Meni

Mladi val festival se vrača po treh letih – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!
24 May 2022

Mediadom Pyrhani pod okriljem in v sodelovanju z Avditorijem Portorož-Portorose po treh letih premora ponovno organizira Mladi Val festival, ki se bo zgodil 17.6.2022 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin Pantaloons, One Cupcake Away in Peška. Vstop bo prost.

O projektu:

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival v organizaciji Avditorija Portorož-Portorose in Mediadoma Pyrhani je  priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora – nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje! Zato naj ne ostajajo znotraj svojih prostorov, v ožjem krogu sodelujočih, brez prepotrebnega medsebojnega povezovanja in priložnosti za skupni nastop!

Potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa in kot prireditvenega prostora, je v povezovanju vseh teh mladih akterjev. Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce. Tovrstnih dogajanj v našem kraju že dolgo primanjkuje – Mladi val festival bo znova zapolnil ta primanjkljaj.

Program Mladi Val Festival:

Mladinska tržnica –  predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

Predstavili se bodo: ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran, Združenje Muzofil, Studio Mortis – Tine Dekorti art., društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož, Center Mladih Koper, Klub študentov občine Koper, Klub Izolskih študentov in dijakov, Društvo mladih Italijanske narodne skupnosti (Associazione dei giovani della comunità Italiana), Društvo Swank ter Twirling in mažoretni klub Lucija.

Aktivnosti, delavnice: Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KŠD Dolga Štorija bodo predstavili igro pandolo, Neodvisni obalni radio bo v času festivala zbiral izjave in intervjuje s prizorišča ter prenašal dogajanje, Združenje Muzofil pa bo festival video dokumentiral. Uradni afterpary bo po zaključku dogodka v Tamkotzmeraj Lucija.

Koncert obalnih skupin, 20.00 – 23.00

 • Pantaloons (Koper),
 • One Cupcake Away (Koper),
 • Peška (Koper).

Organizatorja Mladi val festivala sta Avditorij Portorož-Portorose in Mediadom Pyrhani.  Projekt so omogočili: ZKD in OI JSKD Piran, Turistično združenje Portorož ter Občina Piran. Podporniki festivala: Okolje Piran, Rižanski vodovod Koper, Studio Matris, Radio Koper, Radio Capris, Vinakoper, Generali ter portal Muzikobala.com.

Podrobne informacije o festivalu so dostopne na uradnih spletnih straneh organizatorjev www.avditorij.si, www.mediadom-piran.si ter na uradni Facebook strani Mladi Val Festival.

Urnik muzeja v torek 24.5.2022
20 May 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v torek 24. maja 2022 odprt od 16.00 do 19.00. zaradi izvedbe prireditve v dopoldanskem času. Hvala za razumevanje.

Mediadom Pyrhani zaprt za oglede med 27.4. in 30.4.2022
26 Apr 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani od 27. 4 do 30.4. 2022 ZAPRT za oglede. Vabimo vas, da nas obiščete ponovno 1.5.2022. Hvala za razumevanje!

 

Dokumentarni film Mediadom Pet let (in pol) tudi na velikem platnu!
11 Apr 2022

Ekipa Mediadom Pyrhani je v času izrednih razmer posnela dokumentarni film »Mediadom Pyrhani – Pet let (in pol)«, s katerim izčrpno predstavi svojih prvih pet let (in pol) sodelovanj in delovanja na odru Kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani, kot na zunanjih prizoriščih, od odprtja 2015. leta, do spomladi 2021. V enournem dokumentarnem filmu smo nanizali utrinke iz vseh naših dogodkov. V  izjavah in vtisih smo obudili spomine s številnimi sodelujočimi, partnerji, obiskovalci, nastopajočimi, ter s predstavniki organizacij in zavodov, s katerimi smo sodelovali pri izvedbi različnih dogodkov in projektov.

Naš dokumentarni film bomo predvajali premierno tudi na velikem platnu,  v četrtek 21.4.2022 ob 19.00 v dvorani Mediadom. Vljudno vabljeni, vstop prost!

Zamisel dokumentarnega filma:

Poleti 2020 smo v Mediadomu načrtovali program za obeležitev pete obletnice delovanja Mediadoma, vendar smo pri tem bili zelo skeptični, saj epidemiološka slika ni bila najboljša za izvedbo prireditev nasploh.

Razmišljali smo kaj lahko ponudimo na daljavo? Idejna zamisel o kratkem reklamnem spotu za pet let delovanja se tako rekoč hitro razvila v dokumentarni spot, nato pa še v enourni dokumentarni film. Projekta smo se lotili povsem ljubiteljsko, saj nismo imeli nikakršnih izkušenj s snemanjem, še manj pa z montažo. Napisali smo scenarij oz. scenosled dokumentarnega filma in upali, da bomo imeli dovolj kvalitetnega materiala, da bomo lahko sestavili celovit dokumentarni film. Na pomoč pri montaži smo zato povabili vsestranskega piranskega umetnika Vaska Vidmarja, ki je seveda sprejel naš izziv. Slikovnega in avdio materiala smo imeli na pretek, nismo pa imeli video vsebin. Temu namen smo povabili vse, ki so kadarkoli sodelovali z nami, da prispevajo svoje videnje oz. izkušnje z Mediadomom. Izjave za dokumentarec so prispevali številni nastopajoči, partnerji, obiskovalci ter predvsem predstavniki sodelujočih organizacij s katerimi smo sodelovali pri izvedbi različnih dogodkov in projektov. Glede na znanje, izkušnje in tehnične zmožnosti smo uspeli sestavit prijeten kolaž zgodb, ki so zaznamovale dogajanje prvih pet let delovanja Mediadoma. Še več – drugi val epidemije nam je zamaknil izvedbo vsega načrtovanega, tako da smo s snemanji namesto v decembru 2020 uspeli zaključiti šele v mesecu marcu. Zato smo se odločili, da dokumentarni film o prvih petih letih delovanja podaljšamo za polovico leta ter tako predstavimo še vse dogajanje, ki smo ga v enem letu ustvarjali prek spleta. Zamik dela je pripomogel, da smo lahko v dokumentarec vključili še več video vsebin lastne produkcije. Več kot 50 ur video materiala, 4 ure posnetih izjav, smo strnili v eno uro in tako je nastal naš prvi dokumentarni film. Vsa glasba, ki je uporabljena v dok. Filmu je v celoti bila posneta v Mediadomu. Izvedba, scenarij in režija je plod ekipe Mediadom, v sodelovanju z vsestranskim piranskem umetniku Vaskom Vidmarjem.

Dokumentarec, ki je bil narejen ljubiteljsko nam bo vsekakor ostal v spominu predvsem zato, ker smo ga naredili v letu, ko se je cel svet obrnil na glavo in je večina dogajanja bila odpovedana ter zaznamovana s prepovedjo približevanja.

Dokumentarni film je dostopen tudi na našem uradnem Youtube kanalu

Organizatorji: Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran, s podporo OI JSKD Piran in Občine Piran.

Naši dokumentarci – cikel dokumentarnih filmov, ki so povezani z našim okoljem
5 Apr 2022

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran s podporo OI JSKD Piran ter Zavoda SI-Film organizirajo filmski cikel “Naši Dokumentarci”. V sklopu  dokumentarnih večerov na sporedu med 11.4. ter 14.4.2022 bomo predvajali dokumentarne filme, ki so tako ali drugače povezani z našim obalnim okoljem in so hkrati del naše skupne zgodovine. V štirih večerih bomo predvajali naslednje dokumentarne filme: Delamaris (11.4.2022), Transatlantico Rex (12.4.2022), Tomos – Narejeno v Jugoslaviji (13.4.2022) ter Kameleoni – Beatlesi bivše Jugoslavije (14.4.2022). Projekcije bodo vsak dan ob 19.00 v piranskem Mediadomu. Vstop prost!

Spored dokumentarnih filmov:

Napovednik dogodkov ter opise filmov lahko preberete na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si. Vse projekcije imajo PROST VSTOP!

Opisi filmov:

Delamaris (2018)
Dokumentarni film “Delamaris” podrobno obravnava življenje delavk v tovarni za predelavo rib v Izoli. Skozi osebne izpovedi in s pomočjo še ne objavljenih arhivskih materialov, spoznavamo življenje in takratne družbene razmere na območju slovenske Istre. Danes, poleg spominov, ostaja le zapuščena, propadajoča tovarna, ki čaka nekoga, ki ji bo vdahnil neko drugo novo življenje.

Transatlantico Rex Nave No° 296 (2018)
Zgodba o REX-u, najbolj znani in legendarni liniji italijanske mornarice. Simbol fašistične Italije, prvak v hitrosti pri prečkanju Atlantika, ladja, ki je revolucionirala način potovanja po morju in utrla pot sodobnemu konceptu križarjenja. Zgodba, raziskana z neposrednimi pričevanji, zgodba strokovnjakov in navdušencev za rekonstrukcijo zgodovine in legende o kratkem življenju ladje, od prvega potovanja leta 1932 do potopitve v rokah zaveznikov leta 1944.

Tomos – Narejeno v Jugoslaviji (2019)
Dokumentarni film prinaša kulturološko in sociološko raziskavo fenomena Tomosa, ki je v svojih zlatih letih v primorski regiji in širše presegel golo tehnično dediščino in spisal globalno zgodbo. V krajih okoli Kopra je bilo v petdesetih letih prejšnjega stoletja veliko delavcev brez zaposlitve. Kraji so bili brez tovarn ali pomembnejših industrijskih centrov. V takih okoliščinah je leta 1954 nastala Tovarna motornih vozil Sežana, ki so jo nato preselili v Koper.

Kameleoni – Beatlesi nekdanje Jugoslavije (2019)
je glasbeno dokumentarni film, o petih gimnazijcih iz Kopra, ki je v poznih 60-ih letih obnorela Jugoslavijo. Kljub peščico lastnih avtorskih skladb, so polnili dvorane in nogometne stadione z več 10.000 obiskovalci. V Ljubljani so otvorili Gospodarsko razstavišče in Halo Tivoli. Postavili so temelje jugoslovanski glasbeni industriji. Imeli so celostno podobo, čevljarje, krojače, klube oboževalk, na koncertih pa jih je spremljala menedžerka in  koncertna ekipa. Leta 1968 so nastopili v največji evropski diskoteki Piper Club v Milanu, kjer so igrali ob Jimi-ju Hendrix-u in Joan Baez. Njihovi posnetki so takrat prišli celo do Beatlsov. Konec leta 1969 so dopolnili 18 let, z Boštjanom Hladnikom so posneli kultni film Sončni krik, nato pa so ji vpoklicali k vojakom in skupina je razpadla. Kameleoni so priprli Jugoslovansko železno zaveso in se celotni generaciji pomagal osvoboditi spon idejnega in kulturnega povojnega monumentalizma.

Organizatorji dokumentarnih večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter območne izpostave JSKD Piran

Vljudno vabljeni!

 

Muzej Mediadom v mesecu aprilu odprt po posebnem urniku!
4 Apr 2022

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v mesecu Aprilu za oglede odprt od četrtka do nedelje, med 10.00 in 16.00. Vabljeni, da nas obiščete!

Projekcija filma Piran Underground in Večer EPI Filma v Mediadomu
14 Mar 2022

Projekcija filma Piran Underground in Večer EPI Filma v Mediadomu

 

Marca bomo v Mediadomu imeli dva filmska večera. V sredo 16.3.2022 ob 19.00 bomo predvajali film “Piran Underground”, v sredo 23.3.2022 ob 18.30 pa bomo v sodelovanju z Mladinskim EPIcentrom Piran organizirali “Večer EPI Filma v Mediadomu”. Vljudno vabljeni v Mediadom, oba večera bosta imela vstop prost!

 

Za kulturni praznik ogled muzeja s 50% popustom
7 Feb 2022

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bomo na kulturni praznik, 8.2.2022 odprti od 10.00 do 16.00.
Ob prazniku pa vam nudimo 50% popust pri nakupu vstopnic za ogled muzeja.

V kolikor se boste sprehajali po Piranu vas vabimo, da nas obiščete!

