drama. Režija: Emily Atef.

* Everybody knows/Todos lo saben, 132 min, triler, Režija: Asghar Farhadi.

* Lost in Paris/paris pied nus, 83 min, komedija. Režija: Dominique Abel, Fiona Gordon.

V nizu dogodkov zimskega programa kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani v Piranu, bomo poleg filmskega cikla organizirali široko paleto kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje v mestu.

Napovednik dogodkov ter opise filmov lahko preberete na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si. Vse projekcije imajo PROST VSTOP!

Organizatorja filmskih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter območne izpostave JSKD Piran ter FIVIA Vojnik.

FOTO: Nevermind @ Unplugged at Mediadom 14.11.2018
15 Nov 2018

Fotografije tretjega večera Unplugged at Mediadom 2.0, v sredo 14.11.2018: Akustični nastop skupine Nevermind. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič (Fotoklub Portorož).

 

FOTO: Jure Lesar @ Unplugged at Mediadom 13.11.2018
14 Nov 2018

Fotografije drugega večera Unplugged at Mediadom 2.0, v torek 13.11.2018: Akustični nastop Jure Lesar s skupino. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič (Fotoklub Portorož).

FOTO: Yan Baray @ Unplugged at Mediadom 12.11.2018
13 Nov 2018

Fotografije prvega večera Unplugged at Mediadom 2.o, v ponedeljek 12.11.2018: Akustični nastop Yan Baray s skupino. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Fotoklub Portorož).

»Unplugged at Mediadom« že drugič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov
28 Oct 2018

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 2.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 12.11. bo nastopil Yan Baray. V torek, 13.11., Jure Lesar s skupino, v sredo,14.11., pa perspektivni mladi rockerji Nevermind. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se izbrane  obalne zasedbe predstavijo v akustični izvedbi. Vstop brezplačen – zaradi omejenega števila sedežev je predhdona rezervacija vstopnic OBVEZNA.

Program Unplugged at Mediadom 2018:

 

 

Koncerti so brezplačni, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate od četrtka, 8.11.2018 prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali pokličete na telefonsko številko 030 703 110 (v času uradnih ur muzeja). Koncerti bodo potekali v dvorani Mediadoma, na Kumarjevi ulici 3 v Piranu.

O projektu:

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer se v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 2.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran.

Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si. Vljudno vabljeni!

Počitniški urnik muzeja Mediadom med 29.10. in 2.11.2018
26 Oct 2018

Cenjene obiskovalce obveščamo, da med šolskimi počitnicami od 29.10.2018 do 2.11.2018 bo muzej Mediadom odprt po spremenjenem urniku! Vabljeni, da nas obiščete!

Spremenjen urnik muzeja Mediadom 19 in 20.10.2018
16 Oct 2018

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo dne 19.10.2018 muzej Mediadom Pyrhani ZAPRT zaradi izvedbe konference SSD. Dne 20.10.2018 pa bo obratoval po spremenjenem urniku od 12.00 do 16.00. Hvala za razumevanje!

 

V času festivala FEMF bo muzej Mediadom Pyhrani zaprt!
1 Oct 2018

Cenjenje obiskovalce obveščamo, da bo v času Festivala evropskega in mediteranskega filma – FEMF (3.10 – 6.10.), muzej Mediadom zaprt za oglede. Muzej odpremo ponovno v nedeljo 7.10.2018. Hkrati pa vas vabimo, da pridete na filmske projekcije FEMF. Program v Mediadomu je dostopen TU.

FOTO: Kako je preteklost srečala prihodnost (DEKD), razstava KD Ris, 22.9.2018
24 Sep 2018

V soboto 22.9.2018 smo v Mediadomu Pyrhani gostili multimedijsko razstavo z naslovom “Kako je preteklost srečala prihodnost”, v organizaciji Kulturnega društva Ris iz Lucije. Dogodek je potekal v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2018.  Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Spremenjen urnik muzeja 1.9. – 16.9.2018
1 Sep 2018

Spoštovane obsikovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom med 1.9. in 16.9.2018 odprt vsak dan (tudi v ponedeljkih) od 10.00 do 18.00. Vljudno vabljeni, da nas obiščete!

Podaljšan urnik muzeja Mediadom v mesecu Avgustu
1 Aug 2018

V mesecu avgustu bomo imeli podaljšan urnik muzeja Mediadom Pyrhani. Odprti bomo tudi v ponedeljkih! Vabljeni, da nas obiščete!

 

Promocijski video Mladi Val Festival
5 Jul 2018

Zahvaljujemo se kolektivu Vili in ve, ki je posnel promocijski video za Mladi Val Festival 2018. Vabljeni k ogledu!
Več o dogodku, ki se je zgodil 22.6.2018 v Parku Sonce Lucija si lahko preberete tu.

FOTO: Mladi Val Festival 22.6.2018, Park Sonce Lucija
26 Jun 2018

Mladi Val Festival je doživel svojo premierno izvedbo v petek 22.6.2018 v Parku Sonce Lucija. Deževno jutranje vreme je popoldanska burja prelevila v lep sončen dan. Na mladinski tržnici so se predstavili: ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran,  Mortis Gallery – Tine Dekorti art. ter društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož. Združenje za muzično zavest – Muzofil je izvedlo glasbeno delavnico, Kulturno društvo Ris je imelo razstavo umetnin, Hoops from Herc so predstavili hulahop, KDSI Punta Piran in ZDIPS so predstavili igro Pandolo, društvo Lucija Snakes pa so organizirali skate-contest. Okrog 20.00 se je pričel koncert lokalnih neuveljavljenih skupin, ki so nastopile po vrstnem redu: Wrong Generation, Infamous Love, Krkuča Kunekšon ter Nyiwsky. Uspešna prva edicija je dober povod za drugo, nasledje leto.
Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter O.I. JSKD Piran. Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Medijski pokrovitelj je portal Muzikobala.com. Mladi val festival je finančno podprt s strani Luke Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.
Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan in Aleksander Bančič (oba Fotoklub Portorož)

Mladi Val Festival 2018 v parku Sonce Lucija
18 Jun 2018

Plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organizirajo Mladi Val festival 2018, ki se bo zgodil 22.6.2018 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert lokalnih neuveljavljenih skupin. Vabljeni!

O projektu:

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival organizirajo Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran in območna izpostava Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS Piran kot priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora – nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje! Zato naj ne ostajajo znotraj svojih prostorov, v ožjem krogu sodelujočih, brez prepotrebnega medsebojnega povezovanja in priložnosti za skupni nastop!

Potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa,  kot prireditvenega prostora je v povezovanju vseh teh mladih akterjev. Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce.

Tovrstnih dogajanj v našem kraju že dolgo primanjkuje – srečno Mladi val festival, naj se valovanje zlepa ne ustavi!

Program Mladi Val Festival:

Mladinska tržnica – predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

Predstavili se bodo: ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran, Klub študentov občine Piran, Mortis Gallery – Tine Dekorti art., društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož.

