Meni

Mediadom Pyrhani

Kaj je Mediadom Pyrhani?

Mediadom Pyrhani je kulturni center in multimedijski muzej v Piranu, ki ga upravlja Avditorij Portorož.

Ne dolgo nazaj so v tej stavbi, Godbenem domu, generacije učencev piranske glasbene šole igrale na svojih prvih koncertih – tudi njihovi otroci, celo vnuki! Člani piranskega Mladinskega pihalnega orkestra so se prav tukaj mojstrili in nastopali širom sveta – v ponos Piranu!

Tudi odslej se bodo številne poti, ki vodijo v Piran, srečevale v Mediadomu Pyrhani, kjer vas bomo v multimedijskih predstavitvah popeljali kot s časovnim strojem, skozi 20 stoletij, od antike do današnjega Pirana. Predstavili vam bomo prizorišča raznovrstnih glasbenih in plesnih festivalov, vas pospremili v hrame z dragoceno kulturno in sakralno dediščino ter likovnimi deli, vas povabili po poteh edinstvenih krajinskih parkov s solinami, osupljivih vedut zeleno modre pokrajine, v kateri vas pričakuje očarljivi Piran…V večnamenski dvorani, primerni ne le za predavanja, temveč tudi kino predstave ali koncerte, je prostora za 50 obiskovalcev, ki bodo ob najsodobnejši tehnični opremi deležni visokokakovostnih izobraževalnih in kulturnih vsebin.

Kaj ponuja Mediadom Pyrhani?

Vabimo vas, da pri načrtovanju obiska Pirana ne zamudite doživetij, ki vam jih ponuja Mediadom Pyrhani, novo odprto kulturno središče in multimedijski muzej, v katerem s pomočjo najsodobnejše tehnologije spoznate zgodovino in kulturni razvoj mesta Piran na slikovit in sproščen način..

Stoletja, v katerih so nastajale soline in se je razvijalo strnjeno ribiško mesto obdano z mogočnim obzidjem, so predstavljene v dveh odlično animiranih filmih s kratkimi dokumentarnimi posnetki in atraktivnem filmu v 3D tehniki.

Spoznamo vas z najimenitnejšimi osebnostmi mesta, arheološkimi odkritji, sramotilnim stebrom, predstavimo vam najzanimivejše vsebine kulturnih ustanov in tradicionalne prireditve in kulturne dogodke.