Obvestilo: Muzej Mediadom ZAPRT zaradi rednih vzdrževalnih del
16 Jan 2022

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo med 17. in 30. Januarjem 2022 zaradi rednih vzdrževalnih del muzej Mediadom ZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje!

V tem času vas vabimo, da sledite našemu spletnemu programu vsak ponedeljek in četrtek na našem Youtube Kanalu: Srečanja v Mediadomu – Klepeti z (ne)znanci.

 

Srečanja v Mediadomu – s klepeti z (ne)znanci nadaljujemo tudi letos
12 Jan 2022

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo »Srečanja v Mediadomu – klepeti z (ne)znanci«. Ponedeljkovi in četrtkovi zimski večeri bodo ponovno  namenjeni spoznavanju znanih, kot tudi manj znanih osebnosti obalnih krajev, ki s svojim delovanjem, ustvarjanjem, zavzemanjem ter aktivizmom pripomorejo k razvoju našega skupnega prostora – slovenske Istre. Vsi klepeti bodo prenašani (streaming) na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Tokrat bodo naši gosti: Antonija Senčar (17.1.2022), Franco Juri (20.1.2022), Sandi Štor (24.1.2022), Erik Toth (27.1.2022), Miran Ibrahimagić  (31.1.2022),  ter Nejc Špeh (3.2.2022).

Srečanja v Mediadomu, bodo dopolnila naš program v januarju in februarju, ko so ostali dogodki možni le z omejenim številom obiskovalcev. Vabljeni na Youtube kanal Mediadom.

Program Srečanj v Mediadomu (januar/februar):

Program klepetov za mesec marec bomo objavili prihodnji mesec na spletnih straneh in omrežjih Mediadoma Piran.

SREČAnja v Mediadomu

Sodobna tehnologija nam ponuja neskončne možnosti izmenjave informacij, brskalniki pomnijo sezname iskanih in najdenih podatkov, in oblikujejo individualizirano shemo za vsakega od nas.

To so sofisticirani zmikavti časa, porečejo nekateri. Drži pa tudi, da so nam v izrednih razmerah bile dostopne učne vsebine, delali smo od doma, s pretakanjem dogodkov podoživljali vzdušje koncertov, se dogovarjali in družili na zoom sestankih, prav po zaslugi spleta. Ohranjali smo stike, sodelovali in se vzpodbujali, saj so pristna, neposredna druženja pristala na seznamu odsvetovanega, celo prepovedanega vedenja.

Dotaknilo se nas je spoznanje, da je že pričakovanje snidenj s prijatelji in znanci stkano iz svetlih občutenj. Iz besede SREČAnje se nasmiha SREČA, zvesta sopotnica naši prazničnih voščil. V preteklem letu smo jo večkrat napisali in prebrali kot pa izgovorili…Prijazno vabljeni na SREČAnja v Mediadomu, na večerne klepete z (ne)znanci iz sosednje ulice ali mesta, na katerih ste dobrodošli preko našega Mediadom Youtube kanala vsak četrtek ob 18.30.

O spletnih dogodkih v Mediadomu

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili zadni dve leti prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z osemnajstimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.  S spletnim kulturnim programom podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, odslej tudi s klepeti.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Organizatorji Srečanje v Mediadomu so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!

Mediadom Piran ODPIRA svoje arhive – Unplugged at Mediadom
4 Jan 2022

Mediadom Piran ODPIRA svoje arhive!
Zadnji dve leti smo bili primorani odpovedati “Unplugged at Mediadom”, ki je že skoraj postal tradicionalna piranska glasbena prireditev.
Letos upamo, da bomo imeli nekoliko več sreče….med čakanjem, pa bomo odprli svoje arhive!
V naslednjih dneh namreč, bomo na našem Youtube kanalu objavili posamezne skladbe vseh akustučnih koncertov, ki smo jih gostili v Mediadomu.
O festivalu:
Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti so posneti, tako imajo glasbeniki možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Unplugged at Mediadom, kot prvi tovrstni festival na Obali, z leti postaja tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. Organizatorja Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.
Tokrat namesto k ogledu, vabljeni k posluhu!
Za vsako objavo sporočimo sproti seveda!
Hvala, da nas podpirate!
Ekipa Mediadom Piran

Praznični urnik muzeja Mediadom Pyrhani
24 Dec 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani med prazniki (od 25.12.2021 do 2.1.2022) odprt po posebnem počitniškem urniku.Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Mediadom Stand-up večer v Gledališču Tartini 11.12.2021
13 Dec 2021

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran v sodelovanju z Avditorijem Portorož, so v soboto 11.12.2021 organizirali »Mediadom Stand-up večer 2021«. Veselilo nas je, da smo lahko ponovno organizirali dogodek, ki smo ga bili zaradi izrednih razmer zadnjih dveh letih bili primorani odpovedati. Dodobra napolnjeno Gledališče Tartini pa je dokaz, da so domačini res pogrešali Stand-up komedijo v Piranu. Hvala vsem nastopajočim, da so ustvarili celovečerni stand-up program! Nastopili so Blaž Curk, Klemen Bučan, Uroš Kuzman ter Bruno in Giordano. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

Mediadom Stand-up večer 2021 v gledališču Tartini v Piranu
2 Dec 2021

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran v sodelovanju z Avditorijem Portorož, organizirajo »Mediadom Stand-up večer 2021«. Gledališče Tartini bo 11.12. 2021 v znamenju stand-up komedije, ki v Piranu postaja stalnica. Veseli smo, da lahko ponovno organiziramo dogodke, ki smo jih bili zaradi izrednih razmer zadnjih dveh letih bili primorani odpovedati. Ob tem pa smo tudi zadovoljni, da lahko oživimo tudi dogajanje v enem najlepših slovenskih gledališč – Teater Tartini. Celovečerni stand-up program bodo ustvarili Bruno in Giordano, Uroš Kuzman, Klemen Bučan in Blaž Curk. Predprodaja vstopnic poteka na blagajni ter na spletni strani Avditorija Portorož.
Program Mediadom Stand-up večera 2021:
Sobota, 11.12.2021 ob 19.30
• Bruno in Giordano (Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič),
• Uroš Kuzman,
• Klemen Bučan,
• Blaž Curk.
Predprodaja vstopnic je na voljo na blagajni Avditorija Portorož ter na spletni strani: https://avditorij.kupikarto.si. Cena vstopnic v predprodaji je 10 EUR, Študenti in upokojenci 8 EUR. Na dan prireditve pa 12 EUR.
Sodelovanje Mediadoma in Avditorija za oživitev gledališča Tartini v Piranu
Mediadom Pyrhani – kulturno središče in multimedijski muzej, v upravljanju Zveze kulturnih društev Piran deluje že šesto leto in uspešno deluje organizira raznorazne lastne kulturne dogodke v mestu Piran in tudi širše. En izmed uspešnejših projektov so tudi »Mediadom Stand-up večeri«, ki pa smo jih v zadnjih dveh letih bili primorani odpovedati zaradi izrednih razmer v povezavi z epidemijo. Pred leti namreč tovrstnih dogodkov v Piranu ni bilo, zato smo že ob prvi izvedbi pred leti zaznali veliko zanimanje za Stand-up, ga z leti nadgradili ter ob zadnji izvedbi 2019 hkrati ugotovili, da dvorana Mediadoma postaja premajhna. Zato smo združili moči z Avditorijem Portorož ter Mediadom Stand-up večere vsaj za letošnjo izvedbo preselili v Gledališče Tartini, ki je eno najlepših prizorišč daleč naokoli. Gledališče lahko sprejme večje število obiskovalcev, ob trenutni epidemiološki sliki pa lahko tako tudi zagotovimo varno spremljanje prireditve za vse obiskovalce. Sodelovanje z Avditorijem bomo poskusili še nadgraditi, tako da bomo v prihodnje skupaj so-ustvarili program za gledališče Tartini in ga s skupnimi močmi poskusili ponovno »oživeti«.
Organizatorji stand-up večerov so Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter je OI JSKD Piran. Soorganizator je Avditorij Portorož. Projekt je podprt s strani Občine Piran.

Mediadom Streaming 5.0 – spletni program Mediadoma se nadaljuje
28 Oct 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizira peti sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi štirje so presegli pričakovanja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali v prazni dvorani Mediadoma, v času, v katerem ponovno niso dovoljene večje prireditve. Prenosi v živo (streaming) bodo potekali vsak torek ob 19.00 uri na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Premostili smo začasne prepovedi in omejitve glede večjih prireditev in podprli umetnike, ki so v danih razmerah v zelo nezavidljivem položaju. V petem sklopu koncertov bodo nastopili Tonja Senčar, Žiga Murko, Boštjan Velkavrh ter Yan Baray. Vabljeni!

Program Mediadom Streaming 5.0:

O projektu Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z dvaindvajsetimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.

S projektom »Mediadom Streaming« podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, Mediadom streaming vas vabi pred zaslone na ogled naših koncertov. Vsi prenosi bodo potekali ob 19.00 uri na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani in sicer 2.11., 9.11., 16.11. ter 23.11.2021.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Organizatorji Mediadom Streaminga so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Počitniški urnik muzeja Mediadom od 25.10. do 31.10.2021
24 Oct 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani med šolsikimi počitnicami (od 25.10. do 31.10.2021) odprt vsak dan po posebnem počitniškem urniku.Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Pantaloons & Nevermind @ Festival Grando 16.10.2021
18 Oct 2021

V sklopu Festivala Grando, je v soboto 16.10.2021 ob 20.00 bil a sporedu mladinski koncert s skupinami PANTALOONS in NEVERMIND. Dogodek je bil namenjen mlajšemu občinstvu, saj “Mladi val festival” v Parku Sonce Lucija zaradi izrednih razmer z epidemijo zadnji dve leti ni bil organiziran. Organizatorji dogodka: Zveza kulturnih društev Piran, Mediadom Pyrhani, OI JSKD Piran. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

Muzej Mediadom Pyrhani zaprt med 14.10. in 17.10.2021
13 Oct 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani ZAPRT za oglede med 14.10. in 17.10.2021 zaradi izvedbe prireditve FESTIVAL GRANDO 2021 v skladišču soli v Portorožu. Hvala za razumevanje, Vabljeni na prireditev!

Piranski poletni utrip 2021 – Promocijski video
11 Oct 2021

Poletje odhaja oz. je že odšlo. Prava jesen se začenja v naslednjih dneh…nam pa ostajajo spomini na Piranski Poletni Utrip. Oglejte si promo video, ki smo ga soustvarili z Združenjem Muzofil.
Naslednje leto se spet vidimo na trgu!

Mediadom Pyrhani praznuje 6 let
10 Oct 2021

Vse najboljše MEDIADOM!
Na današnji dan namreč, pred 6. leti je Mediadom Piran odprl svoja vrata. V tem času smo veliko doživeli, predvsem pa smo veseli, da so ga domačini vzeli za svojega. To je tudi dokaz, da jadramo v pravo smer!
Kako smo preživeli prvih 5 (in pol let), si lahko ogledate v našem dokumentarnem filmu, ki smo ga posneli pred letošnjim poletjem in je dostopen tu.
Hvala vsem za podporo, mi gremo naprej, z vami!

Urnika muzeja Mediadom Pyrhani od 1.10. do 3.10.2021
29 Sep 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani od 1.10. do 3.10.2021 odprt po posebnem urniku. Vabljeni, da nas obiščete!

Muzej Mediadom Pyrhani bo 28.9.2021 ZAPRT zaradi snemanja prireditve
27 Sep 2021

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v torek 28. septembra 2021 zaradi snemanja prireditve “Godba se vrača domovZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje.

Piranska godba se vrača domov – spletni koncert ob 170. obletnici Pihalnega orkestra Piran v piranskem Mediadomu
24 Sep 2021

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran, OI JSKD Piran v so-organizaciji s KD Pihalni orkester Piran organizira spletni koncert z naslovom »Piranska godba se vrača domov«. Nastop Pihalnega orkestra Piran v živo iz dvorane Mediadom, nekoč piranskega Godbenega doma, bo osrednja prireditev za obeležitev 170. obletnice društva.  Spletni prenos koncerta bo na voljo na uradnem Youtube kanalu Mediadom  v torek, 28.9.2021 ob 20.00. Vabljeni!