Aktivnosti, delavnice, razstave:

 • Muzofil, Združenje za muzično zavest – glasbene delavnice, delavnica stripa,
 • Kulturno društvo Ris Lucija – razstava fotografij in umetnin,
 • Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran – predstavitev igre pandolo,
 • Hoops from Herc – Predstavitev HulaHop-a,
 • Lucija Snakes skateboard klub – Tekmovanje v Skateboardu.

Koncert lokalnih neuveljavljenih skupin, 19.30 – 22.00

Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter O.I. JSKD Piran. Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Medijski pokrovitelj je portal Muzikobala.com

Mladi val festival je finančno podprt s strani Luke Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Podrobne informacije o festivalu so dostopne na uradni spletni strani www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadoma. Vljudno vabljeni!

Muzej Mediadom bo 9.6.2018 ZAPRT!
7 Jun 2018

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom dne 9.6.2018 zaprt za oglede, saj bo d dvorani Mediadoma potekala prireditev Tartini Competition 2018. Vabljeni, da nas ponovno obiščete v nedeljo 10.6.2018. Hvala za razmuevanje!

Urnik muzeja Mediadom 23.5. in 24.5.2018
22 May 2018

V sredo 23.5. in četrtek 24.5.2018 bo muzej Mediadoma obratoval po spremenjenem urniku in sicer:
sreda 24.5.2018: 16.00 – 20.00
četrtek 25.5.2018: 9.00 – 12.00 in 16.00 – 17.30.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete!

Mediadom gosti program festivala Druga Godba 2018
9 May 2018

Tudi letos bo del programa festivala Druga Godba 2018 potekal v prostorih Mediadoma. 24.5.2018 gostimo okroglo mizo z naslovom “Route South Bay Southwest (Bratislava – Vienna – Ljubljana – Piran/Pirano – Trst/Trieste). Razgovor o možnosti umetniških in profesionalnih povezav in izmenjav na poti Bratislava – Dunaj – Ljubljana – Trst – Piran.

Več o okrogli mizi Route South Bay Southwest dobite TU

Vabljeni na Drugo Godbo v Mediadom v četrtek 24.5.2018 ob 18.00!

Muzej Mediadom bo 8.5.2018 ZAPRT!
7 May 2018

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo dne 8.5.2018 muzej Mediadom Pyrhani ZAPRT zaradi prireditve v organizaciji Občine Piran. Vabljeni, da nas obiščete ponovno v sredo 9.5.2018! Hvala za razumevanje!

V mesecu aprilu še drugi sklop filmskih večerov Mediadom
10 Apr 2018

Mediadom Piran in Zveza Kulturnih Društev Piran organizirata Drugi sklop Mediadom filmskih večerov. Projekcije filmov z glasbenim pridihom bodo na sporedu v piranskem Mediadomu od torka 17.4.2018 do petka 20.4.2018, s pričetkom ob 20.00 uri. Vstop je brezplačen, vendar je potrebno vstopnice rezervirati.

Program po dnevih:


Torek 17.4.2018, ob 20.00
Gimme Danger (2017) *glasbeno dokumentarni film o skupini Iggy & The Stooges, 108 minut. Režija Jim Jarmusch”

Sreda 18.4.2018, ob 20.00
Nick Cave – 20000 dni na zemlji (2014). *glasbeni dokumentarni, 97 min* Ian Forsyth, Jane Pollard.Nick Cave, Ray Winstone, Kyle Minogue.

Četrtek 19.4.2018, ob 20.00
Django (2017), 117 min, *biografska glasbena drama*. Etienne Comar. Scenarij: Etienne Comar, Alexis Salatko. Igrajo: Reda Kateb, Cecile De France, …

 

Petek 20.4.2018, ob 20.00
Eden (2014) * glasbena drama, 131 minut * Mia Hansen-Love.
Igrajo: Felix de Givry, Pauline Etienne.

Aprilski sklop filmskih večerov Mediadom bo zadnji v nizu dogodkov zimskega programa kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani v Piranu. Poleg filmskih večerov, bomo ponovno jeseni organizirali široko paleto kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje v mestu.

Na projekcijo je vstop brezplačen, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizatorja filmskih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter območne izpostave JSKD Piran.

Vljudno vabljeni!

FOTO: Premiera filma Krvava Senca (GEPŠ), 5.4.2018
9 Apr 2018

V četrtek 5. aprila 2018 je Mediadom gostil premiero kratkometražnega filma “Krvava Senca”, v produkciji GEPŠ in VIli in Ve. Fotografije v galeriji: Gaia Haladea.

 

 

Premiera kratkometražne kriminalke Krvava scena (2018) v piranskem Mediadomu
3 Apr 2018

Premiera kratkometražne kriminalke Krvava scena (2018) v piranskem Mediadomu

Produkcijska skupina Vili in Ve, katero sestavljamo mladi perspektivni filmski ustvarjalci, in Gimnazija, elektro in pomorska šolo Piran, v sodelovanju z Mediadom Pyrhani, organizira projekcijo kriminalke, Krvava senca režiserja Matevža Zebca. Projekcija bo v piranskem Mediadomu na sporedu v petek 5. 4. 2018 ob 18. uri. Po ogledu filma bo sledil kratek pogovor o filmu z ekipo filma. Vstop je brezplačen.

O filmu: Kriminalka, posneta po vsebini romana Alamut nas popelje v kriminalno družbo 21. stoletja. Glavna tema filma je človekova želja po oblasti in nadvladi nad drugimi. A deset minutni film je veliko več kot samo to, postavlja nam različna moralna vprašanja in opozarja na ključne ideje človeštva.

Filip se po smrti svojega ljubljenega brata odloči, da bo njegovo smrt raziskal, želi namreč izvedeti, kaj se je zares zgodilo. Njegova prijateljica Mija mu ob tragični izgubi stoji ob strani, obljubi mu, da bo z njeno pomočjo resnica prišla na dan. Mija s Filipom manipulira,vodi ga do kriminalne organizacije. Z Mijino pomočjo se Filip dokoplje do resnice, a kaj ko je ta prevelika za nič hudega slutečega Filipa.

Ideja za film se je porodila mladim nadobudnežem, združenim v skupino Vili in Ve. Z izdelkom; Vas želijo opozoriti na enega temeljnih problemov  21. stoletja.

Organizatorja projekcije sta Vili in Ve ter Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran, soorganizator pa je Mediadom Pyrhani.

Mediadom Pyrani, četrtek 5. april 2018 ob 18.00

Vljudno vabljeni!

Praznični urnik muzeja Mediadom 1.4. in 2.4.2018
30 Mar 2018

V času velikonočnih praznikov bo muzej Mediadom odprt po prazničnem urniku. Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Mediadom Stand-up večeri: Matic Kokošar, Rok Krivičič
29 Mar 2018

FOTO: Mediadom Stand-up večeri: Kaja Grozina, Ljuba Miljušević, David Gorinšek
28 Mar 2018

V soboto 24.32018 bo Muzej Mediadom Pyrhani ZAPRT za oglede
23 Mar 2018

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo dne 24.3.2018 muzej Mediadom Pyrhani ZAPRT zaradi konference. Vabljeni, da nas obiščete ponovno v nedeljo 25.3.2018! Hvala za razumevanje!