Zakaj se godba vrača domov?

Današnja stavba, kjer že šesto leto deluje kulturno središče in multimedijski muzej Mediadom Pyrhani je bila nekoč piranski godbeni dom. Piranski pihalni orkester je v godbenem domu deloval vrsto let, zadnje vaje orkestra pa so bile aprila leta 2007. Po tem datumu, ko se je pričela obnova in se je kasneje tudi namembnost prostora spremenila, godba žal ni več nastopila v svoji domači dvorani. Po obnovi prostora in nastanku novega kulturnega središča Mediadom Pyrhani, se je piranska godba preselila v druge prostore in tam ostala do današnjih dni.

Pihalni orkester Piran, najstarejše društvo v občini Piran in tudi eno najstarejših društev v Sloveniji, letos praznuje 170. obletnico delovanja. Želja organizatorjev je bila, da se ob tako pomembni obletnici piranska godba vrne domov – za vsaj en koncert. Pomembnost simboličnega dogodka in obletnice sta narekovala željo, da koncert tudi ovekovečimo – zato smo se odločili za spletni prenos dogodka, ki bo posnet in bo služil tudi kot zgodovinsko ter arhivsko gradivo. Jubilejni koncert orkestra pa je tudi opomnik, da si piranska godba zasluži primernejše prostore, saj so novi (že petnajst let začasni) za aktivno vadbo in delovanje neprimerni.

Pihalni orkester Piran bo nastopil v torek, 28.9.2021 ob 20.00 uri v dvorani Mediadoma, bivšem piranskem Godbenem domu. Prenos koncerta v ŽIVO bo na voljo na uradnem Youtube kanalu Mediadom.

Zgodovina Piranskega Pihalnega orkestra

Začetki Pihalnega orkestra Piran segajo v leto 1851, ko je tukajšnji advokat Giuseppe Ventrella ustanovil »Coro, orchestra e banda con fanfara«. Ventrella je bil poklicni glasbenik, ki je sistematično vzgajal glasbeni naraščaj. Njegovi učenci so morali uspešno opraviti šestmesečni tečaj iz glasbene teorije in solfeggia, šele nato so dobili v roke glasbila. Leta 1905 je orkester prevzel Luigij Caracci ki, dvignil orkester na še danes spoštovanja vredno raven. Zaradi svojega uspešnega dela si je zagotovil denarno podporo »Consorzia marittima«, najvplivnejše organizacije v Piranu. Kupil je nova glasbila in uniforme za godbenike. Repertoar orkestra pa je obogatil z zahtevnejšo operno glasbo. Po prvi svetovni vojni  1918 je orkester ponovno začel delovati, tokrat  pod vodstvom Giorgia Pitacca, sicer piranskega zlatarja, ki je bi avstrijski regimentni godbenik.

Največji razcvet je orkester doživel z ustanovitvijo Mestne godbe, ki jo je vodil Luigi Bevilacqua iz Parme. Kader oziroma naraščaj za orkester si je zagotavljal tako, da mojstri-obrtniki v Piranu kratko malo niso jemali v uk vajencev, če se niso učili kakega glasbila in se s tem pripravljali za vstop v godbo.

Po drugi svetovni vojni in s priključitvijo cone-B k Jugoslaviji leta 1954 se je pri prebivalcih Pirana kmalu pojavila potreba po obuditvi pihalnega orkestra. Tako je leta 1954 približno dvajset godbenikov – Slovencev, Hrvatov in Italijanov- začelo s prvimi vajami in nastopi pod vodstvom prof. Justa Boleta. Od leta 1957 naprej so orkester vodili Ferdinand Poznič, Stane Luznar in Tomislav Zidar.

Povsem novo obdobje v življenju in delovanju Pihalnega orkestra Piran se začenja leta 1963 s prihodom mladega kapelnika Leandra Pegana, ki je začel poučevati mlade godbenike in poskrbel za rast pihalnega orkestra. Število godbenikov v orkestru se je v tem času dvignilo na trideset. Kapelnik Pegan je takoj začel iskati pomočnika pri delu z orkestrom in ga našel v mladem trobentaču Umbertu Radojkoviću, ki je  vestno opravljal delo arhivarja, blagajnika, predsednika in namestnika kapelnika, hkrati pa izredno študiral na srednji glasbeni šoli v Pulju. Po opravljenem zaključnem izpitu se je zaposlil na piranski glasbeni šoli, kjer je s svojim razredom posredno skrbel za vključevanje mladih trobentačev in hornistov v pihalni orkester. Med letoma 1979 in 1981 je orkester vodil prof. Mihael Gunzek.

Dolgo in bogato godbeniško tradicijo s ponosom nadaljujemo v Mladinskem pihalnem orkestru Piran, katerega sestav je nastal leta 1981 na temeljih prejšnjega. Prenovljeno zasedbo orkestra, sestavljeno pretežno iz učencev piranske glasbene šole, je prvih dvanajst let vodil dirigent Umberto Radojkovič, priznan profesor trobil na piranski glasbeni šoli. V sezoni 1992/93 je taktirko predal Benjaminu Makovcu, ki je orkester vodil vse do leta 2009, ko jo je prevzel današnji dirigent Iztok Babnik.

Leta 2017 se je orkester preimenoval v kulturno društvo Pihalni orkester Piran. Orkester več let prireja tradicionalne letne majske koncerte v Avditoriju, med stalnimi izzivi so nedvomno pomlajanje orkestrske zasedbe, približevanje glasbe mlajšim generacijam, doseganje novih uspehov na nastopih, tekmovanjih in koncertih ter seveda vsakoletno razvajanje na novoletnem in letnem koncertu.

Dejavnost orkestra postaja tako vse bolj odvisna od angažiranosti učiteljev na glasbenih šolah in njihovih prizadevanj, da navdušijo in usposobijo učence za igranje v orkestru. Skrb za razvoj in obstoj orkestra mora biti lastna še komu drugemu, ne le posameznikom kot so dirigent, predsednik orkestra in nekaj zanesenjakov. Odločujoči forumi ne bodo mogli mimo dejstva, da se orkester čedalje bolj intenzivno vključuje v glasbeno življenje in turizem v naši občini. Tudi kulturna skupnost bo morala dalje pomagati pri organizaciji in denarnem ovrednotenju dela in prizadevanju v pihalnem orkestru, saj ustno izročilo, zapisi in notni arhiv orkestra jasno pričajo, da smo bogati dediči  sto sedemdeset-letne tradicije piranskega orkestra.

Organizatorji spletnega dogodka »Godba se vrača domov« so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran,  Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran ter Kulturno društvo Pihalni orkester Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Prenos koncerta bo na spodnji povezavi:

Vljudno vabljeni!

OBVESTILO – Obvezen PCT pogoj za ogled muzeja
14 Sep 2021

Vse osebe, ki vstopajo v prostore Kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani  in so starejše od 12 let, morajo od 15. septembra 2021 izpolnjevati pogoje prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT).

To velja tako za zaposlene kot tudi za obiskovalce. Hvala za razumevanje!

Muzej Mediadom Pyrhani bo 7.9.2021 ZAPRT zaradi tehničnega vzdrževanja
6 Sep 2021

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v torek 7. septembra 2021 zaradi tehničnega vzdrževanja ZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje.

 

 

Urnika muzeja Mediadom Pyrhani od 1.9. do 12.9.2021
30 Aug 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani od 1.9. do 12.9.2021 odprt po posebnem urniku. Vabljeni, da nas obiščete!

MEDIADOM

FOTO: Piranski poletni utrip – Ane Upedanten Banda (Ana Pupedan) 11.8.2021
12 Aug 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot peti so nastopili Ante Upedanten Banda (Ana Pupedan). Fotografije v galeriji: Dejan Putrle (Foto Klub Portorož).

 

FOTO: Piranski poletni utrip – Tinkara Kovač 4.8.2021
5 Aug 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot četrta je nastopila Tinkara Kovač. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

FOTO: Piranski poletni utrip – Žiga Rustja 28.7.2021
29 Jul 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot tretji je nastopil Žiga Rustja. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič (Foto Klub Portorož).

FOTO: Piranski poletni utrip – Elvis Šahbaz 21.7.2021
22 Jul 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot drugi je nastopil Elvis Šahbaz. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

FOTO: Piranski poletni utrip – Mef in NOB 7.7.2021
8 Jul 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot prvi so nastopili Mef in Narodnoosvobodilni Bend. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

Piranski Poletni utrip – Glasbeni večeri na trgu!
1 Jul 2021

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Nastopili bodo: Mef in NOB (7.7.2020), Elvis Šahbaz (21.7.2021), Žiga Rustja (28.7.2021), Tinkara Kovač (4.8.2021), Ana Pupedan (11.8.2021), Jure Lesar (18.8.2021) in Anika Horvat (25.8.2021). Vstop prost!

Ponovno koncerti s publiko

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, s številnimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki si jih lahko ogledate na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.  Tudi letos bomo s Piranskim poletnim utripom na koncerte v živo v Piran lahko privabili publiko.

Piranski poletni utrip je sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

Program Piranski poletni utrip 2021:

Organizatorji Piranskega Poletnega utripa so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!

Mladi val festival 2021 je žal odpovedan
14 Jun 2021

Drage obiskovalke in obiskovalce Mlade Vala Festivala obveščamo, da smo tudi letošnjo edicijo žal primorani odpovedati.
Mladi Val Festival, kot edini dogodek na odprtem, namenjen povezovanju in druženju mladih, promociji prostovoljstva, športnih, kulturnih, ipd. nevladnih organizacij za mlade v občini Piran tudi letos ne bo možno izpeljati tako, kot smo si zamislili.
Cilj projekta je druženje in mreženje mladih, v danih razmerah prav to ni možno, zato bo naslednji Mladi Val Festival v začrtani obliki organiziran junija 2022.
Če ne prej, se vsekakor vidimo na Mladi Val Festival 2022!
Hvala vsem sodelujočim! Ostanite zdravi!

11.6.2021 bo muzej odprt le do 18. ure
11 Jun 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo dne 11.6.2021 muzej Mediadom Pyrhani za oglede izjemoma odprt le do 18.00 zaradi izvedbe nastopa Glasbene šole. Hvala za razumevanje!

Z dokumentarnim filmom »Mediadom Pyrhani – Pet let (in pol)« predstavljeno delovanje najmlajšega kulturnega središča v Piranu od odprtja do danes
22 May 2021

Ekipa Mediadom Pyrhani je v času izrednih razmer posnela dokumentarni film »Mediadom Pyrhani – Pet let (in pol)«, s katerim izčrpno predstavi svojih prvih pet let (in pol) sodelovanj in delovanja na odru Kulturnega središča in multimedijskega muzeja Mediadom Pyrhani, kot na zunanjih prizoriščih, od odprtja 2015. leta, do danes. V enournem dokumentarnem filmu smo nanizali utrinke iz vseh naših dogodkov. V  izjavah in vtisih smo obudili spomine s številnimi sodelujočimi, partnerji, obiskovalci, nastopajočimi, ter s predstavniki organizacij in zavodov, s katerimi smo sodelovali pri izvedbi različnih dogodkov in projektov.

Premiera dokumentarnega filma Mediadom Pyrhani – 5 let (in pol) bo v sredo 26.5.2021 ob 20.00 na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Vabljeni k ogledu!

Organizator projekta: Mediadoma Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran, s podporo OI JSKD Piran in Občine Piran.  Premiera dokumentarnega filma je osrednji dogodek Mediadoma Pyrhani v Tednu ljubiteljske kulture 2021.

Zamisel dokumentarnega filma o Mediadomu

Poleti 2020 smo v Mediadomu načrtovali program za obeležitev pete obletnice delovanja Mediadoma, vendar smo pri tem bili zelo skeptični, saj epidemiološka slika ni bila najboljša za izvedbo prireditev nasploh.