 

Tudi letos na sporedu Mediadom Stand-up večeri
13 Mar 2018

Mediadom Pyrhani ter Zveza kulturnih društev Piran v sodelovanju z Zavodom SI-FILM, tudi letos organizirajo »Mediadom Stand-up večere«. Po uspešnih filmskih večerih bosta 28. in 29.3.2018 v znamenju stand-up komedije, ki v Piranu ni ravno stalnica. Prvi večer bosta nastopila Kaja Grozina in Ervin Šišić, drugi večer pa Matic Kokošar ter Rok Krivičič. Vstop prost!

Program Mediadom Stand-up večerov 2018:

 • Prvi večer – sreda 28.3.2018, ob 20.00
  Kaja Grozina (Krško) in Ervin Šišić (Ljubljana)
 • Drugi večer – četrtek 29.3.2018, ob 20.00
  Matic Kokošar (Baška Grapa) in Rok Krivičič (Koper)

Predstave so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

O stand-up Komikih:

Kaja Grozina je mlajša sila v komičnih vrstah, prihaja iz Krškega. In mi ji verjamemo, da nima posledic. Niti malo.

Ervin Šišić zgleda kot Jaka od sosede, ki ga poklicete, ko se vam je pokvaril računalnik ali televizor, ko pa odide pa ugotovite, da vam je ukradel radio, dedovo uro in pojedel kosilo za tri osebe.

Rok Krivičič je nadebudni koprski komik, ki žanje (ne)slavo že tri leta, vse do Črnega Kala. Sedaj pa preskok v deželo Kranjsko. In prodaja športne copate – rabite popust?

Matic Kokošar je študent in nekdanji metalec, ki rad pove dogodivščine iz študentskih domov Rožni Dolini. Prihaja iz srca Baške Grape, k srcu pa mu je prirasel tudi študentski dom, čeprav študentke zahajajo pretežno k njegovemu cimru.

Organizatorja stand-up večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran, soorganizator pa je Zavod SI-FILM. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

Vstop prost, Vljudno vabljeni!

Marca pričnejo filmski večeri v piranskem Mediadomu
1 Mar 2018

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran organizirata Prvi sklop filmskih večerov Mediadom. Projekcije filmov z glasbenim pridihom bodo na sporedu v piranskem Mediadomu od torka 6.3.2018 do petka 9.3.2018, s pričetkom ob 20.00 uri. V mesecu aprilu se bo zvrstil še drugi sklop filmskih večerov. Vstop je brezplačen, vendar je potrebno vstopnice rezervirati.

Program po dnevih:

Torek 6.3.2018, ob 20.00

The Rolling Stones – Shine a light (2008) *glasbeni dokumentarec, 122 minut * Martin Scorsese.

Sreda 7.3.2018, ob 20.00

The Beatles – Osem dni v tednu (2016) *glasbeni dokumentarni, 137 min* Ron Howard.

Četrtek 8.3.2018, ob 20.00

Janis Joplin – Otožno dekle (2015) *biografski glasbeni, 108 minut *

Petek 9.3.2018, ob 20.00

Mladi levi: polnost časa (2016) * glasbeno dokumentarni, 81 min * Dejan Batoćanin.

Marčevski sklop filmskih večerov Mediadom bo prvi v nizu dogodkov zimskega programa kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani v Piranu. Poleg filmskih večerov, bomo organizirali široko paleto kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje v mestu.

Na projekcijo je vstop brezplačen, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizatorja filmskih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter območne izpostave JSKD Piran.

Vljudno vabljeni!

FOTO: Ustvarjalna delavnica “Pogled skozi mestna vrata” 22.2.2018
22 Feb 2018

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v četrtek 22.2.2018 izvedli delavnico “Pogled skozi mestna vrata”, kjer so otroci izdelali svoja pomanjšana mestna vrata ter narisali pogled skoznje. Foto: Mediadom.

 

Projekcija filma “Pojdi z mano” ODPOVEDANA
21 Feb 2018

Obiskovalce obveščamo, da je današnja projekcija filma Pojdi z mano je zaradi tehničnih težav žal odpovedana! Vabljeni jutri in v petek na počitniški program Mediadom!

 

 

FOTO: Ustvarjalna delavnica “Piran v igri” 20.2.2018
20 Feb 2018

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v torek 20.2.2018 izvedli delavnico “Piran v igri”, kjer so otroci izdelaloi igro “Spomin” ter barvali pročelje Benečanke. Foto: Mediadom.

Počitniški urnik muzeja 19.2. – 23.2.2018
15 Feb 2018

Cenjene obiskovalce obveščamo, da Muzej bo Mediadom za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12.00 in 17.00 uro. Ne pozabite sprlemljati počitniškega programa Mediadom!

Počitniški program Mediadom 2018
6 Feb 2018

Mediadom Pyrhani med 19. in 23. februarjem 2018 organizira Počitniški program Mediadom. Pester program, sestavljen iz projekcij filmov in ustvarjalnih delavnic za otroke in mladino, bo dodobra popestril počitniško dogajanje v Piranu. Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar je potrebna predhodna najava. Muzej Mediadom bo za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12.00 in 17.00 uro.

Program po dnevih:

Ponedeljek 19.2.2018 ob 10.00:
Projekcija risanke »Pošast Moli«
(animirani družinski film, 72 min. Sinhroniziran v slovenščino. 4 leta+)

Torek 20.2.2018 ob 10.00:
Ustvarjalna delavnica »Piran v igri«
V sklopu ustvarjalne delavnice si bomo izdelali igro SPOMIN s sličicami znamenitosti Pirana ter pobarvali pročelje Benečanke v barvi, ki nam je najbolj všeč.

Sreda 21.2.2018 ob 10.00:
Projekcija mladinskega filma »Pojdi z mano«
(slovenski mladinski pustolovski fil, 83 min).

Četrtek 22.2.2018 ob 10.00:
Ustvarjanla delavnica »Pogled skozi mestna vrata«
Mnoga stara piranska mestna vrata še stojijo … Le kaj vidimo, če se zazremo skoznje? Na delavnici si bo vsak sezidal čisto svoja mestna vratca, nato pa narisal svoj pogled na košček Pirana. 6 let +

Petek 23.2.2018 ob 10.00:
Projekcija risanke »Zverinice z gozda Hokipoki«
(družinski animirani film, 75 minut. Sinhronizirano v Slovenščino).

Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizator Počitniškega programa Mediadom je Mediadom Pyrhani. Projekt je podprt s strani ZKD Piran, Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

Vstop prost, vljudno vabljeni

Muzej Mediadom Pyrhani zaprt zaradi rednih vzdrževalnih del med 8.1. in 24.1.2018
7 Jan 2018

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo med 8. in 24. Januarjem 2018 zaradi rednih vzdrževalnih del muzej Mediadom ZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje!

Unplugged at Mediadom najboljši koncert leta 2017 po izboru Muzikobala.com
6 Jan 2018

Unplugged at Mediadom v organizaciji Mediadom Pyrhani in Zveze kulturnih društev Piran je po izboru glasbenega portala Muzikobala imenovan za Naj koncert leta 2017!

Iz portala Muzikobala.com :“Niz akustičnih koncertov v piranskem Mediadomu je prvi in zaenkrat edini glasbeni festival, na katerem nastopajo izključno obalne glasbene skupine v akustični zasedbi. Lahko bi rekli, da gre za butično izvedbo, kjer ravno nasprotno od sicer pogostih barskih koncertov v ospredje stopa glasba. Kot pravijo organizatorji (Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran), bo festival Unplugged at Mediadom postal tradicionalen, kar je za Piran in celotno obalo ob pomanjkanju klubske scene zelo dobrodošla pridobitev. V prvi ediciji se lahko pohvalijo s tremi skoraj razprodanimi večeri, na katerih so nastopili ToxineNoAir in Valter Brani Sarajevo, koncerti so bili posneti, glasbeniki pa so tako poleg promocije svoje glasbe, domov odnesli še arhivski material.”

Zahvaljujemo se za ta častni naziv, potrudili se bomo, da bo naš Unplugged postal tradicionalna prireditev!

 

Več o Naj 2017 izboru Muzikobala in ostalih kategorijah: http://www.muzikobala.com/naj-2017-izbor-muzikobala

Vesele praznike in srečno novo leto 2018
24 Dec 2017

Počitniški urnik muzeja Mediadom Pyrhani
22 Dec 2017

V času novoletnih počitnic bo muzejski del Mediadoma odprt po sledečem urniku:

25.12.2017 – Ponedeljek: Zaprto
26.12.2017 – Torek: 10.00 – 16.00
27.12.2017 – Sreda: 10.00 – 16.00
28.12.2017 – Četrtek: 10.00 – 16.00
29.12.2017 – Petek: 10.00 – 16.00
30.12.2017 – Sobota: 10.00 – 16.00
31.12.2017 – Nedelja: 10.00 – 16.00
1.1.2018 – Ponedeljek: 12.00 – 16.00
2.1.2018 – Torek: 12.00 – 16.00

Najmljaše obiskovalce muzeja pod jelko v Mediadomu čaka presenečenje! Vljudno vabljeni!

FOTO: V iskanju vode med piranskimi trgi in dvorišči – Predstavitev kataloga Daniele Paliaga Janković
14 Dec 2017

FOTO: NoAir @ Unplugged at Mediadom 15.11.2017
16 Nov 2017

FOTO: Valter Brani Sarajevo @ Unplugged at Mediadom 14.11.2017
15 Nov 2017

FOTO: Toxine @ Unplugged at Mediadom 13.11.2017
14 Nov 2017

Unplugged at Mediadom – RAZPRODANO!
13 Nov 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo da so vstopnice za vse tri koncerte “Unplugged at Mediadom” RAZPRODANE! Tisti, ki ste vstopnice pravočasno rezervirali, jih lahko prevzamete eno uro pred koncertom na vhodu Mediadoma. Hvala, ker podpirate lokalno glasbeno sceno!

POMEMBNO: Unplugged at Mediadom – prevzem vstopnic
12 Nov 2017

Vsem tistim, ki ste rezervirali vstopnice za koncerte v Mediadomu, prilagamo navodila, ki so enaka za vse tri koncerte.

Urnik:
19.00 – 19.45 – Prevzem vstopnic,
19.45. – 20.00 – Vstop v dvorano,
20.00 – Zaprtje vrat,
20.05 – Pričetek koncerta.

Vstopnice prevzamete na vhodu Mediadoma z osebnim dokumentom.  Vljudno prosimo, da do Mediadoma (predvsem v Piran) prispete  pravočasno, saj bodo vrata ob 20.00 zaprta in po tej uri vstop ne bo več mogoč.

Nekaj vstopnic bo na voljo tudi na dan koncerta!

Poleg tega vas obveščamo vnos hrane in pijače v Mediadom ni dovoljen.

V kolikor zaradi kakršnega koli razloga ne boste uspeli priti na koncert, nam to prosim nujno sporočite na tel. št 030/703-110 ali preko el.pošte info@mediadom-piran.si!

Za vse informacije glede koncertov spremljajte naše spletne kanale!

Želimo vam prijetno poslušanje koncerta!
Hvala, ker podpirate lokalno glasbeno sceno!

Unplugged at Mediadom – Sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov
31 Oct 2017

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom«. Na prvem izmed Unplugged-ov bo v ponedeljek 13.11. nastopila obalno-ljubljanska skupina Toxine, v torek 14.11. legendarni obalni punk-rockerji Valter Brani Sarajevo, v sredo 15.11. pa perspektivni koprski post rockerji Noair. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se bodo izbrane obalne zasedbe predstavile v akustični izvedbi. Vstop brezplačen – obvezna predhodna rezervacija kart!

Program Unplugged at Mediadom 2017:

Prvi večer – ponedeljek 13.11.2017, ob 20.00
koncert skupine TOXINE

Drugi večer – torek 14.11.2017, ob 20.00
Koncert skupine VALTER BRANI SARAJEVO

Tretji večer – sreda 15.11.2017, ob 20.00
koncert skupine NOAIR

Koncerti so brezplačni, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate od torka 7.11.2017 prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si, ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

O projektu:

Unplugged at Mediadom je nov glasbeni festival, kjer bodo nastopali izključno obalni glasbeniki, ki bodo v akustični izvedbi predstavljali svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 1.0 verzija festivala, želimo pa si, , da bi festival v prihodnjih letih postal tradicionalni glasbeni dogodek mesta Piran.

Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani in ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.

 

Počitniški urnik Mediadom Pyrhani
27 Oct 2017

V času jesenskih šolskih počitnic bo muzej Mediadom Pyrhani odprt po počitniškem urniku. Vabljeni vnaš muzej!

Sprememba urnika muzeja 19.10.2017
17 Oct 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v četrtek 19.10.2017 zaprt za oglede zaradi prireditve v dvorani Mediadoma. Hvala za razumevanje!

FOTO: Kaj prinaša voda (DEKD) – razstava posvečena vodi
2 Oct 2017

V petek 29.9.2017 smo v Mediadomu Pyrhani gostili razstavo posvečeno vodi z naslovom “Kaj prinaša voda”, v organizaciji Kulturnega društva Ris iz Lucije. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Fotografska razstava “Kaj odnaša čas …. Kaj prinaša voda” avtoric Ivice Čendak in Sare Vidmar bo na ogled v Mediadomu do 22.10.2017. Vabljeni!

V času festivala FEMF 2017 bo muzej Mediadom Pyrhani za oglede zaprt!
28 Sep 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo v času festivala FEMF (Festival evropskega in mediteranskega filma) med 3.10. ter 7.10.2017 muzejski del Mediadoma za oglede ZAPRT!

Vabimo vas, da si v tem času ogledate projekcije filmov festivala FEMF!
Filmski program, ki bo potekal v Mediadomu je na razpolago na spodnji povezavi:

Festival evropskega in mediteranskega filma – FEMF tudi letos v Mediadomu

Festival evropskega in mediteranskega filma – FEMF tudi letos v Mediadomu
22 Sep 2017

Mediadom Pyhrani bo tudi letos gostil del programa Festivala evropskega in mediteranskega filma, ki bo potekal od 3. do 7. oktobra v Piranu.