Razmišljali smo kaj lahko ponudimo na daljavo? Idejna zamisel o kratkem reklamnem spotu za pet let delovanja se tako rekoč hitro razvila v dokumentarni spot, nato pa še v enourni dokumentarni film. Projekta smo se lotili povsem ljubiteljsko, saj nismo imeli nikakršnih izkušenj s snemanjem, še manj pa z montažo. Napisali smo scenarij oz. scenosled dokumentarnega filma in upali, da bomo imeli dovolj kvalitetnega materiala, da bomo lahko sestavili celovit dokumentarni film. Na pomoč pri montaži smo zato povabili vsestranskega piranskega umetnika Vaska Vidmarja, ki je seveda sprejel naš izziv. Slikovnega in avdio materiala smo imeli na pretek, nismo pa imeli video vsebin. Temu namen smo povabili vse, ki so kadarkoli sodelovali z nami, da prispevajo svoje videnje oz. izkušnje z Mediadomom. Izjave za dokumentarec so prispevali številni nastopajoči, partnerji, obiskovalci ter predvsem predstavniki sodelujočih organizacij s katerimi smo sodelovali pri izvedbi različnih dogodkov in projektov. Glede na znanje, izkušnje in tehnične zmožnosti smo uspeli sestavit prijeten kolaž zgodb, ki so zaznamovale dogajanje prvih pet let delovanja Mediadoma. Še več – drugi val epidemije nam je zamaknil izvedbo vsega načrtovanega, tako da smo s snemanji namesto v decembru 2020 uspeli zaključiti šele v mesecu marcu. Zato smo se odločili, da dokumentarni film o prvih petih letih delovanja podaljšamo za polovico leta ter tako predstavimo še vse dogajanje, ki smo ga v enem letu ustvarjali prek spleta. Zamik dela je pripomogel, da smo lahko v dokumentarec vključili še več video vsebin lastne produkcije. Več kot 50 ur video materiala, 4 ure posnetih izjav, smo strnili v eno uro in tako je nastal naš prvi dokumentarni film. Vsa glasba, ki je uporabljena v dok. Filmu je v celoti bila posneta v Mediadomu. Izvedba, scenarij in režija je plod ekipe Mediadom, v sodelovanju z vsestranskim piranskem umetniku Vaskom Vidmarjem.

Dokumentarec, ki je bil narejen ljubiteljsko nam bo vsekakor ostal v spominu predvsem zato, ker smo ga naredili v letu, ko se je cel svet obrnil na glavo in je večina dogajanja bila odpovedana ter zaznamovana s prepovedjo približevanja.

Odločili smo se, da bo premiera dokumentarnega filma točno eno leto po našem prvem spletnem dogodku. Premiera filma je osrednji dogodek Mediadoma ob Tednu ljubiteljske kulture 2021.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k izvedbi dokumentarnega filma.
Vljudno vabljeni na premiero!

Mediadom Streaming 4.0 – Koncertni termini preloženi
2 Apr 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da so koncerti v sklopu Mediadom Streaming 4.0 preloženi na nove termine, saj je od 1.4.2021 Mediadom Pyrhani zaprt zaradi izrednih razmer v povezavi z epidemijo covid-19.

Novi termini so:

Hvala za razumevanje, vabljeni na naš Youtube kanal!

Od 1. aprila bo Mediadom Pyrhani ZAPRT za obiskovalce
31 Mar 2021

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da smo se na podlagi uredbe Ministrstva za zdravje ter v skladu z navodili Ministrstva za kulturo za preprečevanje širitve epidemije COVID-19 odločili, da bo Kulturno središče in multimedijski muzej MEDIADOM PYRHANI, od četrtka, 1. aprila 2021 vse do preklica, ZAPRT za obiskovalce.

V mesecu aprilu, bomo zato izjemoma prek spleta predvajali vnaprej posnete dogodke, tako da koncerti Mediadom Streaming, kot tudi klepeti Srečanja v Mediadomu ne bodo potekali v živo, kot običajno.

Hvala za razumevanje, ostanite doma in se vidimo kmalu!

Urnik muzeja Mediadom v mesecu Marcu
8 Mar 2021

Muzej Mediadoma je v mesecu marcu odprt vsak dan od 10.00 do 16.00. V ponedeljkih pa imamo zaprto. Vabljeni, da nas obiščete!

Srečanja v Mediadomu – sklop klepetov z (ne)znanci, ki oblikujejo naš skupni prostor
2 Mar 2021

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo »Srečanja v Mediadomu – klepeti z (ne)znanci«. Četrtkovi večeri bodo odslej namenjeni spoznavanju znanih, kot tudi manj znanih osebnosti obalnih krajev, ki s svojim delovanjem, ustvarjanjem, zavzemanjem ter aktivizmom pripomorejo k razvoju našega skupnega prostora – slovenske Istre. Vsi klepeti bodo prenašani v živo (streaming) ob četrtkih na uradnem Youtube kanalu Mediadom. V prvem sklopu klepetov bomo gostili: Slobodana Simiča »Simeta« (4.3.2021), Boruta Jermana (11.3.2021), dr. Manjo Rogelja (18.3.2021), dr. Majo Bjelica (25.3.2021) ter Rudija Bučarja (1.4.2021). Ta nova spletna oddaja se bo v bodoče razvila v čisto pravo prireditev, s publiko v dvorani Mediadoma – a le ko bo to spet mogoče.

Srečanja v Mediadomu, bodo dopolnila obstoječ, nad pričakovanji uspešni koncertni cikel »Mediadom Streaming«. V kratkem pripravljamo namreč tudi četrti sklop teh koncertov, ki pa bodo na sporedu ob torkih. Več informacij sledi!

Program Srečanj v Mediadomu (marec/april):

SREČAnja v Mediadomu

Sodobna tehnologija nam ponuja neskončne možnosti izmenjave informacij, brskalniki pomnijo sezname iskanih in najdenih podatkov, in oblikujejo individualizirano shemo za vsakega od nas.

To so sofisticirani zmikavti časa, porečejo nekateri. Drži pa tudi, da so nam v izrednih razmerah bile dostopne učne vsebine, delali smo od doma, s pretakanjem dogodkov podoživljali vzdušje koncertov, se dogovarjali in družili na zoom sestankih, prav po zaslugi spleta. Ohranjali smo stike, sodelovali in se vzpodbujali, saj so pristna, neposredna druženja pristala na seznamu odsvetovanega, celo prepovedanega vedenja.

Dotaknilo se nas je spoznanje, da je že pričakovanje snidenj s prijatelji in znanci stkano iz svetlih občutenj. Iz besede SREČAnje se nasmiha SREČA, zvesta sopotnica naši prazničnih voščil. V preteklem letu smo jo večkrat napisali in prebrali kot pa izgovorili…Prijazno vabljeni na SREČAnja v Mediadomu, na večerne klepete z (ne)znanci iz sosednje ulice ali mesta, na katerih ste dobrodošli preko našega Mediadom Youtube kanala vsak četrtek ob 18.30.

O spletnih dogodkih v Mediadomu

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z osemnajstimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.  S spletnim kulturnim programom podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, odslej tudi s klepeti.

Mediadom Pyrhani zaenkrat ostaja še vedno edina organizacija, ki nudi spletne prenose kulturnih dogodkov v občini Piran.

Organizatorji Srečanje v Mediadomu so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

 

“Mediadom @ Casa Tartini” sodelovanje Mediadoma s skupnostjo Italijanov pod skupnim imenom
27 Feb 2021

V težkih časih je pomembno ohraniti stike – ostati povezani. Mediadom Pyrhani z Zvezo kulturnih društev Piran bomo odslej še aktivneje sodelovali z Skupnostjo italijanov Giuseppe Tartini Piran. Temu namen smo se odločili, da naše sodelovanje združimo pod enotnim imenom »Mediadom @ Casa Tartini«. Pod tem imenom bomo soorganizirali razne kulturne dogodke, koncerte, srečanja in predstave, ki jih bomo prenašali preko spleta. Prva zgodba, bo na sporedu v ponedeljek 1.3.2021 ob 18.00, ko bomo prek spleta prenašali dogodek »Lezione concerto/Koncert z razlago« s pianistom Luca Delle Donne.

Vabljeni, da nas spremljate prek spleta…v pričakovanju dneva, ko se bomo ponovno srečali v živo.

Posnetek pogovora z Ubaldom Trnkoczy-jem
8 Feb 2021

OBVESTILO
Sledilci našega Youtube kanala Mediadom Piran ste najbrž opazili, da smo med včerajšnjim intervjujem imeli tehnične težave (konkretno z samim Youtube-om). Prvi del intervjuja z g. Ubalodom Trnkoczy-jem zato ni bilo moč spremljati med prenosom v ŽIVO, ravno tako po zaključenem prenosu ne.
Zato smo se odločili, da intervju v celoti ponovno naložimo na naš kanal. Na spodnji povezavi je sedaj na voljo za ogled.
Zgodi se tudi najboljšim 😉
Hvala za razumevanje in prijeten ogled želimo!
Ekipa Mediadom

 

Piranski spletni dogodki v počastitev kulturnega praznika
4 Feb 2021

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizirajo spletna dogodka v počastitev kulturnega praznika. Prvi bo na sporedu v soboto 6.2.2021 – koncert klavirskega dua Excentury, drugi pa v nedeljo 7.2.2021 – ekskluzivni pogovor z nagrajencem Tartinijevega priznanja (katerega ime zaenkrat ostaja še skrivnost). Oba prenosa v ŽIVO bosta potekala na Youtube kanalu Mediadom ob 18.30 uri.

Poleg omenjenih dveh dogodkov, Mediadom sodeluje tudi pri izvedbi projekta »Galerije navzven«, v organizaciji Obalnih galerij Piran. V ponedeljek 8.2.2021 se bo zvrstilo vrsto dogodkov, ki jih bomo prav tako prenašali prek spleta. Celoten program je dostopen na našem Youtube kanalu ter na spletnih straneh Mediadoma Pyrhani in Obalnih galerij Piran. Vabljeni, da se nam pridružite na spletu.

Program spletnih prenosov:

6.2.2021 ob 18.30 – Koncert v počastitev kulturnega praznika: Klavirski duo Excenutry
(org. Mediadom Pyrhani, ZKD Piran, OI  JSKD Piran, KD Ars Magna)

7.2.2021 ob 18.30 – Pogovor z nagrajencem Tartinijevega priznanja
(org. Mediadom Pyrhani, ZKD Piran, OI  JSKD Piran)

8.2.2021 – »Galerije navzven«
(org. Obalne Galerije Piran, soorganizacija: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran, OI  JSKD Piran)
– ob 14.00 – Jaka Jeraša, predstavitev monografije
– ob 16.00 – Branje poezije: Vanja Pegan, Marko Matičetov, Marino Maurel, Luna Rosso, Denise Ventrella.

Dogodke smo preselili na splet – Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu, zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili v letu 2020 prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. V opustelih koncertnih dvoranah in gledališčih zaenkrat publike (še) ni in je nekaj časa tudi ne bo. Po zatišju je najprej zaživel oder,  glasba je pospešila kulturni utrip Mediadoma Pyrhani! V letu 2020 smo prek spleta prenašali osemnajst koncertov lokalnih glasbenikov, ki so presegli vsa pričakovanja. V živo si je koncerte ogledalo okrog 2600 gledalcev, do decembra pa so ogledi presegli število 100000. Vsi koncerti »Mediadom Streaming« so še vedno na voljo za ogled na našem Youtube kanalu. V zaključku  leta smo premierno preko spleta organizirali tudi »Novoletni Mediadom Comedy Show«, na katerem so nastopili Perica Jerkovič, Lucija Ćirović, Uroš Kuzman in Dino Kapetanović. Tudi slednji, zares poseben dogodek je požel velik uspeh.

S spletnimi dogodki smo podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Sedaj želimo kulturno dogajanje še dodatno razširiti in ga vsaj delno prenesti na splet – v upanju, da bomo v letu 2021 lahko ponovno organizirali klasične prireditve.

Vsi spletni dogodki so podprti s strani Občine Piran.

Povezava na youtube kanal Mediadom: https://www.youtube.com/mediadompyrhani

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si ter na ostalih socialnih omrežjih Mediadom .

Vljudno vabljeni!

Srečno 2021
31 Dec 2020

Ekipa Mediadom vam želi srečno in zdravo 2021!