V Mediadomu bo na sporedu sledeči program:

TOREK  3.10.
10:00 POVEDKA O JEZERU TALE OF A LAKE dokumenatrni  (5+) 94′
17:00 TIHA STRAST A QUIET PASSION drama 125′

SREDA 4.10.
10:00 JEŽEK IN VRAN NA SIROVI DIRKI otroški film (5+) 78’
15:00 GIMME DANGER GIMME DANGER glasbeni dokumentarec 108′
17:00 JAZ, DANIEL BLAKE I, DANIEL BLAKE drama 100′
19:00 OSVBODITEV SKOPJA THE LIBERATION OF SKOPJE drama 110′

ČETRTEK  5.10.
10:00 APRIL IN NENAVADNI SVET, 105′
15:00 THE BEATLES THE BEATLES glasbeni dokumentarec 106′
17:00 DJANGO DJANGO glasbena drama 117′
19:00 PLESALKA THE DANCER glasbena drama 108′

PETEK 6.10.
10:00 SOVA IN MIŠKA družinski (5+) 80’
15:00 JANIS JOPLIN JANIS JOPLIN glasbeni dokumentarec 103′
17:00 STEFAN ZWEIG: SLOVO EVROPI STEFAN ZWEIG: FAREWELL TO EUROPE drama 106′
19:00 FENOMENALNO REDOUBTABLE komedija drama 107′

SOBOTA  7.10.

10:00 MARTIN KRPAN (24’) + POVEDKA O JEZERU (94’)
15:00 BULDOŽER BULDOZER glasbeni dokumentarec 52
17:00 LADY MACBETH LADY MACBETH drama 89
19:00 LEDENA BABICA ICE MOTHER romantična komedija 106′

Vstop je brezplačen. Organizator si pridržuje  pravico do spremembe programa.

Celotni program FEMF 2017 je objavljen na uradni spletni strani festivala.

 

Sprememba urnika – petek 8.9.2017
6 Sep 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo bo v petek 8.9 med 14.00 in 17.00 uro muzej Mediadom zaprt zaradi prireditve. Ogledi bodo možni med 10.00 in 14,00, ter od 17.00 do 18.00. Hvala za razumevanje!

Urnik Mediadom Pyrhani 1.9.2017 – 15.9.2017
28 Aug 2017

V prvi polovici septembra bo muzej Mediadom Pyrhani odprt po posebnem urniku. Vsak dan od 10.00 do 18.00, v ponedeljkih zaprto. Vljudno vabljeni!

FOTO: Michel Bourdacle @ Mediadom Pyrhani 21.8.2017
21 Aug 2017

V sklopu Tartini Festivala 2017 je 21.8.2017 v Mediadom Pyrhani nastopil francoski pisanist Michel Bourndacle. Koncert si je ogleda tudi francoska veleposlanica v Sloveniji, ga. Marion Paradas.

5. Slovenski Festival Kamišibaj Gledališča tudi v Mediadomu Pyrhani
18 Aug 2017

V Mediadomu Pyrhani bomo letos gostovali del 5. Slovenskega Festivala Kamišibaj Gledališča.Vljudno vabljeni!

Več info: Nočni program v petek 25.8.2017 ob 23.00.

FOTO: Nogometni kamp Piran zaključna prireditev
16 Jul 2017

Zaključek Nogmetnega kampa Piran 2017 v Mediadomu, petek 14.7.2017.

FOTO: Predavanje Damirja Skomine – Nogometni sodnik
15 Jul 2017

Mediadom Pyrhani je v petek 14.7.2017 v sklopu Nogometnega Kampa Piran gostil mednarodno priznanega slovenskega nogometnega sodnika Damirja Skomino, ki je udeležencem Piranskega nogometnega kampa predaval o poklicu nogometnega sodnika ter nogometnem svetu nasploh.

FOTO: Okrogla miza “Nevarnosti spleta”
13 Jul 2017

V četrtek 13.7.2017 smo v Mediadomu gostili okroglo mizo “Nevarnosti spleta”, ki je bila namenjena mlajšim poslušalcem; otrokom in mladostnikom, udeležencem Nogometnega kampa Piran in Poletnega počitniškega varstva v ŠIMC, Mladinskem EPI centru Piran.

Na okrogli mizi sospregovorili g. Cvetko Kokalj, inšpektor Policijske uprave Koper, ga. Lorena Pahovič, strokovna delavka organizacije LOGOUT in ga. Patricija Lovišček, vodja Mladinskega EPI centra Piran ter Matej Mavrič Rožič. Pogovor je vodil g. Simon Rosič – Rosko.

FOTO: Pandolo na Mediteranu – Predstavitev mednarodnih delagacij 8.7.2017
8 Jul 2017

V sklopu prireditve Pandolo na Mediteranu, ki je potekala na Tartinijevem trgu v Piranu 8. in 9. julija 2017, smo v Mediadomu gostovali krajšo konferenco ter predstavitev sodelujočih mednarodnih delagacij iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Španije ter Romunije.

Več informacij o dogodku: Spletna stran Pandolo.si

Dogodek organizirali:
Kulturno društvo starodavnih iger Punta Piran
Zveza Društev Igre Pandolo Slovenije
S podporo:
Mediadom Pyrhani

OBVESTILO: Sprememba urnika Mediadom med 2.7. in 8.7.2017
2 Jul 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo v času med 2.7. in 8.7.2017 muzejski del Mediadoma Pyrhani ZAPRT. Vabljeni, da nas obiščete ponovno v nedeljo 9.7.2017! Hvala za razumevanje!

 

 

Tartini festival 2017 gostuje v Mediadomu Pyrhani
1 Jul 2017

V sklopu Tartini Festivala 2017 bomo v ponedeljek 21.8.2017 ob 20.30 v Mediadomu Pyrhani gostovali  koncert francoskega pianista Michel-a Bourdoncle-ja. Vstopnina 15 EUR.

Program:

 1. Brahms (1833 – 1897): Trije intermezzi op. 117
 2. van Beethoven (1770 – 1827) : Sonata Op. 13 št. 8 v c-molu “Patetična”
 3. S. Prokofijev (1891 – 1953): Sonata št. 7 op. 83 v B-duru

O Avtorju:

Po študiju na konservatoriju Darius Milhaud v Aix-en-Provence, pri Jacqueline Courtin in Bernardu Flavignyju je bil sprejet na višji državni konservatorij za glasbo in ples, kjer je bil učenec Genevieve Joy, Jeana Hubeaua, Christiana Ivaldija in Dominique Merlet. Leta 1984 je osvojil prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju v Acanthesu, ki mu je predsedoval Iannes Xenakis. Leta 1986 je dobil štipendijo za študij na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, kjer so ga poučevali Henrietta Mirvis, Samvila Alumian, Mikhail Vosskressensky in Lev Naumov. Istega leta je osvojil nagrado na prvem klavirskem tekmovanju Franz Liszt v Utrechtu.

Michel Bourdoncle redno igra v znanih koncertnih dvoranah po svetu: Carnegie Hall v New Yorku, Sala v Sao Paulu, Teatro Municipal v Rio de Janeiru, veliki dvorani moskovskega Konservatorija Čajkovski, palači Aničkov v Petrogradu, Sala Verdi v Milanu, Weinbrenner Saal v Baden-Badnu, Teatro Real v Madridu, Salle Gaveau in Theatre du Chatelet v Parizu, Toursky Theatre v Marseju, Montpellier Corum, Salle Paderewsky v Lozani, veliki dvorani Kraljevskega konservatorija v Bruslju, filharmoničnem teatru v Odesi, dvorani Smetana v Pragi, dvorani Suntory v Tokiu, dvorani Poly v Pekingu, Šanghajski veliki dvorani, Mahidol univerzi v Bangkoku, Hanojski veliki dvorani in mnogih drugih.

Michel Bourdoncle je v svoji bogati karieri igral z mnogimi znanimi glasbeniki, med njimi so Mark Peskanov, Yuri Bashmet in Moskovski solisti, Kirill Rodin, Stephen Kates, Dominique de Williencourt, Frédéric Lagarde, Philippe Cuper, Giampiero Sobrino, Jean-Marc Boissière, Amaury Wallez, Konstantin Lifschitz, Jacques Rouvier, Georges Pludermacher. Izdal je plošče pri založbah Doron Music, Ems Master Sound, Naxos Marco Polo, 3D Classics.

Vstopnice za koncert so na voljo na spletni strani Eventim

Več informacij o festivalu dobite na Uradni spletni strani

Organizator koncerta: Tartini Festival

Evropska mladinska kartica v Mediadomu Pyrhani
29 Jun 2017

Evropska mladinska kartica prinaša ugodnosti v Mediadomu Pyrhani

Odslej bodo imetniki Evropske mladinske kartice lahko koristili 50% popust pri ogledu muzeja Mediadom Pyrhani. Vabljeni, da nas obiščete!

Več o mladinski kartici lahko preberete na tej povezavi.

Sprememba urnika 15.6.2017
15 Jun 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo danes, v četrtek 15.6.2017 muzejski del Mediadoma zaprl ob 18.00 (namesto ob 19.00) zaradi prireditve OŠ Diego e Vincenzo de Castro Piran. Hvala za razumevanje!

FOTO: Zaključna prireditev ŠIMC, Mladinski EPI Center Piran 8.6.2017
9 Jun 2017

Sprememba urnika muzeja – sobota 3. junij 2017
2 Jun 2017

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo zaradi vzdrževalnih del v soboto 3. junija 2017 Mediadom obratoval po spremenjenem urniku. Hvala za razumevanje!

Sobota 3.6.2017:

 14.00 – 19.00.

FOTO: Druga Godba 2017 – Glasbena delavnica: Black String – Zvoki Koreje
29 May 2017

FOTO: Okrogla miza “Jarek: kriza multikulturalizma v izključujočem svetu” 17.5.2017
17 May 2017

Sprememba urnika Mediadom – sreda 17.5.2017
15 May 2017

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo muzejski del Mediadoma v sredo 17.5.2017 v dopoldanskem času zaprt (med 9.00 in 12.00) zaradi izvedbe prireditve Potovanje med glasbo Tartinia in Piranskimi solinami. Mediadom odpre po ustaljenjem urniku istega dne od 16.00 do 19.00.
Hvala za razumevanje in vabljeni!

FOTO: Predstavitev knjige Mitje Zupančiča “Z morjem na ti” 5.5.2017
5 May 2017

V petek 5. maja 2017 smo v Mediadomu Pyrhani gostili Mitjo Zupančiča, ki je predstavil svojo novo knjigo “z morjem na ti”. Pogovor z avtorjem je vodila Ksenija Petaros (Mestna knjižnica Piran).

Sprememba urnika Mediadom – Maj in Junij
26 Apr 2017

Z mesecem majem prehajamo ponovno na deljen delovni čas in sicer vsak dan (razen ponedeljki) od 9.00 do 12.00 ter od 16.00 do 19.00. Vljudno vabljeni!
Na praznični 1. maj bo muzej odprt od 12.00 do 17.00.

Popust pri vstopnini – Sv.Jurij-Solinarski praznik Piran
19 Apr 2017

V času Solinarskega praznika med 22.4 in 23.4. vam nudimo 50% popust pri vstopnini za ogled muzejske poti Mediadom Pyrhani. Vljudno vabljeni!

 

Praznični ponedeljki – Urnik
14 Apr 2017

Mediadom Pyrhani bo 17.4.2017 in 1.5.2017 odprt med 12.00 in 17.00. Vjudno vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Donna in primo piano / Ženska v ospredju 10.3.2017
13 Mar 2017

Donna in primo piano/Ženska v ospredju. Mediadom Pyrhani 10.3.2017. Foto: Sara Ros

FOTO: Delavnica “Kje se skriva piransko obzidje?”
4 Mar 2017

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v petek 3.3.2017 izvedli drugo delavnico: “Kje se skirva piransko obzidje?”. Odšli smo na ogled skritih delov piranskega obzidja, nato smo ga na delavnici v Mediadomu poizkusili poustvariti.

FOTO: Delavnica izdelovanje tradicionalnih istrskih inštrumentov
27 Feb 2017

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v ponedeljek 27.2.2017 izvedli prvo delavnico – Izdelovanje tradicinalnih istrskih inštrumentov. Gostovali so tudi otroci počitniškega varstva piranskega Mladinskega Epicentra.

Počitniški urnik med 27.2. in 3.3.2017
25 Feb 2017

V času šolskih počitnic bo muzej Mediadom Pyrhani za oglede odprt vsak dan med 12.00 in 16.00.
Med 10.00 in 12.00 uro ste vabljeni, da obiščete tudi naš počitniški program za otroke in mladino.

FOTO: Tretji Mediadom stand-up večer 23.2.2017
23 Feb 2017

Fotografije tretjega Mediadom Stand-Up večera, kjer je nastopila Sašo Stare in Rok Škrlep.

 

 

Počitniški program Mediadom
21 Feb 2017

Mediadom Pyrhani med 27. februarjem in 3. marcem 2017 organizira Počitniški program Mediadom. Pester program, sestavljen iz projekcij filmov in  ustvarjalnih delavnic za otroke in mladino, bo dodobra popestril počitniško dogajanje vPiranu. Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar je potrebna predhodna najava. Mediadoma bo za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12.00 in 16.00 uro.


Program po dnevih:

Ponedeljek 27.2.2017 ob 10.00:
Kreativna delavnica »Izdelovanje tradicionalnih istrskih inštrumentov«
(v sklopu delavnice bomo izdelali tradicionalen istrski inštrument – nunalco)

Torek 28.2.2017 ob 10.00:
Projekcija risanke »Hokus Pokus Albert«
(Risanka, 72 minut, sinhronizirana v slovenščino).

Sreda 1.3.2017 ob 10.00:
Projekcija risanke »Hokus Pokus Albert«
(Risanka, 72 minut, sinhronizirana v slovenščino).

Četrtek 2.3.2017 ob 10.00:

Projekcija animiranega filma »Zakaj (ni)sem pohrustal svojega očeta«
(Animirana komedija, 95 minut, sinhronizirana v slovenščino).