Muzej Mediadom Pyrhani je ponovno odprt za oglede
28 Dec 2020

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da je muzej Mediadom Pyrhani ponovno odprt za oglede. Obiščite nas v prihodnjih dneh.

29.12.2020

Novoletni Mediadom Comedy Show – Zaključek »spletnega« programskega leta
23 Dec 2020

Mediadom Pyrhani ter Zveza kulturnih društev Piran v sodelovanju z OI JSKD Piran, organizira »Novoletni Mediadom Comedy Show«. Za prav posebni spletni dogodek, ob zaključku »spletnega programskega leta« v Mediadomu, bodo moči združili štirje slovenski stand-up komiki: Perica Jerković, Lucija Ćirović, Uroš Kuzman ter Dino Kapetanović. Prenos v ŽIVO bo potekal na Youtube kanalu Mediadom v ponedeljek, 28.12.2020, ob 19.00 uri. Za razliko od ostalih naših spletnih dogodkov in streaming-ov, bo Novoletni Mediadom Comedy Show dostopen na kanalu Mediadom le za omejen čas. Torej ne gre zamuditi enkratne priložnosti! Vabljeni, da se nam pridružite še zadnjič v tem letu.

Leto 2020 v znamenju odpovedi (skoraj) vsega kulturnega programa v Mediadomu

Zaradi izrednih razmer v času epidemije virusa SARS-CoV-2, smo bili primorani odpovedati ves spomladanski, nato pa še jesenski kulturni program v Mediadomu. Najprej smo odpovedali Mediadom Stand-up večere ter filmski cikel FEMF po FEMFu, v jeseni pa smo bili primorani odpovedati še festival Unplugged at Mediadom 4.0 ter cikel »Naši dokumentarci«, ki smo ga letos želeli premierno izvesti. Poleti smo odpovedali tudi Mladi Val Festival v Parku Sonce Lucija. Mladi Val Festival, kot edini dogodek na odprtem, namenjen povezovanju in druženju mladih, promociji prostovoljstva, športnih, kulturnih, ipd. nevladnih organizacij za mlade v občini Piran – Cilj projekta je druženje in mreženje mladih, v danih razmerah prav to ni bilo možno, zato bo MVF v začrtani obliki organiziran junija 2021.

Dogodki smo preselili na splet – Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu, zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili letos prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. V opustelih koncertnih dvoranah in gledališčih zaenkrat publike (še) ni in je nekaj časa tudi ne bo. Po zatišju je najprej zaživel oder,  glasba je pospešila kulturni utrip Mediadoma Pyrhani! V letu 2020 smo prek spleta prenašali osemnajst koncertov lokalnih glasbenikov, ki so presegli vsa pričakovanja. V živo si je koncerte ogledalo okrog 2600 gledalcev, do decembra pa so ogledi presegli število 100000. Vsi koncerti »Mediadom Streaming« so še vedno na voljo za ogled na našem Youtube kanalu.

S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Novoletni Mediadom Comedy Show – prvič in (upajmo) zadnjič

»Novoletni Mediadom Comedy Show« letos premierno organiziramo v upanju, da bomo v prihajajočem letu lahko spet organizirali klasične prireditve, Stand-up večere s publiko v dvorani Mediadoma. Trdno verjamemo, da bo leto 2021 vsekakor lepše, kot je bilo letošnje – predvsem z vidika zbliževanja in druženja. V teh težkih časih, katerim smo priča, smo si organizatorji zaželeli, da s smehom pospremimo zaključek tega do kulturnikov neprijaznega leta – za to bodo poskrbeli komiki, ki so sprejeli naše povabilo.

Organizatorja Novoletnega Mediadom Comedy Showa sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran, soorganizator je OI JSKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si ter na ostalih socialnih omrežjih Mediadom .

Prenos prireditve bo potekal na spodnji povezavi:

FOTO in VIDEO: Denis Beganovič & Bowrain @ Mediadom Streaming 10.12.2020
11 Dec 2020

“Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani sta v živo nastopila Denis Beganovič & Bowrain. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Mediadom.

 

FOTO in VIDEO: Goga Sedmak @ Mediadom Streaming 7.12.2020
8 Dec 2020

“Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani je v živo nastopil Goga Sedmak (Zmelkoow). Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Mediadom.

FOTO in VIDEO: Luka Zavišič @ Mediadom Streaming 3.12.2020
4 Dec 2020

“Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani je v živo nastopil Luka Zavišič. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Mediadom.

FOTO in VIDEO: Patrik Mrak @ Mediadom Streaming 30.11.2020
1 Dec 2020

“Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani je v živo nastopil Patrik Mrak. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Mediadom.

Mediadom Streaming 3.0 – tretji sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
28 Nov 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizira tretji sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi in drugi sklop koncertov sta presegla pričakovanja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali v prazni dvorani Mediadoma, v času, v katerem ponovno niso dovoljene javne prireditve. Prenosi v živo (streaming) bodo potekali vsak ponedeljek in četrtek na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Premostili smo začasne prepovedi in omejitve glede večjih prireditev in podprli umetnike, ki so v danih razmerah v zelo nezavidljivem položaju.

V tretjem sklopu koncertov bodo nastopili Patrik Mrak, Luka Zavišič, Goga Sedmak (Zmelkoow) ter Denis Beganovič & Bowrain. Vabljeni!

O projektu Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z štirinajstimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.

S projektom »Mediadom Streaming« podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, Mediadom streaming vas vabi pred zaslone na ogled naših koncertov. Vsi prenosi bodo potekali ob 19.00 uri na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani in sicer 30.11., 3.12, 7.12. in 10.12.2020.

Program Mediadom Streaming 3.0:

Organizatorji Mediadom Streaminga so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!

OBVESTILO – Od 20.10.2020 bo Mediadom Pyrhani ZAPRT za obiskovalce
25 Oct 2020

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da smo se na podlagi uredbe Ministrstva za zdravje ter v skladu z navodili Ministrstva za kulturo za preprečevanje širitve epidemije COVID-19 odločili, da bo Kulturno središče in multimedijski muzej MEDIADOM PYRHANI, od ponedeljka, 26. oktobra 2020 vse do preklica, ZAPRT za obiskovalce.

Hvala za razumevanje! Ostanite doma, se vidimo kmalu!

Sprememba urnik muzeja 8.10.2020
7 Oct 2020

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v četrtek 8. oktobra 2020 izjemoma odprt od 11.30 do 16.00 ure zaradi izvedbe predavanja društva Morigenos. Hvala za razumevanje!

Oktobra 2020 bo muzej izjemoma odprt vsak dan
30 Sep 2020

Cenjenim obiskovalcem spročamo, da bo v oktobru 2020 muzej Mediadom Pyrhani izjemoma odprt vsak dan, od 10.00 do 16.00. V ponedeljkih ostajamo zaprti. Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Denis Beganovič @ Piranski Poletni Utrip 13.8.2020
14 Aug 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran premierno organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, so se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vsi trije koncerti so na sporedu ob četrtkih ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Tretji in hkrati zadnji večer je nastopil Denis Beganovič Kay Kay (pozavna) s prav posebno zasedbo: Matej Kužel (saksofon), Peter Smdrel (kontrabas), Marko Babojelič (kitara). Pri skladbi Luna je gostoval Teo Collori na kitari, kot zadnja gostja pa je zadnjo skladbo zapela Marina Martensson.   Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

FOTO: Pantaloons @ Piranski Poletni Utrip 6.8.2020
6 Aug 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran premierno organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vsi trije koncerti bodo na sporedu ob četrtkih ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot druga je nastopila obalna zasedba Pantaloons in nam pričarala prekrasen glasbeni večer. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

FOTO in VIDEO: Nika Solce @ Mediadom Streaming 3.8.2020
4 Aug 2020

“Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz muzeja Mediadom Pyrhani je v živo nastopila Nika Solce ob spremljavi Stephana Steinerja. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič (Foto klub Portorož).

FOTO: Marina Martensson @ Piranski Poletni Utrip 30.7.2020
31 Jul 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran premierno organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vsi trije koncerti so na sporedu ob četrtkih ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Kot prva je nastopila Marina Martensson, ob spremljavi Maria Babojelića (kitara) ter Denisa Beganoviča (pozavna). Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

Poletni Piranski utrip – Sklop glasbenih večerov na trgu
28 Jul 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran premierno organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vsi trije koncerti bodo na sporedu ob četrtkih ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Nastopili bodo: Marina Martensson (30.7.2020), Pantaloons (6.8.2020) ter Denis Beganovič Trio (13.8.2020). Premostili bomo začasne prepovedi in omejitve glede večjih prireditev in podprli umetnike, ki so v danih razmerah v zelo nezavidljivem položaju. Vstop prost!

Ponovno koncerti s publiko

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, s številnimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki si jih lahko ogledate na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.  Sedaj bomo s Piranskim poletnim utripom na koncerte v živo v Piran lahko privabili publiko.

Piranski poletni utrip je krajši sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

Program Piranski poletni utrip:

 • 7.2020 – Marina Martensson,
 • 8.2020 – Pantaloons,
 • 8.2020 – Denis Beganovič Trio.

 

O izvajalcih:

Marina Martensson

Švedska pevka in avtorica besedil slovenskega rodu Marina Martensson bo za ta večer povabila svoja dva prijatelja: Maria Babojelića in Denisa Beganovića na improvizirano potovanje skozi štiri elemente. Akustična kulisa nastopa se bo spojila z elektronskimi elementi.

Pantaloons
Pantaloons trio je nastal znotraj zasedbe Chili Brass Band, kjer so se Luka Belič (saksofon), David Nik Lipovac (bobni) in Aljaž Markežič (tuba) tudi prvič srečali. Zelo kmalu se je po eni od vaj zgodil jam, ki jim je jasno narekoval, da morajo nekaj skupaj ustvariti. Zima leta 2016 je prinesla prvo kompozicijo, ta pa je odprla vrata še drugim avtorskim delom, ki počasi polnijo njihov repertoar. »Naša glasba diši po svirkah balkanskih trubačev s pridihom mladostne londonske jazz scene, začinjena je z vplivi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. V letu 2019 smo imeli kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega Maratona priložnost razdivjati slovensko glasbeno sceno, leto 2020 pa smo v pričakovanju novih dogodivščin in s podporo INES#talent 2020 otvorili z nastopom na festivalu MENT«

Denis Beganovič Trio

Primorski pozavnist je v decembra 2019 izdal svoj prvi solistični album SENSES. Tokrat bo predstavil skladbe iz albuma v posebni obliki in sicer z svojim triom. Ta trio zbudi posebno vzdušje, namreč je velik poudarek na atmosferi skladb. Na klasični akustični kitari vpleteni z zvočnimi efekti, se predstavi vrhunski kitarist, sicer znan kot nepogrešljivi član izvrstne skupine NEOMI, Mario Babojelič, na kontrabasu svojo virtuoznost ter značilen zvok predstavi znani basist Peter Smrdel, znan kot vodja skupine WCKD NATION. Pridružil se jim bo še en priznan glasbenik, virtuoz na saksofonu ter klarinetu, tudi iz obale, Matej Kužel. S tem presenečenjem še ni konca – Denis ima v tem večeru za vas še eno, skrito v rokavu.

Organizatorji Piranskega Poletega utripa so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.
Vljudno vabljeni!

FOTO in VIDEO: Manuel Šavron in Jani Poklar @ Mediadom Streaming 27.7.2020

“Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz vrta Pastoralno-kulturnega centra Georgios v Piranu sta v živo nastopila Manuel Šavron in Jani Poklar. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Denis Markežič (Foto klub Portorož).

FOTO in VIDEO: Fabbro/Turk Eternal Duality @ Mediadom Streaming 20.7.2020
21 Jul 2020

“Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz križnega hodnika v Piranu sta v živo nastopila Fabbro/Turk Eternal Duality. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Denis Markežič (Foto klub Portorož).

FOTO in VIDEO: Marty Favento @ Mediadom Streaming 13.7.2020
14 Jul 2020

“Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz terase Altana, Art Hotela Tartini je v živo nastopil Marty Favento. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič in Denis Markežič (Foto klub Portorož).