Petek 3.3.2017 ob 10.00:
Kreativna delavnica »Kje se skriva piransko obzidje?«
(Na raziskovalni in ustvarjalni delavnici bomo spoznavali piransko obmorsko obzidje in raziskali kaj so na Punti odkrili arheologi).

Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizator Počitniškega programa Mediadom je Mediadom Pyrhani. Projekt je podprt s strani ZKD Piran, Občine Piran ter O.I. JSKD Piran.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

Vstop prost, vljudno vabljeni

FOTO: Drugi Mediadom stand-up večer 16.2.2017
17 Feb 2017

Fotografije drugega Mediadom Stand-Up večera, kjer je nastopil hrvaški komik Pedja Bajović.

 

Ženska v ospredju
16 Feb 2017

Mediadom Pyrhani v mesecu marcu gosti prireditev “Donna in primo piano” (Ženska v ospredju) v organizaciji Združenja skupnosti italijanov Giuseppe Tartini Piran.

10. marec 2017, ob 19.00, Mediadom Pyrhani, Kumarjeva ulica 3, Piran

FOTO: Prvi Mediadom stand-up večer 9.2.2017
10 Feb 2017

Fotografije prvega Mediadom Stand-Up večera, kjer sta nastopila Rok Krivičič (Koper) ter Marko Žerjal (Koper).

8. feburaja obiščite Mediadom s popustom
6 Feb 2017

8. februarja ob slovenskem kulturnem prazniku nudimo 20% popusta pri vstopnini za ogled muzeja Mediadom Pyrhani. Vljudno vabljeni v Mediadom!

Februarja na sporedu Mediadom Stand-Up večeri
1 Feb 2017

Mediadom Pyrhani ter Zveza kulturnih društev Piran v sodelovanju z Zavodom SI-FILM, organizirajo »Mediadom Stand-up večere«. Po uspešnih januarskih filmskih večerih bodo trije februarski četrtki (9.2, 16.2 in 23.2) v znamenju stand-up komedije, ki v Piranu ni ravno stalnica. Prvi večer bosta nastopila Koprčana Rok Krivičič in Marko Žerjal, drugi večer s predstavo »S nogu« hrvaški komik Pedja Bajović ter zadnji večer Rok Šrklep (Kranj) in Sašo Stare (Tržič). Vstop brezplačen!

Program Mediadom Stand-ip večerov 2017:

 • Prvi večer – Četrtek 9.2.2017, ob 20.00
  Rok Krivičič (Koper) in Marko Žerjal (Koper)
 • Drugi večer – Četrtek 16.2.2017, ob 20.00
  Pedja Bajović (Hrvaška) – predstava »S nogu«
 • Tretji večer – Četrtek 23.2.2017, ob 20.00
  Rok Šrklep (Kranj) in Sašo Stare (Tržič)

Predstave so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic zaželjena rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizator: Mediadom Pyrhani
Soorganizator: Zavod SI-FILM

S podporo:
Občina Piran
O.I. JSKD Piran
ZKD Piran

Vstop prost, vljudno vabljeni!

Mediadom Pyrhani gosti Regionalno srečanje Dnevov evropske kulturne dediščine
26 Jan 2017

Mediadom Pyrhani bo 1. februarja ob 13 uri gostil Regionalno srečanje Dnevov evropske kulturne dediščine  v organizaciji Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Obvezna prijava na brezplačni izobraževalni program je preko spletnega naslova:
http://zvkds.si/sl/dekd/regionalna-srecanja-dekd-tkd

Letošnja tema DEKD in TKD je Voda – od mita do arhitekture.

Program srečanja:
13.00 – pozdravni govori
13.10 – Nataša Gorenc, ZVKDS: Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD), Teden kulturne dediščine (TKD) in letošnja tema Voda – od mita do arhitekture
13.25 – Milena Antonić, ZVKDS, Območna enota Maribor: Ustvarjalna moč vode
13.40 – dr. Nadja Terčon, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran: Piransko pristanišče: od gospodarjenja z morjem do mestne arhitekture
14.00 – Mateja Makovec, ZVKDS, Območna enota Piran: Nepremična kulturna dediščina na slovenski Obali kot rezultat gospodarskih potreb družbe
14.20 – mag. Robert Turk, Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Piran: Voda – od izvira do izliva in naprej
14.40 – Odmor
15.00 – Nives Matijašič, Vrtec La coccinella Piran: Rudarji in sečoveljski rudnik
15.15 – Nives Cek, Osnovna šola Komen: Dan Osnovne šole Komen, vpet v odprtje DEKD 2016
15.30 – Romana Kačič, Zavod ABAKKUM Piran: Kulturna krajina – mozaik prostorov, zvokov, barv in oblik
15.50 – čas za razpravo

 

Z novim letom prihajajo Mediadom Filmski večeri
12 Jan 2017

Z novim letom bomo v Mediadomu Pyrhani pričeli z sklopom filmskih večerov, ki bodo na sporedu zadnji dve sredi v januarju ter prvo sredo v februarju. Vstop je brezplačen, vljudno vabljeni!

filmi_MED_master (571 x 800)

 

 

Mediadom Pyrhani zaprt zaradi vzdrževalnih del
2 Jan 2017

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo v času med 3.1.2017 ter 17.1.2017 Mediadom Pyhrani ZAPRT zaradi vzdrževalnih del! Hvala za razumevanje!

mediadom-vzdrzevanje

Srečno 2017
24 Dec 2016

mediadom-pyrhani-2017-email
Naj novo leto izpolni vaša pričakovanja!
Ekipa Mediadom Piran vam želi lepe praznike!

Praznični urnik MEDIADOM PYRHANI
23 Dec 2016

V času praznikov bomo odprti po spremenjenem delovnem času. Vljudno vabljeni!

praznicni-urnik

Projekcija filma Fantozzi (1975) napoveduje filmske večere v piranskem Mediadomu
15 Dec 2016

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran, v sodelovanju z Zavodom SI-FILM, organizirata projekcijo legendarne italijanske komedije režiserja Luciana Salce-ja – Fantozzi (1975) s slovenskimi podnapisi. Projekcija bo v piranskem Mediadomu na sporedu v četrtek 22.12.2016 ob 19.00. Po ogledu filma bo sledil  kratek pogovor o filmu s posebnimi gosti ter manjše presenečenje za obiskovalce. Vstop je brezplačen, vendar je potrebno vstopnice rezervirati.

Projekcija filma Fantozzi bo prva v nizu dogodkov zimskega programa kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani v Piranu. Poleg filmskih večerov, bomo organizirali široko paleto kulturnih dogodkov, ki bodo popestrili našo muzejsko dejavnost.

Ob zaključku filma, bo sledil tudi kratek pogovor na temo italijanske komedije ter o družbenem vplivu lika Fantozzi z dvema posebnima gostoma: g. Brunom Fonda ter go. Danielo Sorgo (Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini Piran).