FOTO in VIDEO: Marino Kranjac in Zingelci @ Mediadom Streaming 6.7.2020
8 Jul 2020

“Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Iz starega piranskega vrtca so 6.7.2020 v živo nastopili Marino Kranjac z Zingelci, . Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič in Denis Markežič (Foto klub Portorož).

Posnetek Mediadom Streaming 2.0: Marino Kranjac in Zingelci 6.7.2020
7 Jul 2020

Skrita lokacija v Piranu je bila toliko skrita, da je pripomogla k tehničnim težavam ob spremljanju koncerta v živo na našem youtube kanalu. Na spodnji povezavi si lahko ogledate integralni posnetek koncerta Marina Kranjaca in Zingelcev, ki je bil posnet v živo 6.7.2020 v starem piranskem vrtcu. Opravičujemo se za nevšečnosti in hkrati se zahvaljujemo razumevanje!

Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
2 Jul 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizira drugi sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi sklop koncertov je presegel pričakovaja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali na skritih lokacijah v Piranu, v času, v katerem ponovno niso dovoljene večje javne prireditve. Prenosi v živo (streaming) bodo potekali vsak ponedeljek na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Premostili smo začasne prepovedi in omejitve glede večjih prireditev in podprli umetnike, ki so v danih razmerah v zelo nezavidljivem položaju. Ogled snemanja za publiko bo možen ob prijavi na info@mediadom-piran.si.

V drugem sklopu koncertov bodo nastopili Marino Kranjac in Zingleci, Marty Favento, Fabbro/Turk Eternal Duality, Manuel Šavron in Jani Poklar ter Nika Solce. Vabljeni!

O projektu Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, smo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, z devetimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki so na voljo za ogled na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.

S projektom »Mediadom Streaming« podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Z vsemi navezujemo in ohranjamo  stike, Mediadom streaming vas vabi pred zaslone na ogled naših koncertov. Vsi prenosi bodo potekali ob 20.00 uri na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani, ob ponedeljkih, med 6.7.2020 in 3.8.2020. Tokrat bodo snemanja potekala ob prisotnosti publike, vendar zaradi splošnih omejitev so prosta mesta na voljo le ob najavi na elektronskem naslovu info@mediadom-piran.si.

Program Mediadom Streaming 2.0:

Organizatorji Mediadom Streaminga so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Aleksander Novak 22.6.2020
23 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Deveti je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Aleksander Novak ob spremljavi Marka Hrvatina na kitari. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani).

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Krkuča Kunekšon 18.6.2020
19 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Osmi so v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopili Krkuča Kunekšon. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani).

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Stanly Bakan 15.6.2020
16 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Sedmi je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Stanly Bakan ob spremljavi piranskega kitarista Mihe Cvejanova. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani).

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Lean Kozlar Luigi 11.6.2020
12 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Šesti je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Lean Kozlar Luigi. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani).

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Iztok Novak Easy 8.6.2020
9 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Peti je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Iztok Novak Easy. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani).

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Elvis Šahbaz 4.6.2020
5 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Četrti je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Elvis Šahbaz. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani).

 

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Jure Lesar 1.6.2020
2 Jun 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Tretji je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Jure Lesar, kot gost na klavirju pa je nastopil Denis Horvat. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani)

Sprememba koncertnih terminov Mediadom Streaming
1 Jun 2020

Spoštovane gledalce obveščamo, da je prišlo do manjše spremembe terminov glasbenih nastopov v sklopu Mediadom Streaminga.
Iztok Novak Easy bo nastopil v ponedeljek 8.6.2020, namesto predvidenega termina v četrtek 4.6.2020. Elvis Šahbaz pa bo zato nastopil v četrtek 4.6.2020, namesto predvidenega termina v ponedeljek 8.6.2020.

Vljudno vabljeni, da spremljate vse koncerte ob ponedeljkih in četrtkih v živo, ob 19.00 uri na našem Youtube kanalu.

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Žiga Rustja 28.5.2020
29 May 2020

“Mediadom Streaming” je sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Drugi je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Žiga Rustja ob spremljavi Tine Novak ter Luke Ivanoviča. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani)

FOTO in VIDEO: Mediadom Streaming – Drago Mislej Mef 25.5.2020
26 May 2020

V ponedeljek 25.5.2020 smo pričeli s projektom “Mediadom Streaming”, sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso bile dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« smo podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Prvi je v prazni dvorani Mediadoma v živo nastopil Drago Mislej Mef. Nekaj foto utrinkov iza kamer si lahko ogledate v spodnji galeriji, posnetek koncerta pa je dostopen na Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. (foto: Mediadom Pyrhani)

 

 

Mediadom Streaming – naš novi projekt, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!
20 May 2020

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organiziramo nov projekt »Mediadom Streaming«. Sklop koncertov v živo bo potekal v »prazni« dvorani Mediadoma v prihajajočem mesecu, v času, v katerem še niso dovoljenje javne prireditve. Sprva bodo prenosi v živo (streaming) potekali vsak ponedeljek in četrtek na uradnem Youtube kanalu Mediadom. Kasneje bodo glasbenim dogodkom sledile gledališke, lutkovne, stand-up in plesne predstave, ki bodo prav tako  potekale brez publike, s katero s streamingom ohranjamo stik.  Premostili bomo začasne prepovedi in omejitve glede večjih prireditev in podprli umetnike, ki so v danih razmerah v zelo nezavidljivem položaju.

V prvem sklopu koncertov bodo nastopili Drago Mislej Mef, Žiga Rustja, Jure Lesar, Iztok Novak Easy, Elvis Šahbaz, Lean Kozlar Luigi, Stanly Bakan, Krkuča Kunekšon ter Aleksander Novak. Vabljeni!

 

 

Novi termini odpovedanega Kulturnega programa v Mediadomu

Zaradi izrednih razmer v času epidemije virusa covid19, smo bili primorani odpovedati ves spomladanski kulturni program. Nove, točne termine bomo sporočili v kratkem, ko bodo tudi znane nove direktive glede javnih prireditev v zaprtih prostorih.

Filmski cikel FEMF po FEMFu ter Mediadom Stand-up večere bomo predvidoma izvedli oktobra, sklop obalnih dokumentarnih filmov “Naši dokumentarci” pa v novembru. Prav tako smo bili primorani odpovedati vse redne spomladanske šolske nastope Glasbene šole Piran, ki večkrat mesečno potekajo v našem kulturnem središču v organizaciji GŠ Koper.

Mladi Val Festival, kot edini dogodek na odprtem, namenjen povezovanju in druženju mladih, promociji prostovoljstva, športnih, kulturnih, ipd nevladnih organizacij za mlade v občini Piran, letos ne bo možno izpeljati. Cilj projekta je druženje in mreženje mladih, v danih razmerah prav to ni možno, zato bo MVF v začrtani obliki organiziran junija 2021. Pozorno spremljamo dane okoliščine in upoštevajoč navodila, načrtujemo manjšo koncertno prireditev proti koncu letošnjega poletja, na odprtem v parku Sonce Lucija.

 O novem projektu Mediadom Streaming

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, bomo izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili to pomlad prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. V opustelih koncertnih dvoranah in gledališčih zaenkrat publike (še) ni in je nekaj časa tudi ne bo. Po zatišju bo najprej zaživel oder,  glasba bo pospešila kulturni utrip Mediadoma Pyrhani! Nastope glasbenikov, skupin, vokalistov….boste lahko spremljali preko spleta, v živo, na našem kanalu.

Z novim projektom »Mediadom Streaming« podpiramo lokalne ustvarjalce, bogatimo kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja.

Glasbenim dogodkom bodo sledile gledališke, lutkovne, stand-up, plesne predstave, ki bodo sicer potekale v prazni dvorani, a ne brez gledalcev! Z vsemi vami navezujemo in ohranjamo  stike, Mediadom streaming vas vabi pred zaslone na ogled naših koncertov in prireditev, ki jim bodo sledile. Vsi prenosi bodo potekali ob 19.00 uri na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani, ob ponedeljkih in četrtkih, med 25.5.2020 in 22.6.2020.

Program Mediadom Streaming:

 • 25.5.2020 – Drago Mislej Mef,
 • 28.5.2020 – Žiga Rustja,
 • 1.6.2020 – Jure Lesar,
 • 4.6.2020 – Iztok Novak Easy,
 • 8.6.2020 – Elvis Šahbaz,
 • 11.6.2020 – Lean Kozlar Luigi,
 • 15.6.2020 – Stanly Bakan,
 • 18.6.2020 – Krkuča Kunekšon,
 • 22.6.2020 – Aleksander Novak.

Organizatorji Mediadom Streaminga so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran.  Projekt je omogočila Občina Piran in je tudi osrednji dogodek ob letošnjem Tednu ljubiteljske kulture, ki je posvečen glasbi.

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.

Vljudno vabljeni!

Mladi val festival 2020 je ODPOVEDAN
18 May 2020

OBVESTILO

Drage obiskovalke in obiskovalce Mladi Val Festival 2020 obveščamo, da smo letošnjo edicijo primorani odpovedati.

Mladi Val Festival, kot edini dogodek na odprtem, namenjen povezovanju in druženju mladih, promociji prostovoljstva, športnih, kulturnih, ipd nevladnih organizacij za mlade v občini Piran, letos ne bo možno izpeljati tako, kot smo si zamislili. Cilj projekta je druženje in mreženje mladih, v danih razmerah prav to ni možno, zato bo MVF v začrtani obliki organiziran junija 2021. Pozorno spremljamo dane okoliščine in upoštevajoč navodila, načrtujemo manjšo koncertno prireditev proti koncu letošnjega poletja, na odprtem v parku Sonce Lucija.

Če ne prej, se vsekakor vidimo na Mladi Val Festival 2021!
Hvala vsem sodelujočim! Ostanite zdravi!

Kulturni program Mediadom preložen na jesen
7 May 2020

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo kulturni program Mediadom, ki smo ga bili primorani odpovedati v mesecu marcu in aprilu premeščen na jesenski čas.
Nove, točne termine bomo sporočili v kratkem, ko bodo tudi znane nove direktive glede javnih prireditev v zaprtih prostorih. Filmski cikel FEMF po FEMFu ter Mediadom Stand-up večeri bomo predvidoma izvedli v mesecu oktobru, sklop obalnih dokumentarnih filmov “Naši dokumentarci” pa v novembru.

V času, ko so prireditve odpovedane oz. premeščene za nedoločen čas, pa smo v Mediadomu našli rešitev, s katero bomo lahko naše prireditve prenašali prek svetovnega spleta. Več informacij o tem našem novem projektu bomo sporočili v naslednjih dneh.

Hvala za razumevanje, ostanite zdravi!

OBVESTILO: Muzej Mediadom Pyrhani s 1. majem ponovno ODPRT!
30 Apr 2020

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo s petkom 1.5.2020 multimedijski muzej Mediadom Pyrhani ponovno ODPRT za oglede.
V obdobju med 1.5. in 3.5.2020 bo muzej odprt po posebnem prazničnem urniku od 12.00 do 18.00 ure, od torka 5.5.2020 pa bo muzej odprt po veljavnem urniku vsak dan od 9.00 – 12 ter od 16.00 – 19.00, v ponedeljkih zaprto.

Zaradi izrednih razmer COVID-19, smo poskrbeli za varnost vseh obiskovalcev, zato bodo ogledi potekali po posebnem režimu o katerem boste obveščeni ob prihodu v muzej. Zahvaljujemo se za razumevanje!

V času praznikov med 1.5.2020 in 3.5.2020 bo ogled muzeja BREZPLAČEN za vse obiskovalce!
Vabljeni, da nas obiščete! Veselimo se ponovnega snidenja z vami!

Ekipa Mediadom

OBVESTILO – Od 14.3.2020 bo Mediadom Pyrhani ZAPRT za obiskovalce
13 Mar 2020

OBVESTILO

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da smo se na podlagi uredbe Ministrstva za zdravje ter v skladu z navodili Ministrstva za kulturo za preprečevanje širitve epidemije COVID-19 odločili, da bo Kulturno središče in multimedijski muzej MEDIADOM PYRHANI, od sobote, 14. marca 2020 vse do preklica, ZAPRT za obiskovalce.

Ukrep je začasne narave in o njegovi razveljavitvi oz. spremembi se bo odločalo na podlagi odločb in določb pristojnih državnih organov.

Hvala za razumevanje! Ostanite doma, se vidimo kmalu!

Ekipa Mediadom

 

 

PRELOŽITEV MEDIADOM STAND-UP VEČEROV 2020
10 Mar 2020

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da smo se na podlagi uredbe Ministrstva za zdravje in pogovoru z nastopajočimi odločili premestiti prireditev »Mediadom Stand-up večeri«, ki je bila načrtovana v sredo 11.3. ter četrtek 12.3.2020. Četudi je dvorana Mediadom manjša, saj kapaciteta ne presega dovoljene meje, smo mnenja da je zdravje nas vseh na prvem mestu.

Novi termini za Stand-up večere so sreda 22.4.2020 (Aleš Novak) ter četrtek 23.4.2020 (Bruno in Giordano).

Vsi, ki ste rezervirali vstopnice boste dobili elektronsko sporočilo z navodili! Glede ostalih dogodkov v Mediadomu vam bomo sproti sporočali preko spletne strani www.mediadom-piran.si ter naših strani na družbenih omrežij.

Za razumevanje se zahvaljujemo!

Mediadom Stand-up večeri že četrto leto v Mediadomu
28 Feb 2020

Mediadom Pyrhani ter Zveza kulturnih društev Piran v sodelovanju z OI JSDK Piran, tudi letos organizirata »Mediadom Stand-up večere«. V Piranu bosta 11. in 12.3.2020 v znamenju stand-up komedije, ki v Piranu ni ravno stalnica. Prvi večer bosta nastopila Bruno in Giordano, drugi večer pa Aleš Novak. Vstop je prost, vendar je obveza rezervacija vstopnic!

Program Mediadom Stand-up večerov 2020:

 • Prvi večer – sreda 11.3.2020, ob 20.00
  Bruno in Giordano (Obala)
 • Drugi večer – četrtek 12.3.2020, ob 20.00
  Aleš Novak (Šmarje pri Jelšah)

Predstave so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si.

O stand-up Komikih:

Bruno in Giordano

Radijska voditelja Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič sta že pred dobrimi desetimi leti v delovno akcijo, ki so jih starejši vajeni še iz mladih let, vpoklicala dva, ki komedijo in dobro voljo res obvladata.

Bruno in Giordano sta tako postala reden del jutranjega programa Radia Capris in kasneje popoldanskega programa Radia1, vmes pa sta večkrat razprodala portoroški Avditorij in tudi vse ostale večje in manjše dvorane v Istri ter širši okolici. Prejela pa sta tudi Viktor nominacijo za radijsko osebnost leta.

Medtem, ko počasi nastaja nova celovečerna komedija Bruno in Giordano, priletna »Ištrijana« pridno nastopata po manjših in večjih prizoriščih in predstavljata vse slabe lastnosti alkoholnega entuziazma in težav, ki jih imata 92-letna pezionista. Žal nimata borčevske penzije, ker sta se borila v smrekovem gozdu.  Bruno Brunič Brezbal, predsednik društva literatov (literati – ljudje, ki imajo radi liter). Giordano Santorini, moški z najdaljšo cuketo na svetu (cuketa – moški spolni ud)

Aleš Novak

Aleš Novak je stand up komik nove generacije oz. drugega, tretjega vala stand up komedije pri nas. Po izobrazbi je… eh, koga zafrkavam, sam pišem to predstavitev, tretja oseba ednine ni potrebna. Po izobrazbi sem kemijski inženir, delal sem na inštitutu Jožef Stefan ampak se s tem področjem ne ukvarjam več. Sedaj me lahko spremljate v skeč oddaji Skečoholiki, oddaji Štartaj, Slovenija! in v predstavi Slovenec in pol. In pa na stand up odrih širom Slovenije … no, enkrat sem nastopil tudi v Grazu.

Organizatorja stand-up večerov sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran, soorganizator je OI JSKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

FOTO: Počitniški program Mediadom – Raziskovalna delavnica 21.2.2020
21 Feb 2020

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v petek 21.2.2020 v izvedli raziskovalno delavnico, kjer so se otroci sprehodili po mestu in raziskali piransko obzidje. Delavnico je vodila arheologinja Maruša Bizjak.  Foto: Mediadom.

 

FOTO: Počitniški program Mediadom – Slikarska delavnica 19.2.2020
19 Feb 2020

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v sredo 19.2.2020 v izvedli slikarsko delavnico, kjer so se otroci preizkusili s slikanjem s soljo. Delavnico je vodil piranski umetnik Vasko Vidmar. Foto: Mediadom.

FOTO: Počitniški program Mediadom – Glasbena Delavnica 19.2.2020
17 Feb 2020

V sklopu počitniškega programa Mediadom smo v ponedeljek 17.2.2020 v sodelvanju z Mladinskim EPIcentrom Piran izvedli glasbeno delavnico, kjer so otroci sami naredili “Nunalce” in so se na koncu tudi preizkusili z igranjem. Delavnico je vodil Simon Blaško (Mladinski EPIcenter). Foto: Mediadom.

Počitniški urnik muzeja 17.2. – 21.2.2020
16 Feb 2020

Med šolsikimi počitnicami od ponedeljka 17.2. do petka 21.2.2020 bo muzej Mediadom odprt vsak dan po posebnem počitniškem urniku! Vabljeni, da nas obiščete!

Počitniški program Mediadom 17.2. – 21.2.2020
10 Feb 2020

Mediadom Pyrhani med 17. in 21. februarjem 2020 organizira Počitniški program Mediadom. Pester program, sestavljen iz projekcij filmov in ustvarjalnih delavnic za otroke in mladino, bo dodobra popestril počitniško dogajanje v Piranu. Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar je potrebna predhodna najava. Muzej Mediadom bo za obiskovalce v času počitnic odprt vsak dan med 12.00 in 17.00 uro.

Program po dnevih:

Ponedeljek 17.2.2020 ob 10.00:
»Glasbena delavnica«
Na glasbeni delavnici bomo izdelali tradicionalne inštrumente, na katere bomo tudi zaigrali. Primerno za otroke 7+ let.

Torek  18.2.2020 ob 10.00:
Projekcija risanke »Pikica, Koko in divji nosorog«
(Animirani družinski film, sinhroniziran v slovenščino, primerno za otroke 4+ let)

Sreda  19.2.2020 ob 10.00:
»Slikarska delavnica«
Na slikarski delavnici se bomo preizkusili v risanju in slikanju. Primerno za otroke 5+ let.

Četrtek 20.2.2020 ob 10.00:
Projekcija risanke »Kraljestvo severnega jelenčka«
(Dokumentarni družinski film, sinhroniziran v slovenščino, primerno za otroke 6+ let)

Petek  21.2.2020 ob 10.00:
»Raziskovalna delavnica«
Na delavnici bomo s pomočjo starega zemljevida raziskovali mesto. Iskali bomo ostanke starega obzidja, morda pa bomo po poti naleteli na še kaj zanimivega. (Primerno za otroke 7+ let)

Projekcije in delavnice so brezplačne, vendar pa je zaradi omejenega števila obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030 703 110 v času uradnih ur muzeja.

Organizator Počitniškega programa Mediadom je Mediadom Pyrhani. Projekt je podprt s strani ZKD Piran, Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si .

Vstop prost, vljudno vabljeni!

FOTO: Drill & Masayah @ Unplugged at Mediadom 20.1.2020
30 Jan 2020

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Leta 2019 je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Piran ter Zveza Kulturnih Društev Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala. Manjkajoči koncert, ki smo ga lani bili primorani odpovedati se je zgodil v torek 28.1.2020 – V (pol) akustični izvedbi sta nastopila Drill in Masayah in pričarala vrhunski koncert.  Fotografije v galeriji: Peter Litavsky (Foto klub Portorož)

Muzej Mediadom zaprt 30.1 in 31.1.2020
28 Jan 2020

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani zaprt za oglede dne 30.1. in 31.1.2020 zaradi potreb izvedbe festivala FEMF. Vabljeni, da si ogledate filmske projkecije festivala!

Spored filmov FEMF v Mediadomu je na voljo TU

Muzej Mediadom Pyrhani zaprt zaradi rednih vzdrževalnih del med 7.1. in 22.1.2020
3 Jan 2020

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo med 7. in 22. januarjem 2020 zaradi rednih vzdrževalnih del muzej Mediadom ZAPRT za oglede. Hvala za razumevanje!

Urnik muzeja med novoletnimi prazniki
29 Dec 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v času novoletnih praznikov odprt po posebnem urniku. Vabljeni, da nas obiščete!

Posebni urnik muzeja Mediadom od 23.12. do 29.12.2019
23 Dec 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v času od 23.12. do 29.12.2019 odprt po posebnem urniku. Vabljeni, da nas obiščete!

 

Urnik muzeja med 17. in 24.12.2019
16 Dec 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v času od 17.12. do 24.12.2019 odprt vsak dan od 9.00 do 17.00. Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Koncert Tartini, Brahms, Schubert – Zdravko Pleše in Denys Masliuk 1.12.2019
2 Dec 2019

V nedeljo 1.12.2019, smo v Mediadomu gostili vrhunski glasbeni večer z naslovom “Tartini, Brahms, Schubert”, kjer sta nastopila Zdravko Pleše (violina) ter Denys Masliuk (klavir). Koncert je bil izveden z original Tartinijevo violino. Organizatorji koncerta so bili: Glasbeno društvo Viola, ZKD Piran, OI JSKD Piran ter Mediadom Pyrhani. Podporniki: Občina Piran ter Pomorski muzej “Sergeja Mašere” Piran.
Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).

Urnik muzeja 28. in 29.11.2019
27 Nov 2019

Cenjenje obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom odprt po posebnem urniku v naslednjih dneh. Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Grafenberg Und The Alkotesters @ Unplugged at Mediadom 20.11.2019
21 Nov 2019

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Piran ter Zveza Kulturnih Društev Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala Tretji, ki so pričarali nepozabni koncert v sklopu Unplugged at Mediadom so Grafenberg Und The Alkotesters, v sestavi Igor Ostrouška, Siniša Krt, Željko Jugovič, Jure Černic ter Tommy Zanutto. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič (Foto klub Portorož)

FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019
19 Nov 2019

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer se v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Piran ter Zveza Kulturnih Društev Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala Kot prva v sklopu festivala Unplugged at Mediadom 2.0 je nastopila skupina Nas 3, ki so sestavljajo Teo Collori (kiatara, bas), Denis Horvat (klavir, Orgle) in David Morgan (Bobni).

Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto klub Portorož)

Unplugged koncert Drill & Masayah 19.11.2019 ODPOVEDAN
17 Nov 2019

Cenjenje obiskovalce obveščamo, da zaradi razlogov osebne narave je koncert Drill & Masayah v sklopu Unplugged at Mediadom v torek 19.11.2019 žal ODPOVEDAN!

V kratkem vam bomo sporočili nadomestni datum koncerta!
Tisti, ki imate rezervirane vstopnice boste obveščeni tudi prek elektronske pošte!

Iskreno se opravičujemo, za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo!

 

“Unplugged at Mediadom” tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov
11 Nov 2019

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 3.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 18.11. bodo nastopili NAS 3. V torek, 19.11., Drill in Masayah, v sredo, 20.11., pa Grafenberg und the Alkotesters. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se izbrane obalne zasedbe predstavijo v akustični izvedbi. Vstop brezplačen – zaradi omejenega števila sedežev je predhodna rezervacija vstopnic OBVEZNA.

kokoko

Program Unplugged at Mediadom 2019:

Koncerti so brezplačni, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate od torka, 12.11.2019 prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali pokličete na telefonsko številko 030 703 110 (v času uradnih ur muzeja). Koncerti bodo potekali v dvorani Mediadoma, na Kumarjevi ulici 3 v Piranu.

O projektu:

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer se v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran.

Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na naši uradni spletni strani www.mediadom-piran.si.

Vljudno vabljeni!