Na projekcijo je vstop brezplačen, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

O filmu:

Leta 2015 smo obeležili 40 let od prve projekcije filma Fantozzi, zgodba pa se je pričela nekaj let prej, z istoimenskim romanom, ki je že takrat požel veliko uspeha.  Avtor romana in »oče Fantozzija«, Paolo Villaggio je tudi glavni igralec v komični franšizi. Fantozzi ni samo smešni povprečni uslužbenec, temveč je karikirana in patetična podoba običajnega človeka, ki je tako močno vpet v vsakdanjo rutino, da postane neviden družbi. On je prispodoba številke znotraj kapitalističnega ustroja, ki se je vsi bojimo. Tragikomičnost njegovega lika pa je v tem, da mu kljub sanjam in trudu, da bi nekaj dosegel, na koncu vselej spodleti.

Fantozzi je legenda italijanske komedije in satire, poznan tudi izven meja Italije, predvsem v vzhodnem bloku. Je lik, ki je močno vpet v popularno kulturo Primorcev in  mnogim med nami se je zasidral globoko v srce. Čeprav je od »prvega Fantozzija« minilo že več kot štirideset let, je kultni lik aktualen še danes, morda celo bolj kot kadarkoli prej.

Organizatorja projekcije sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran, soorganizator pa je Zavod SI-FILM. Projekt je podprt s strani Občine Piran, O.I. JSKD Piran ter skupnosti Italijanov »Giuseppe Tartini« Piran.

Vljudno vabljeni!

Sprememba urnika muzeja v soboto 3.12.2016
2 Dec 2016

Cenjenje obiskovalce obveščamo, da v soboto 3.12.2016 bo muzejski del Mediadoma izjemoma odprt od 10.00  do 15.00 zaradi konference, ki bo na sporedu ob 15.30.

Hvala za razumevanje in vljudno vabljeni !

 

Gledališča predstava “Videl sem celo Ameriko, a nikoli nisem bil v Tržiču!”
21 Nov 2016

GO VISTO ANCHE L’AMERICA MA NO JERO MAI A MONFALCON! / VIDEL SEM CELO AMERIKO, A NIKOLI NISEM BIL V TRŽIČU!

Gledališka predstava v italijanskem jeziku dramske skupine Skupnosti Italijanov Piran pod vodstvom Ruggera Paghija.

Lunedi 5. december, ob 19.00 v Mediadomu Pyrhani, Piran. Vstop prost.

Nastopajoči:

 • Vojak – Noel CELAR
 • Zdravnik – Marino MAUREL
 • Bolničarka – Alenka MERKANDEL
 • Vojakova žena – Minia STULE
 • Dr. Simmerl – Ruggero PAGHI
 • Glas – Piero ROTTER

Scenografija: Franco BERNE, Režija: Ruggero PAGHI, Glasba na violino: Rok KLEVA IVANČIČ, klaviature in aranžmaji: Sašo FAJON.

monfalcon

V soboto, 10. decembra, ob 20.30 bo predstava gostovala tudi v Gledališču Miela v Trstu v sklopu 24. mednarodnega festivala AVE NINCHI – gledališče v narečju Triveneta in Istre. Prireditev organizira društvo tržaških gledaliških skupin Armonia .

 

 

V času festivala FEMF bo Mediadom Pyrhani za oglede zaprt!
1 Oct 2016

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo v času festivala FEMF (Festival evropskega in mediteranskega filma) med 4.10. ter 8.10.2016 muzejski del Mediadoma za oglede ZAPRT!

mediadom-femf-2016

Vabimo vas, da si v tem času ogledate projekcije filmov festivala FEMF!
Filmski program, ki bo potekal v Mediadomu je na razpolago na spodnji povezavi:

Festival evropskega in mediteranskega filma v Mediadomu Pyrhani

Dan odprtih vrat MEDIADOM PYRHANI
23 Sep 2016

V sredo 28. septembra 2016 bo v Mediadomu Pyrhani potekal dan odprtih vrat. Prvim stotim obiskovalcem muzeja bomo omogočili brezplačni ogled. Obratovalni čas muzeja na ta dan bo od 9h do 12h ter od 16h do 19h. Vljudno vabljeni!

dan-odprtih-vrat-mediadom-pyrhani-2016

Svetovni dan turizma v Mediadomu Pyrhani
20 Sep 2016

V nedeljo 25. septembra 2016 ob svetovnem dnevu turizma nudimo vsem obiskovalcem Mediadoma 30% popust pri vstopnini! Vljudno vabljeni!

da

da

Mediadom Pyrhani bo za oglede zaprt med 12. in 19. septembrom 2016
11 Sep 2016

Obvestilo o spremembi urnika med 12.9. in 19.9.2016

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo Mediadom Pyrhani v času od 12.09.2016 do 19.09.2016 ZAPRT saj bodo v tem času v dvorani potekali dve konferenci.
Ogledi bodo možni od torka 20.9.2016 dalje!

Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

urnik-sep-2016

Urnik Mediadom Pyrhani na dan 15. 8. 2016
13 Aug 2016

17.00 - 22.00

Maskota Mediadom Pyrhani
10 Aug 2016

Ste morda zasledili našo maskoto v Piranu?

Zaključni koncert 5. poletne glasbene akademije v Izoli
12 Jul 2016

V nedeljo 17.7.2016 v Mediadomu gostimo zaključni koncert 5. poletne glasbene akademije v Izoli. Vstop prost. Vljudno vabljeni

Mediadom Pyrhani bo zato v nedeljo 17.7.2016 odprt po spremenjenem urniku in sicer od 9.00 do 13.00 ter od 17.00 do 19.00.

Programma / Program

Eva Radić Kocjan, violoncello / violončelo   Ana Žunić, prof, pianoforte / klavir

 • Paganini: Le streghe / Ples čarovnic

Noel Kleva, violoncello / violončelo  – Lana Petrovič, pianoforte / klavir

 • Webster: Scherzo

Helena Crevatin, pianoforte / klavir

 • Šostakovič: Valzer lirico / Lirični valček

Maj Šturm Leban, pianoforte / klavir 

 • Thompson: Improvviso / Impromptu

Liam Krička, violoncello / violončelo – Ana Žunić, prof,  pianoforte / klavir

 • Marie: La cinquantaine

Tine Ivančič, violoncello / violončelo – Ana Žunić, prof,  pianoforte / klavir

 • B. Breval: Sonata in Do magg. I mov. / Sonata v C-duru, I.  st.

DUO  »TNT« Tine Ivančič, violoncello / violončelo – Tinka Muck, pianoforte / klavir

 •   Jevlahov:  Romanza / Romanca

Tinkara Tominec, pianoforte / klavir

 • Kabalevski: Variazioni in Sol magg. / Variacije v G-duru

Eva Žagar, pianoforte / klavir 

 • Liszt: Studio in La bemolle magg. op. 1 No. 9 / Etuda v As-duru, op. 1 št. 9

Neža Ivančič,  violoncello / violončelo Vita Hofinger Mihelič, pianoforte / klavir

 • Dvorak: Melodia /Melodija

 Kristina Tominec,  violoncello / violončelo – Katarina Marko,  pianoforte / klavir

 • H. Squire: Tarantella

 Vid Ibic, pianoforte / klavir

 • van Beethoven: Sonata in Re min. op. 31 No. 2, III m