Koncert Tartini, Brahms, Schubert ODPADE zaradi bolezni
3 Nov 2019

Cenjene obsikovalce obveščamo, da koncert “Tartini, Brahms, Schubert” – Zdravko Pleše in Denys Masliuk ODPADE zaradi bolezni.
Vsi, ki ste uspešno rezervirali vstopnico boste v naslednjih dneh preko maila obveščeni o nadomestnem terminu koncerta!

Hvala za razumevanje!

Koncert “Tartini, Brahms, Schubert” je RAZPRODAN
30 Oct 2019

Cenjene obsikovalce obveščamo, da so vstopnice za nedeljski koncert “Tartini, Brahms, Schubert” – Zdravko Pleše in Denys Masliuk uradno POŠLE!
Vsi, ki ste uspešno rezervirali vstopnico boste preko maila obveščeni o prevzemu slednje na dan koncerta!

Vabimo vas tudi, da se vpišete v čakalno listo (v kolikor bo prišlo do odpovedi rezervacij) tako da pišete na info@mediadom-piran.si.

Hvala za razumevanje!

Počitniški urnik muzeja Mediadom
25 Oct 2019

Spoštovane obsikovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom v času jesenskih počitnic odprt po posebnem, počitniškem urniku! Vljudno vabljeni, da nas obiščete!

Rezervacija vstopnic za koncert Tartini, Brahms, Schubert
22 Oct 2019

Danes, v torek 22.10.2019 smo pričeli z zbiranjem rezervacij za vstopnice za koncert Tartini, Brahms, Schubert, ki bo v nedeljo 3.11.2019 ob 19.00 v dvorani Mediadom!
VSTOP PROST, vendar je OBVEZNA rezervacija na info@mediadom-piran.si
Dovolimo rezervacijo največ 2 vstopnic/osebo! Dvorana se hitro polni….pohitite!

FOTO: Predstavitev knjige Rezaka Hukanovića – Deseta vrata pekla
21 Oct 2019

Včeraj v nedeljo, 20.10.2019 smo v Mediadomu gostili predstavitev knjige bosanskega avtorja Rezaka Hukanovića, naslovljene Deseta vrata pekla. Bosanski novinar in pesnik Rezak Hukanović je leta 1992 preživel strahovita mučenja v zloglasnih taboriščih smrti Omarska in Manjača. Avtorja je predstavil predstavil ugledni pisatelj in akademik Abdulah Sidran Pogovor je povezovala Irena Urbič Fotografije: Jadran Rusjan.

FOTO: Praznik športa in kulture 14.9.2019 Park Sonce Lucija
16 Sep 2019

V soboto 14.9.2019 Praznik športa in kulture je v Parku sonce Lucija povezal piranska društva! Prireditev, ki je potekala v sončnem vremenu je pripomogla k mreženju športnih in kulturnih društev občine Piran. Na prireditvi so s zvrstili nastopi, številne predstavitve, aktivnosti ter nagradna igra za najmlajše. Prireditev se je zaključila z koncertom lokalnih glasbenikov: Drill, Masayah in Infamous Love.

Predstavili so se: Mladinski Epicenter, Mediadom Piran, Pihalni Orkester Piran, Folklorno društvo VAL Piran, Plesna skupina Metulj Piran, Likovno društvo Solinar, Društvo likovnih ustvarjalcev Vrtnica, Foto klub Portorož, Twirling in mažoretni klub Lucija, Mepz Sveta Lucija, Portoroški Zbor, Comunità degli Italiani Giuseppe Tartini , Smučarski Klub Portorož, Veslaški klub Piran, Rod Sergeja Mašere Piran, Rokometni klub Piran, ŠD PIRAN – odbojka, Plavalni Klub Biser Piran, Volley club Portorož, ŠK FLIP Piran, NK Portorož – Piran, Košarkarski klub 3×3 Piran, Aerobika ANJA, Društvo za borilne veščine Piran, Košarkarski klub Portorož, YC Portorož, Vinyasa Yoga z Martino, Športno društvo KEKA Piran, Gasilci Piran in še mnogi drugi.

Organizatorji dogodka: Športni in mladinski center Piran, Zveza Kulturnih Društev Piran, JSKD Piran. Soorganizatorji dogodka: Mediadom Piran, Zmigajmo. Projekt je omogočila Občina Piran.

Fotografije: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož)

Urnik muzeja v soboto 14.9.2019
12 Sep 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v soboto 14. september 2019 izjemoma odprt od 10.00 do 15.00 ure zaradi prireditve PRAZNIK ŠPORTA IN KULTURE 2019 v Parku Sonce Lucija. Vabljeni na prireditev! Hvala za razumevanje!

Urnik Muzeja 1.9. do 15.9.2019
30 Aug 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bodo uradne ure muzeja v prvi polovici septembra vsak dan od 10.00 do 18.00. Vabljeni v Mediadom!

Promocijski video Mladi Val Festival 2019
5 Aug 2019

Vabljeni k ogledu novega promocijskega videa “Mladi Val Festival 2019”.

Urnik Muzeja Mediadoma v mesecu Juliju in Avgustu
1 Jul 2019

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Piran v Juliju in Avgustu odprt VSAK DAN, tudi v ponedeljkih, po poletnem urniku! Vabljeni, da nas obiščete!

FOTO: Mladi Val Festival 21.6.2019 – večerni koncert: Drill & Masayah, Jazz band GŠP, Noair
24 Jun 2019

Mladi Val Festival je doživel svojo drugo izvedbo v petek 21.6.2018 v Parku Sonce Lucija. Na mladinski tržnici so se predstavili: ŠIMC – Mladinski EPICenter Piran, Studio Reobscura, Mortis Gallery – Tine Dekorti art. ter društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod Morskih Viharnikov Portorož. Hoops from Herc so predstavili hulahop, KDSI Punta Piran in Zveza društev igre Pandolo Slovenije so predstavili igro Pandolo, društvo Lucija Snakes Skateboard Club pa so organizirali skate-contest v sklopu svetovnega dneva skate-anja Go-skateborting day. Letos je Mladi Val Festival bil tudi ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe – temu namen nas je med dnevnim dogajanjem z nenapovedanim nastopom presenetil tudi Pihalni orkester Piran! Okrog 20.00 se je pričel koncert obalnih skupin, ki so nastopile po vrstnem redu: Drill & Masayah, Jazz Band GŠ Piran ter NOAIR. Uspešna druga edicija je dober povod za prihodnja leta. Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Piran, Zveza Kulturnih Društev Piran ter O.I. JSKD Piran. Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Medijski pokrovitelj je portal Muzikobala. Mladi val festival je finančno podprt s strani Luka Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Fotografije v galeriji: Peter Litavsky (Foto Klub Portorož)

 

FOTO: Mladi Val Festival 21.6.2019 – dnevno dogajanje, mladinska tržnica
23 Jun 2019

Mladi Val Festival je doživel svojo drugo izvedbo v petek 21.6.2018 v Parku Sonce Lucija. Na mladinski tržnici so se predstavili: ŠIMC – Mladinski EPICenter Piran, Studio Reobscura, Mortis Gallery – Tine Dekorti art. ter društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod Morskih Viharnikov Portorož. Hoops from Herc so predstavili hulahop, KDSI Punta Piran in Zveza društev igre Pandolo Slovenije so predstavili igro Pandolo, društvo Lucija Snakes Skateboard Club pa so organizirali skate-contest v sklopu svetovnega dneva skate-anja Go-skateborting day. Letos je Mladi Val Festival bil tudi ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe – temu namen nas je med dnevnim dogajanjem z nenapovedanim nastopom presenetil tudi Pihalni orkester Piran! Okrog 20.00 se je pričel koncert obalnih skupin, ki so nastopile po vrstnem redu: Drill & Masayah, Jazz Band GŠ Piran ter NOAIR. Uspešna druga edicija je dober povod za prihodnja, leta. Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Piran, Zveza Kulturnih Društev Piran ter O.I. JSKD Piran. Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Medijski pokrovitelj je portal Muzikobala. Mladi val festival je finančno podprt s strani Luka Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Fotografije v galeriji: Janez Šimon (Foto Klub Portorož)

Mladi Val festival že drugič v Parku Sonce Lucija
13 Jun 2019

Mladi val festival že drugič – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev!

Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran tudi letos organizirajo Mladi Val festival, ki se bo zgodil 21.6.2019 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin Noair, Drill & Masayah ter Jazz band GŠ Piran. Vabljeni!

O projektu:

Pred desetimi (in več) leti so se mladinske prireditve v našem okolju dobesedno vrstile. Mladi so se družili na koncertih, tekmovanjih pandola, študentje so se angažirali ob različnih prireditvah, celo kot organizatorji mednarodne poletne šole za mlade violiniste. Mladi Val Festival je torej budnica, trenutek oživitve vseh teh mladinskih potencialov: koncertov, galerij in ateljejev na odprtem, najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, športnih dogodkov, do oživljanja kulturne dediščine.

Mladi val festival organizirajo Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran in območna izpostava Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS Piran kot priložnost za tukajšnje mlade, manj znane ali celo anonimne ustvarjalce. Ne le glasbenike iz še neuveljavljenih glasbenih skupin, za katere drugod na odrih ne najdejo prostora – nemalo lokalnih organizacij in društev uspešno deluje! Zato naj ne ostajajo znotraj svojih prostorov, v ožjem krogu sodelujočih, brez prepotrebnega medsebojnega povezovanja in priložnosti za skupni nastop!

Potencial Parka sonce v Luciji, kot prostora za kreativno preživljanje prostega časa,  kot prireditvenega prostora je v povezovanju vseh teh mladih akterjev. Skupna predstavitev glasbenikov, umetniških ustvarjalcev, ekologov, ljubiteljev kulturne dediščine – pandola, do eksplozivnih navdušencev skejtanja naj privabi in vzpodbudi prav tako mlade obiskovalce.

Tovrstnih dogajanj v našem kraju že dolgo primanjkuje – Mladi val festival bo tudi letos zapolnil ta primanjkljaj. Letos festival sovpada z mednarodnim dnevom glasbe, zato bo ob tej priložnosti Mladi Val Festival ena izmed točk Muzofilskega praznika glasbe, ki bo na isti dan potekal po celotni slovenski obali. 21.6. je med drugim tudi Mednarodni dan rolkanja, zato bodo tudi »Skate« aktivnosti na festivalu v znamenju njihovega praznika.

Program Mladi Val Festival:

Na Mladinski tržnica bo predstavitev mladinskih organizacij, 17.00 – 20.00

ŠIMC – Mladinski EPIcenter Piran, Klub študentov občine Piran, Mortis Gallery – Tine Dekorti art., Studio ReObscura,  društvi tabornikov Rod Sergeja Mašere Piran in Rod morskih viharnikov Portorož.

Aktivnosti, delavnice, razstave:

 • Zveza društev igre Pandolo Slovenije in KDSI Punta Piran: predstavitev igre pandolo,
 • Hoops from Herc: Predstavitev HulaHop-a,
 • Lucija Snakes skateboard klub: Tekmovanje v Skateboardu (»Go Skateboarding day«).

V času Mladi val festivala bo Neodvisni obalni radio zbiral izjave in intervjuje s prizorišča, Vili in ve pa bodo festival dokumentirali z video posnetki.

Koncerti obalnih skupin, 20.00 – 22.30

 • NoAir (Koper),
 • Drill (Izola)
 • Masayah (Ankaran)
 • Jazz Band Glasbene šole Piran (Piran)

Organizatorji Mladi val festivala so: Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter O.I. JSKD Piran.  Projekt so omogočili: Občina Piran in Turistično združenje Portorož.

Mladi val festival je finančno podprt s strani Luke Koper d.d. – Sklad Živeti s pristaniščem.

Podrobne informacije o festivalu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na uradni Facebook strani Mladi Val Festival.

Spremenjen urnik muzeja 28.5.2019
27 May 2019

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da bo muzej Mediadom Pyrhani v torek 28. maja 2019 izjemoma odprt od 9.00 do 12.00 ter od 16.00 do 18.00 ure zaradi prireditve Mladinskega EPICENTRA Piran. Hvala za razumevanje!

FOTO: Gledališka predstava ŠtudenTeater “V Sobi”
24 May 2019

V četrtek 23.5.2019 smo v Mediadomu gostili avtorsko gledališko predstavo “V Sobi”, nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji. Foto: Mediadom.